Cambodjaanse wezen organiseren benefiet voor Pitt en Jolie

Festiviteiten getuigen van ‘ontroerend solidariteitsgevoel.’

Cambodjaanse weeskinderen organiseren deze week een benefietconcert voor de slachtoffers van de verwoeste relatie tussen Brad Pitt en Angelina Jolie. De kinderen willen hiermee de aandacht vestigen op het leed dat is aangericht door de zoveelste relatiebreuk in de showbusiness. “Jaarlijks gaan tientallen, zo niet honderden mensen door een diep emotioneel dal, en de wereld ziet het als louter vermaak. Wij willen het emotionele leed van deze prachtige mensen verzachten, en zamelen geld in voor de dure scheiding die aanstaande is,” zegt woordvoerder Inja BunHeng (9).

De organisatie van de weeskinderen roept werkende leeftijdsgenootjes op om een week lang hun loon aan het goede doel te schenken. Op de concertavond zelf nemen weeskinderen de telefoon aan voor donaties en steunbetuigingen. “De aardbeving in Haïti is inmiddels alweer een tijd geleden, zodat we optimale aandacht kunnen genereren voor de scheiding tussen Pitt en Jolie”, aldus BunHeng, die spreekt van een ‘ontroerend solidariteitsgevoel.’

Op het programma staat een uitvoering van de apsara, de traditionele Cambodjaanse dans. ‘Zo’n elegante uiting van emoties is misschien wel de beste manier om het leed te verwoorden,” aldus Tevy Lok (6), een van de dansers die zijn opwachting zal maken. Ook Ho Tok (5), die samen met zijn 7 broertjes tijdens een acrobatenact de menselijke Angkor Wat zal vormen, doet het graag. “We hadden toch allemaal gehoopt dat dit huwelijk het langer had gehouden. Ik ben blij dat ik kan helpen.”

De organisatoren hopen de recordopbrengst van 2004 te overtreffen, toen Jolie haar relatie met Billie Bob Thornton verbrak. Destijds wisten Mongoolse kinderen hun regering ertoe te bewegen om 1% van het bruto nationaal product af te staan aan het stel. Het is nog onduidelijk of de Cambodjaanse overheid een even substantiële bijdrage zal leveren.

BunHeng maakt zich zorgen over de toekomst van haar landgenoten. “Vroeger hadden we Madonna en Brangelina. Nu droogt één exportkanaal voor adoptie waarschijnlijk op; dat is een klap voor deze fragiele industrie. Met deze actie hopen we ons dan ook in de kijker te spelen bij andere beroemdheden”, aldus de woordvoerder. “Mensen als Kate Moss mogen op hun leeftijd wel eens aan kinderen gaan denken.”

De Cambodjaanse rekenkamer zal erop toezien dat het geld direct bij de behoeftigen terechtkomt.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Uiteindendelijk zitten die weeskindjes jaren lang de agelina jolenes, de madonna’s etc. Uit te buiten en te parasiteren op hun zak terwijl ze zelf te beroerd zijn zelf eens in een film te spelen of acrobatische dansen in corsetten uit te voeren in onmenselijke omstandigheden zoals stikhete felle lichten en het massale geschreeuw van duizenden mensen tegelijk.

Het is wel heel goedkoop omdat even met een benefietje en een volksdansje proberen goed te maken. Te meer omdat die relaties juist sneuvelen door dat eeuwige aandachtgetrek van die luie profiteurtjes.

Walgelijk gewoon >:(

Reageer
gravatar

Ik vind dat die Cambodjaanse wezen zich er wel héél makkelijk vanaf maken. Wat is het toch makkelijk om je schuldgevoel af te kopen met eenvoudigweg een paar honderd dollars over te maken! Ik realiseer mij dat de inkomsten van deze kinderen niet helemaal op het peil liggen van die van ons, rijke westerlingen, maar ‘de aflaat’ is toch wat ondermaats. Waarom zouden ze het ongelukkige stel niet gewoon adopteren? Ik stel mij voor dat als Brad & Angelina samen een aantal maanden volledig van de rest van de wereld afgezonderd zich door de wezen in Cambodja laten verzorgen er iets moois opbloeit dat er kennelijk wel geweest is, maar sinds enige tijd niet meer. Jammer en onnodig, denk ik! Wat wij ons brommen!

Reageer
gravatar

Gary Glitter adopteert toch nog steeds heel graag piepjonge aziatische kinderen? Alhoewel, zijn voorleestechnieken ‘s-avonds zijn wat aan de onorthodoxe kant, en vanaf een jaar of twaalf staan de adoptiekinderen weer op straat…

Reageer
gravatar

Inderdaad, mijn beschte Peter. Wellicht zijn er nog wat vazallen van wijlen kameraad Pol Pot die in het telefoonpanel willen plaatschnemen. Wie HET weet mag ‘HET’ zeggen!

Reageer
gravatar

Dit nieuws is voor mij nog te vers, zit nog midden in de rouwverwerking. Nooit meer Brangelina…waar moet het heen met de wereld. Haiti Haiti, wat stelt dat nou voor. Dit is pas echt erg.

Reageer
gravatar

Ja ik denk dat ik liever direct geld overmaak naar de mensen die het nodig hebben. Deze organisatie staat op losse schroeven.

Reageer
gravatar

@Kees. Het zijn allemaal zakkenvullers. Echte solidariteit bestaat niet meer. Het zijn gewoon gecorrumpeerde verwende weesjes. Waarom werken ze niet netjes? Moeten zeker weer op school zitten?

Reageer
gravatar

Wat jammer nou toch weer van die een na laatste alinea: de hele actie blijkt uiteindelijk niet te gaan om het diep menselijke leed van Bratt en Angelina te verzachten, maar om de Cambodjaanse weeskinderexport veilig te stellen.
Dat is natuurlijk op zichzelf wel een goede zaak, maar er wordt hier met twee petten gewerkt.

Reageer