Kinderpostzegelkopers in databank

'Pedofilatelie' in kaart gebracht

Vanaf dit jaar zullen de  namen van alle Nederlanders die Kinderpostzegels aanschaffen in een databank van de overheid worden bewaard. Doel is de mate van Kinderpostzegelverzamelwoede, ook wel ‘pedofilatelie’ genoemd, in kaart te brengen. Vanuit de Tweede Kamer klinken zeer gemengde reacties over het nieuwe beleid, maar het Ministerie van Justitie stelt dat ‘wie niets te verbergen heeft ook niets hoeft te vrezen.’

Het databankbeleid is onderdeel van een onderzoek dat zich zal uitstrekken over vijf jaar. Doel is in kaart te brengen in welke regio’s en in welke kringen van de samenleving een ‘meer dan gemiddelde belangstelling voor Kinderpostzegels bestaat.’

“Op zich hoeft het fanatiek aanschaffen van de zegels niets te betekenen”, aldus Corbrecht Dumpelgaas, woordvoerder Zedenzaken en Interne Catering van het Ministerie van Justitie, “pedofilatie is natuurlijk geen misdrijf.” Volgens de woordvoerder kan Nederland echter niet ‘achter de feiten aan blijven lopen.’ “We hebben een verantwoordelijkheid tegenover het volk, een verantwoordelijkheid die het inleveren van een minimaal stukje privacy best waard is.” Dumpelgaas wil de  angst dat de overheid de burger controleert meteen wegnemen. “De gegevens worden vertrouwelijk behandeld. De kans dat we er iets mee doen is klein. Maar als we ze nodig hebben zijn ze er.”

Vanuit de Tweede Kamer weerklinken gemengde reacties op de lancering van de databank. De PVV juicht de nieuwe ‘monitor van goed fatsoen’ van harte toe. De Partij voor de Dieren spreekt van ‘een inbreuk op de privacy waar zelfs doorgefokte Berner Sennenhonden nog geen brood van lusten.’ Agnes Kant (SP), zelf moeder van twee dochters, hoopt dat de databank kan leiden tot ‘nivellering van de Kinderpostzegeldistributie.’  “Het ligt voor de hand dat pedofilatelie een fenomeen is uit de hogere inkomensklassen, waar mensen zich grote hoeveelheden zegels kunnen veroorloven. Neem zegels van hen af en verdeel ze in de probleemwijken. Bijkomend voordeel is dat zo onze kroost een najaarswandeling in een no-go area bespaard kan blijven.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

@Bus. Daar zal de Berner Sennenhond niet zo’n probleem mee hebben, denk ik. Het is gewoon een bron van artritis of kaakdysplasie minder voor dat beest. En aangezien hij dan niet meer kan eten, is hij gauw uit zijn lijden verlost.

Reageer
gravatar

@Speer: gelukkig maar! Hoewel ik u afvraag, wat het verband is met het onderwerp, zou ik die vraag toch niet gesteld willen hebben, zonder op te merken, dat ongeacht het merk, honden slechts toegelaten kunnen worden, indien van het beest de onderkaak is geamputeerd. (Dat scheelt een hoop!)

Reageer
gravatar

De Berner Sennenhond heeft zowieo snel last van maagproblemen, zeker de maagtorsie is gevaarlijk voor ze, onafhankelijk of er nu sprake is van inbreuk op de privacy of niet. Dit is hoogstwaarschijnlijk de voornaamste reden dat ze er geen brood van lusten.

Het ras heeft weinig genetische variatie waardoor erfelijke ziektes veel voorkomen. Verschillende vormen van kanker treffen de Berner. Ook heupdysplasie, elleboogdysplasie, artritis, autoimmuunziektes en nierproblemen vormen gezondheidsproblemen voor het ras.

