Bridgeclub Le Poulailler uit elkaar na troefconflict

"Pure bluf om meer downs te verwachten"

Bridgeclub Le Poulailler is uiteen gevallen na een troefconflict. Penningmeester Ruud Edelveer maakte deze week zonder distributiesignaal een informatiedoublet van dubbele snit. Clubvoorzitter Gerda Tienstra was woedend: “Je kan in dat stadium geen cross-ruff gaan forceren zonder de introefwaarde in te schatten. Edelveer heeft bewust aangestuurd op deze breuk.”

De voorzitter heeft steun gekregen van schoonzus Annechien Xavier, die de schuld ook bij Edelveer legt. Tienstra en Xavier wilden de penningmeester royeren. Maar voordat ze die kans kregen, besloot Edelveer zich terug te trekken.

Henk Heitinga en Petra de Boer, die gisteren tegen het duo speelden, herkenden de harde opstelling van Edelveer. Heitinga: “Met ‘Sch A203 Ha AVB82 Ru264 Kl A3’ in de hand is het pure bluf om meer downs te verwachten dan de andere spelers. Hij deed dit ook al tijdens de clubkampioenschappen in 2002. Een zwakke troef proberen te doubleren met een neventrio. Maar dan moet je je schoppen wel op een rijtje hebben.” Volgens Heitinga hadden Edelveer en Tienstra al eerder problemen bij hun samenspel. “Edelveer heeft de neiging om klaveren in het begin al weg te troeven, terwijl Tienstra dat alleen doet als hij zeker weet dat er een groot slem in de tas zit.” Daarnaast staan Edelveer en Tienstra beiden bekend als buitengewoon koppig. “En Tienstra,” aldus Heitinga, “haalt dan steevast Annechien erbij, haar schoonzus. Die steunt haar door dik en dun.”

Edelveer en Tienstra zijn nu definitief gebrouilleerd. Voorzitter Tienstra heeft inmiddels openbaar gemaakt dat er een  vertrouwensbreuk is tussen de club en Edelveer. Geruchten doen echter de ronde dat Edelveer een nieuwe bridgeclub wil gaan oprichten. Deze zou ‘Le Vrai Poulailler’ moeten gaan heten. Henk Heitinga zou daarbij gevraagd zijn als nieuwe voorzitter. “We moeten ons nu op de toekomst richten. Het moderne spel vraagt om eenheid en daadkracht, Le Poulailler is daar niet meer toe in staat. Dan moet je de mogelijkheid van een nieuwe club serieus bekijken,” besluit Heitinga.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik was erbij toen het gebeurde, ik ben al tien jaar lid van deze club, die ooit is gesticht door Hugenoten. Ik betreur dat dit publiek is geworden, want het DB, waar ik als secretaris deel van uitmaak, heeft zich altijd sterk gemaakt tegen ‘lekken’.

Nu het toch niet meer uitmaakt wil ik gaarne een lans breken ende een goed woordje doen voor onze penningmeester, de heer Edelveer. Reeds in 2007 gaf hij aan in de toekomst voor een informatiedoublet te opteren en deze actie heeft dus niets te maken met de aankomende algemene ledenvergadering, alwaar een nieuw bestuur zal worden gekozen. Ik zeg hulde aan Bert en wegwezen met die Stienstra die nog nooit een volle termijn met hetzelfde bestuur heeft uitgezeten! En skateboarden kan ze ook al niet.

Reageer
gravatar

@1. Tussen “Als” en”die” (1e regel, 2e zin) kunnen de volgende woorden worden geplaatst: “je”, “u” of “men”. Aanvullingen welkom.

Reageer