Noord-Korea zendt voedselhulp aan Groningen

“Ik ga meteen nasi maken vanavond”

Het Noord-Koreaanse Bureau voor Ontwikkelings- samenwerking heeft aangekondigd pakketten rijst en sigaretten boven de provincie Groningen te droppen. Volgens een woordvoerder is hiertoe overgegaan om ‘onduidelijke redenen.’ Zeker is wel dat veel Groningers hier niet op zaten te wachten. “We hebben toch gewoon een Super de Boer in de straat? Waarom gooien ze die dingen dan naar ons?” aldus Rinus, een 78-jarige inwoner van Nieuwe Pekela. “Ik herinner me nog dat de Canadezen en de Amerikanen dit deden, maar die gooiden chocola. Veel lekkerder!”

Antirooklobby Stivoro is niet te spreken over de gedropte sloffen sigaretten. Woordvoerder Rolf van Kent: “Ze bedoelen het goed, maar in Nederland proberen we roken juist te ontmoedigen. Zo’n actie maakt het ons niet makkelijker.” Niet iedereen is negatief gestemd over de ontwikkelingshulp: Gerda (48) is zeer te spreken over de zak rijst die vanmorgen in haar achtertuin plofte: “Ik ga meteen nasi maken vanavond, en ik heb de buren uitgenodigd.”

Noord-Koreaanse militairen zijn ingezet om voedselrellen te voorkomen. Voorlopig hebben ze de situatie onder controle, zo bericht ons een luitenant-kolonel vanuit het voorlopige commandocentrum te Scheemda.

Buurprovincie Drenthe wordt door de Noord-Koreanen genegeerd. “We snappen er niets van; ik had best zin in een rijsttafel,” aldus Commissaris van de Koningin Jacques Tichelaar in een telefonisch interview.

Noord-Korea heeft aangegeven de hulp niet te zullen beperken tot rijst en sigaretten. Noord-Koreaanse ingenieurs zijn begonnen een brug naar Schiermonnikoog te bouwen. Volgens architect en zelfverklaard betonliefhebber Herman Hertzberger is deze laatste ontwikkeling interessant: “Pyongyang is een buitengewoon boeiende stad en ik word heel blij als de Noord-Koreanen hun kennis en cultuur willen exporteren naar ons land.” Op de vraag of Noord-Korea haar schaarse middelen niet beter zelf kan gebruiken reageert hij afwijzend: “Ik denk dat Noord-Korea lang genoeg in zichzelf gekeerd is geweest.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Triest dat niemand melding maakt van het feit dat dit moois tot stand kwam door samenwerking van “De vliegende ganzen” van VPRO/RKK/Socutera met Kim Il Dingdong, secretaris van het Noordkoreaanse Rode Kruis. Vorige week nog op tv: “De vliegende ganzen vliegen deze week voor de hongerlijdenden in Haren, Paterswolde en de Blauwe stad”. Rutte en De Jager hebben Jolanda Sap toegezegd de afschaffing van de hypotheek-aftrek voor de getroffen gebieden pas na 2050 gefaseerd in te voeren, tegelijk met Wassenaar, Blaricum, Overveen en Aerdenhout. Zo zien we wat humaniteit en solidariteit met de verworpenen der aarde al niet tot stand kan brengen; ga zo door Natas!

Reageer
gravatar

Inmiddels kan ik melden dat ooggetuigen hebben waargenomen dat in Nieuw Beerta de vaandels weer zijn uitgehangen; hangouderen in Oude Pekela op straat de Internationele zingen en Blauwe Stad schijnt te zijn getransformeerd in een heropvoedingskamp.

Reageer
gravatar

Nou vraag ik mij af: als een willekeurig persoon, laten we zeggen een politicus die een bladblazer als föhn gebruikt, een willekeurige rechtbank van Noord-Koreaanse toestanden beticht, is dat dan een Kim-Jong Godwin?

Reageer
gravatar

Met deze gebeurtenissen wordt het de vraag wanneer India en China zullen landen en rondom Slochteren gaspompstations en verwerkingsinstallaties gaan bouwen. Ze kunnen daar wel wat energie gebruiken.

Reageer
gravatar

Dat hele voedseldropping is begonnen na het vertalen van het Davids Report via Google Translate door Noord korea.
Ik heb ze hier op gewezen en krijg er nu sambal bij.

Reageer
gravatar

Ze moeten wel betere zakken gebruiken,deze gaan kapot tijdens het droppen.
Ben net uren bezig geweest met een pincet en een vergrootglas om alles te verzamelen.
Het is haast onmogelijk om de witte rijst in de sneeuw te vinden.

Reageer
gravatar

Dag Haes, tussen ons gezegd en gezwegen:
ik woon in de mooie provinciestad Zwolle.
Lief van je om aan Pyongyang door te geven dat dit mijn
woonplaats is.
Het is hier helder weer met een blauwe lucht, ik zal de boel in de gaten houden en wie weet, misschien hebben we binnenkort een gezellig etentje met de buren.

Reageer
gravatar

Wat bijzonder aardig en sympathiek van Noord-Korea om rijst en sigaretten te droppen boven de provincie Groningen, terwijl de bevolking van Noord-Korea het zelf niet breed heeft.
Hopelijk gaan ze binnenkort ook voedselpakketten boven Overijssel droppen, waar ik woon. Sigaretten hoeven van mij niet, want ik heb nog nooit never gerookt.
Zodra ze rijst gaan droppen ga ik net als Gerda in het artikel nasi maken en dan nodig ik ook zeker de buren uit.

Reageer
gravatar

Als Groninger word ik hier veel te vrolijk van,moet nu aan de gemeente vragen of ze de hoeveelheid antidepressiva in het drinkwater willen verminderen.

Reageer