Ook ligt het gevaar van een maagtorsie op de loer, dit is meestal dodelijk en kan alleen door direct ingrijpen worden opgelost, de eerste tekenen zijn opzwelling van de buik door gasvorming. Het ras heeft geen hoge levensverwachting.

Reageer
gravatar

Pedofilatelie is op zich onschuldig. Maar straks gaan ze die zegels nog gebruiken. En dan zonder afzender de bus in. Die anonieme pedofrancofielen, moet Justitie daar geen speekselbank voor opzetten?

Reageer
gravatar

@Bus Showfeur (8): Hoeveel waardering ik ook heb voor je moed om uit de kast te komen als pyrokleptopedofilatelistenfiliefoob, ik hoop toch dat de naam die je hier gebruikt een pyrokleptopedofilatelistenfiliefoobalias is. Want anders vrees ik royering door de AP (Anonieme Pyrokleptopedofilatelistenfiliefoben) op hun eerstvolgende pyrokleptopedofilatelistenfiliefobenverenigingsjaarvergadering. Dat zou zonde zijn, want ze hebben toch al zo weinig leden.

Reageer
gravatar

@Frank en Piet Hein. Gewoon een kwestie van tijdens het slapen de handen boven de deken houden, een beproefde ouderwetsche methode die zowel bij de overheid als de Tirolerfilatelie werkt.
@Gijsbert. Ik had het toch niet over kinderpostzegels? Nee, ik ben zeker geen aanhanger van de Tirolerpedofilatelie. Dat is een perversie die ik verre van mij hoop te houden.

Reageer
gravatar

Mijnheer Haes,
Ik neem toch aan dat afbeeldingen van dergelijke scenes niet op Tiroler kinderpostzegels staan?
Of worden de kinderen daar, de mannelijke gekleed in lederhosen met losknoopbare voorflap en de vrouwelijke in wijde rok, al vroeg ingewijd in ‘s lands tradities?

Reageer
gravatar

Persoonlijk ben ik meer gecharmeerd van de Tirolerfilatelie: “Met jouw posthoorn tussen mijn postzakken”, in dat genre.

Reageer
gravatar

Nou Bus, ik heb het geprobeerd met Scrabbelen, ze trapten er niet in. Enne.., de anderen hadden daarna geen letters meer.

Ik spaar trouwens zwitserse kinderpostzegels. Ben ik dan een pedofilateliejodelahietie?

Reageer
gravatar

@Solair: ik heb liever niet dat je het daar over hebt. Ik lijd nogal sterk aan pyrokleptopedofilatelistenfiliefobie moet je weten. ( pfoeh! Dat is eruit! Ik moest de werkelijkheid toch ééns onder ogen komen en durven toegeven)

Reageer
gravatar

@Mike: en hoe zit het met de pyrokleptopedofilatelistenfilie (mensen die vallen op mensen die gestolen kinderpostzegels verbranden)?

Reageer
gravatar

Mijn beschte Roza. Het is overduidelijk dat gij alhier nieuw zijt en nog niet bekend met de mores welke De Speld er op de werkelijke 1 aprildatum op nahoudt. Desalniettemin heet ik u van harte welkom op ons op mensen geteste platform.

Reageer
gravatar

@Edwin. Dat is natuurlijk gewoon verdringing van jouw kant. Jij koopt vast ieder jaar grote hoeveelheden kinderpostzegels en bent gewoon bang ontmaskerd te worden. Maar daar is die databank nu juist voor bedoeld om zulke sneaky figuren als jij te betrappen.

Reageer
gravatar

Ik geloof er helemaal niets van.

En als het dan al waar is, dan is het beter om dat hele gedoe af te schaffen. Een beetje kinderen langs de deuren sturen in een grote stad. Dat kan eigenlijk niet meer.

Reageer
gravatar

Misschien dat er nu eindelijk ook zicht komt op het probleem van de pyrokleptopedofilatelisten. (Mensen die gestolen kinderpostzegels verbranden)

Reageer