NOS

Rutte gaat weer los over #BalkenendePoort in persconferentie

Opnieuw gaat het na de persconferentie van het kabinet niet over het coronavirus, maar over Jan Peter Balkenende. Premier Rutte greep de live-uitzending wederom aan om los te gaan op zijn voorganger.

“Er is zo veel verschrikkelijks gebeurd tijdens Klein Brilletje Balkenende”, zei Rutte zelfverzekerd. “Hij is overal mee weggekomen. Wat kijkt u lief. Ontzettend ongepast. Er zijn hele erge Balkenendedingen gebeurd. Jullie weten wel wat”, verwees de premier naar een niet nader genoemd schandaal.

Op de vraag van een Nieuwsuur-journalist waarom Nederland anders dan onze buurlanden nog steeds geen traceersysteem op poten heeft kunnen zetten, ging Rutte niet in. “Erg gemene vraag”, antwoordde hij kortaf. “Balkenende – dat houd je niet voor mogelijk – heeft zo veel verschrikkelijks gedaan. Anders en beter. Vraag daar maar naar. Normen en waarden, de VOC-mentaliteit. Balkenende. Erg oneerlijk.”

Zoals vaker de afgelopen weken weidde Rutte uitgebreid uit over de necrotische voet van zijn voorganger en de krokettenmotie die Balkenende ooit indiende in de Amstelveense gemeenteraad, zonder in te gaan op klachten van zorgmedewerkers dat er altijd nog niet voldoende mondkapjes beschikbaar zijn. “Dat moet je maar aan Balkenende vragen. Balkenende en morsige Jan Kees (de Jager, red.) hebben ons land weerloos achtergelaten. Hij is zo corrupt. Vergeet niet dat die mensen de reden zijn dat ik nu in het Torentje zit. De kennis van nu, missie Afghanistan. Toch?”

Op de vraag of het kabinet de ernst van het coronavirus pas veel te laat heeft ingezien, trok Rutte een gekke bek. “Toch?! Toch?! Toch?!”

Vlak na de persconferentie verschenen er meerdere tweets van de premier. “Het is de grootste misdaad aller tijden. Balkenende werd betrapt, BALKENENDEPOORT!”Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik zet het ontslagrecht even in de koelkast. Heb ik met mijn oude maten van de sociëteit afgesproken. Weg met die dure ouwe lullen!

Reageer
gravatar

Premier Rutte moet uitkijken dat hij niet de stijl over gaat nemen van sommige andere regeringsleiders die “het beste met de bevolking voorhebben”.

In de Verenigde staten kun je zien waar zelfoverschatting en grootheidswaan bij sommige politici toe toe kan leiden.

Reageer