‘Horoscopen vaak te voorspelbaar’

Shanya en M’belldodogu doen boekje open over collegae

In de wereld der astrologen heerst een onwaarschijnlijke creatieve armoede. Tot die conclusie komen de huiszieners van De Speld, Shanya en M’belldodogu. “De gemiddelde voorspelling zie je van mijlenver aankomen,” en daar hoef je volgens onze astrologen echt geen astronaut of helderziende voor te zijn.

Shanya (“U zult vijf gespierde matrozen tegen het lijf lopen. En ook hier geldt: het leven kent geen tegenslagen, slechts uitdagingen.”) stoort zich aan de dooddoeners in de gemiddelde horoscoop. De veelvoorkomende voorbeelden als ‘je mag rekenen op nieuwe dimensie in de liefde’ en ‘als je een energiek gevoel hebt kan dat ervoor zorgen dat je moeite hebt om je te concentreren’ zijn volgens haar op alle mensen op iedere willekeurige dag van toepassing. Ook M’belldodogu (“Als u deze week masturbeert, zult u nooit meer een partner vinden. Aan u de keuze.”) heeft moeite met de luiheid en gebrek aan visie. Volgens hem zijn de meeste mensen zich nauwelijks bewust van de synchroniciteit. “Ze kijken in de sterren en roepen maar wat.”

Er zijn wel gewaagde en nauwelijks voorspelbare horoscopen, maar die zijn volgens Shanya en M’belldodogu vrijwel altijd feitelijk onjuist. Zo halen de visionairen de horoscoop van de Weegschaal in de Elle van volgende week aan: “Geef je baan niet zomaar op, hij past beter bij je dan je denkt.” M’belldodogu : “Dat is gewoon niet waar. De meeste weegschalen doen er misschien niet goed aan hun baan zomaar op te geven, maar de baan past de meeste weegschalen zeker niet. Gerda uit Amstelveen bijvoorbeeld is al 24 jaar weegschaal en werkt in een rokerig café. Voor een astmapatiënt als Gerda zijn veel betere opties te bedenken. En zo zijn er nog duizenden weegschalen te bedenken.” Deze ‘onvoorspelbare’ horoscopen zijn volgens hem nog erger dan al die willekeurige waarschijnlijkheden die in de regel als horoscoop gepresenteerd worden.

De zieners van De Speld roepen de ‘luie generatie’ astrologen daarom op om zich in 2010 wat minder op mensen en huisdieren te richten en zich exclusief te richten op het voorspellen van de toekomst van voorwerpen. Hoe ziet de toekomst van uw kaasschaaf, Opel Astra of kattenbak er bijvoorbeeld uit? “Zo kan je deze ongeïnspireerde groep enige creativiteit opdringen.” Shanya en M’belldodogu zullen zich dan, om verdere verwarring te voorkomen, exclusief toeleggen op het lezen van de toekomst van de gehele mensheid. Shanya: “Het is hoog tijd om de dierenriem eens wat strakker aan te trekken en ons zo te ontdoen van alle charlatans die de verder bijzonder respectabele vrouwenbladen en gratis kranten met pseudo-astrologische onzin bevuilen. Wij zijn zelfs bereid om onze respectabele, maar op basis van vrijwilligheid en idealisme vervulde, functies bij De Speld in te ruilen voor het schrijven van één uniforme horoscoop voor alle Nederlandse tijdschriften en kranten.” Volgens onze astrologen zal dit op 17 maart 2010 ook daadwerkelijk gebeuren.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als het water bevroren is, geeft het tenminste minder een knoeiboel wanneer het door de brievenbus gegooid wordt. Voor de postbesteller is het ook nog om een andere reden prettig, daar eenzelfde volume aan bevroren water lichter is dan in vloeibare vorm.

Reageer
gravatar

@Haes: Ik zou het een geruststellende gedachte vinden, indien ik wist dat de Zaan van het meisje wordt losgeweekt, alvorens het wicht te versturen. Postbezorgers hebben het toch al zo lastig. Zou ik een geweten hebben, zou ik er niet op willen hebben, dat zo’n bezorger al die kubieke meters water in de posttas moest vervoeren, alvorens dat door de brievenbus te gooien. Het meisje zou wellicht zelfs onderkoeld raken in het bevroren Zaanwater ter tasse.

Reageer
gravatar

Pijnlijk, pijnlijk, pijnlijk de HUISastrologen blijken volgens het fotobijschrift slechts amateurs ( zie ALT-text bij foto ) Wat zegt dit over hun visie….
Weeh ons, die vertrouwen stelden in hun lezing.

Reageer
gravatar

Er waren eens zeven matrozen
die stuurden een grote bos rozen
naar een meisje aan de Zaan
met een kaartje er aan
waarvan een dragonder zou blozen.

Auteur: Prof Karel van het Reve.

Reageer
gravatar

1 de horoscoop zegt meer over het verleden dan over de toekomst.
2 de meeste (voor)spellingsfouten worden veroorzaakt door slordigheid met de taal.
3 ‘vijf gespierde matrozen’, ik moet er niet aan denken!

Reageer
gravatar

niettegenstaande de uitdijing van ons individualisme, zijn wij dankzij het multiculturele karakter van onze samenleving uiteindelijk aan een algehele uniformiteit onderhevig.

Door onszelf te reflecteren op een voorwerp komen we wellicht weer te weten wat we eigenlijk allemaal al wisten, maar waarvoor we onze kop al bijna 70 jaar in het zand hebben gestoken.

Neem bijvoorbeeld de strijker: dat is een spichtige, Duitse herrieschopper, een groen geüniformeerde geelhelm die aanvankelijk retorisch overtreft, maar uiteindelijk uiteengereten in de goot belandt.

Reageer
gravatar

Nederland vergaat pas op 21-12-2012 net als de rest van de wereld, dat hadden de Maya’s al voorspeld. Of zijn die ook al fout volgens Shanya en M’belldodogu?
Verder wil ik heel erg graag de toekomst van mijn BIC-pen weten, en ik zou het heel jammer vinden als dat gedaan werd door slechte astrologen 🙁

Reageer
gravatar

Dit is wat ik ervan begrijp:
– je kunt maar beter niet masturberen maar een horoscoop trekken mag wel;
– Nederland vergaat op 17 maart 2010;
– ik loop binnenkort 5 gespierde matrozen tegen het lijf, joepie!

Reageer
gravatar

Helemaal mee eens. Ik trek al 41 jaar lang wekelijks de horoscoop van mijn Volvo Amazon en door deze trouw te volgen heb ik nog geen nieuwe auto hoeven aanschaffen in al die tijd.

Moet je nagaan wat een zegen voor het milieu: ik heb daarmee niet alleen het milieu behoed voor 12 potentiële autowrakken in al die jaren, maar ook nog eens bespaard op energiekosten en CO2 uitstoot van de productie van al die auto’s die ik niet gekocht heb.

Mw. Cramer, luistert u mee? Hiermee kunt u in uw eentje de Kopenhagen doelstelling behalen!

Reageer