Verkrachter Bridget Maasland verweert zich

'Gebrek aan wederhoor storend'

Naar aanleiding van het artikel in De Telegraaf over een vermeende verkrachting van Bridget Maasland in een vorig leven heeft zich een opmerkelijke getuige gemeld.  Een vrijwilliger van het Rebirthing Instituut Amsterdam (RIA) geeft na een sessie regressietherapie toe de vermoedelijke dader te zijn, en wil graag reageren. Claesz Reinoutschzoon (439), de ‘dader’, heeft te kennen gegeven dat hij de berichtgeving rondom het incident ‘erg subjectief’ vindt. Tegenover De Speld doet de middeleeuwse misdadiger zijn verhaal.

“Schandalig, je bent hier tegenwoordig schuldig tot het tegendeel bewezen is”, aldus Reinoutschzoon. “Dus zo iemand fietst even terug naar de middeleeuwen, en denkt dan in een middag een accuraat verslag van de gang van zaken te kunnen geven. Veel te makkelijk. Het lag allemaal een stuk genuanceerder. Toen ik de middeleeuwse preïncarnatie van Bridget leerde kennen zat ze net in een erg labiele periode. Bovendien ging ze uitermate enthousiast in op mijn avances. We hadden allebei wat corenwijn gedronken, en toen werd het erg gezellig ja, dat ontken ik niet. Ik dacht dat ze het juist fijn vond. Als ze daar dan enkele eeuwen later anders op terugkijkt, kan ik daar weinig meer aan doen. En dat verhaal over haar man die vermoord zou zijn is ook onzin, de beste man is door een koets aangereden. Dat geeft maar weer aan hoe betrouwbaar haar herinneringen zijn.”

Geronommeerde reïncarnatie-instituten hebben ernstige twijfels bij de uitkomsten van Maaslands regressietherapie. Anton Teuben, uitbater van het goedbezochte centrum voor interstellaire skeptici Niburu.nl, geeft aan dat op basis van deze methode ‘helemaal niets geconcludeerd mag worden dat niet in een familieopstelling gevalideerd is.’ Ook spiritueel genezer Mahaji Guntak bestrijdt de uitkomsten van de regressie van de blonde presentatrice. “Bridget heeft een wijze van rebirthing gebruikt die wat ons betreft gemengde resultaten kan opleveren. Er wordt veel gebaseerd op kristallen, maar als daar onzuiverheden inzitten dan blijft het lastig interpreteren”, aldus de hoogleraar aan de Padigaon University of Transcendental Healing.

De rebirthing van Bridget Maasland leverde allerlei andere interessante ontdekkingen op. Zo bleek ze in haar vroegere leven uitermate vatbaar voor kwakzalverij, aderlaten, wonderelixers en alchemistische oplichters. “Erg interessant! Zo kun je zien hoe je in een vroeger leven verschilde van hoe je nu bent”, aldus Maasland. Over het verdere verloop van de kwestie heerst nog enige onduidelijk. Volgens diverse juridische experts ligt de kwestie van verjaring in dergelijke gevallen ‘zeer complex.’ Reinoutschzoon ziet een eventuele rechtszaak in ieder geval met vertrouwen tegemoet. “In die tijd had je hele andere normen en waarden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kwam Bridget laatst nog tegen op een house party in het Openlucht Museum in Arnhem. Zij liet zich daar onder invloed van GHB door Jan en alleman nemen in een hoekje van een turfstekershuisje.

Reageer
gravatar

Voor die jongste dochter van die vriend (jaja!) is er nu een nieuwe therapie, gebaseerd op oude teksten.
Om haar van de benepenheid af te helpen, moet je haar gewoon alle hoeken van de kamer laten zien.

Reageer
gravatar

De jongste dochter van een Veluwse vriend van mij bezoekt nu regelmatig een regressie-therapeut. Zij tobt met het feit dat zij in een vorig leven een van de goudvissen was in de kom van Willem O’Duys. Voor De Vuist weg heeft ze een noodlottig einde beleefd toen Willem aan het eind ener uitzending zijn glas water boven de vissekom omkeerde. Willem’s spraakwater bleek meer dan 40 % alcohol te bevatten, funest voor goudvissen.

Het meiske ervaart in haar huidige existentie dezelfde benauwdheid als eertijds in de vissenkom bij Willem. In elementaire zin is er gelijkenis tussen Willems’s vissenkom en het Veluwse dorp, de periferie van en de tolerantie in het dorp zijn slechts weinig groter dan die van de vissenkom.

Reageer
gravatar

Ik pruttelde toen ook altijd tegen, maar dat was deel van het spel. Ik herinner me nog goed dat Baertrade den Maeslande die niene verloech, de paltrok maar gaarne liet zakken voor den heeren…

Reageer
gravatar

Zou ze die borsten ook in een (iets recenter) vorig leven hebben laten implanteren, om in dit leven vol te houden dat ze natuurlijk zijn?

Reageer
gravatar

439, dat is wel lang geleden. Moet het niet 1439 zijn?
Als iemand een misdaad in de Middeleeuwen heeft gepleegd krijgt hij/zij dan ook een Middeleeuwse straf en berechting?

Reageer
gravatar

Ik snap niet wat er zo bijzonder is aan verkracht zijn in een vorig leven. Gewoon aandachttrekkerij, als je het mij vraagt.

En verkracht? Ach, het is maar net hoe je het bekijkt. Het enige recht van een vrouw was haar aanrecht en ze was gewoon nog onderdanig aan de man. De natuurlijke orde der dingen werd nog geëerbiedigd. En als ze geen man meer had, moest iemand anders toch zijn taak overnemen om haar eronder te houden.
Ik herinner me nog goed, dat ik zelf maar wat blij was als ik weer een beurt kreeg.

Reageer
gravatar

Ik ben ook zwaar getraumatiseerd. In een vorig leven was ik een koe die een haas ving. Het is extra zuur om dan in een later leven terug te keren als Haes.

Reageer