Serge Yatunin / Shutterstock

Serge Yatunin / Shutterstock

Katholieke kerk Portugal grijpt in na massaal kindermisbruik: boeken Pim Lammers verboden

De Katholieke kerk in Portugal neemt geen halve maatregelen na het bericht dat sinds 1950 vermoedelijk minstens 4815 kinderen slachtoffer zijn geworden van misbruik. De kerk heeft priesters en andere geestelijken per direct verboden boeken, verhalen en gedichten van Pim Lammers te lezen.

"We moeten pedofilie stoppen en dat begint met de verheerlijking ervan", benadrukt José Ornelas, hoofd van de Portugese bisschoppenconferentie. "Wij hebben er alle vertrouwen in dat onze priesters met Gods hulp en zonder het duivelse werk van Lammers erin slagen van kinderen af te blijven."

Gezin in Gevaar steunt het besluit van de kerk; Wybren van Haga heeft geen Kamervragen gesteld.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

En de Drie-eenheid dan? Dat zijn toch alle drie mannen. Hebben die dan mannelijke behoefte! Op de Heilige Geest na, die een maagd bevruchte zonder het maagdenvlies te vernielen.

gravatar

Het verbaast mij in het geheel niet dat de gedreven partijenverlater Wybren van Haga geen Kamervragen stelde in het Portugese parlement. Waarom weet ik nog niet. Daar moet een nachtje over slapen.

Reageer
gravatar

Daar ben ik het volledig mee eens. Opvallend is dat alle dominees en hun gelovigen dat boek in huis hebben. Er zijn zelfs zondagsscholen waarin voor de jeugd van gelovigen dat boek minder ketters wordt gemaakt.