Corepics VOF / Shutterstock

Corepics VOF / Shutterstock

Man is in de kerk geboren, maar doet toch altijd netjes de deur dicht

Herman (49) doet altijd netjes de deur achter zich dicht, ook al is hij in de kerk geboren. Iets wat er bij veel mensen maar moeilijk in komt.

“Mensen verwachten het niet van mij, zeker als ze weten waar ik ben geboren”, zegt Herman die ooit ter wereld kwam tijdens een kerkdienst in Krimpen aan den IJssel. “Dan roepen ze: ‘Hey, jij zal de deur straks wel open laten he, haha?’ Maar nog voor ze uitgesproken zijn zit die al dicht. En dan moet je die gezichten eens zien joh.”

“Ik heb wel wel lang moeten trainen om dit te kunnen”, vervolgt Herman. “Toen ik jong was, oefende ik met adventskalenders. Later kwamen daar kastdeurtjes bij. Het ging tegen mijn natuur in, maar ik wilde laten zien hoe ver je met wilskracht kan komen. Nu is er geen enkele deur meer die ik openlaat. Ook al wil er iemand in een rolstoel door.”

Herman heeft af en toe ook wel nadelen van zijn aangeleerde gedrag. “Ook ’s zomers als het 40 graden is, zit bij mij de deur naar het balkon potdicht.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tom en Bas,
Ik ben het niet eens met het vonnis, ja dat is het, van die twee van Van De Buren. Ik denk zelfs dat er een film inzit als jullie stuk wordt samengevoegd met de reacties van Billy, die pastoor en Viesman. Zou het jullie lukken om in samenwerking met de genoemde personen een filmscript te maken?
Regie Zeur

Reageer
gravatar

Aardig idee, dat ik in de brugklas ook bedacht, maar mijn grap was veel korter.

Vooral de derde en de vierde alinea zijn volslagen overbodig. Wat hier staat zal bij niemand ook maar een glimlach oproepen.

De foto slaat nergens op. De grap heeft niks met metro’s te maken. De deur is ook geen kerkdeur. Zie: https://is.gd/HkmR2r

Tom en Bas, jullie uitwerking is krachteloos en dat verdient geen sterren

Reageer
gravatar

Mag ik erop wijzen, dat eerwaarde Herman (49) in zomeravonden, als het afkoelt, ten minste het slaapkamerraam van zijn pastorie wagenwijd open moet zetten, anders krijgt hij woorden met zijn huishoudster.

Reageer