Studio Speld / Shutterstock

Kerk met nieuwe comfortabele fauteuils trekt steeds meer bezoekers

De Sint Jacobskerk in Medemblik trekt met een nieuw interieur meer bezoekers aan. De kerkbanken zijn vervangen door comfortabele fauteuils waar mensen lekker in kunnen loungen.

Initiatiefnemer van de kerk Maria Verheuven is niet verbaasd dat het concept aanslaat. “De leegloop van de kerk heeft niet zozeer te maken met een afnemend geloof in God, maar vooral met die ongemakkelijke houten bankjes. Veel jongeren geloven in comfort.”

Frequent bezoeker Daisy is enthousiast over het nieuwe concept van de kerk. “De loveseats zijn ook voor de band met je buur.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het artikel bevat maar de halve waarheid (volgens het gezegde is dat geen hele waarheid).

Om de reactionaire kerkelijken niet tegen de conservatieve inborst of het keiharde hoofd te stoten dan wel op hun lange tenen te gaan staan *, is geen kond gedaan van de andere verbeteringen, zoals de wekelijkse lezing uit de werken van Maarten ‘t Hart in plaats van uit de Bijbel.

Maarten zelf bespeelt elke zondag het nieuwe elektronische pijporgel, waarbij gezongen wordt uit de liederenbundel van de Rolling Stones.

* Naar keuze

Reageer
gravatar

De verboden vrucht.
Ik vond dit pas in verband met Appel. De kerk in Zaandam die een muurschildering kreeg van Karel Appel. Freek de Jonge had nog gecollecteerd voor deze kerk waar zijn vader predikant was. Hij was aanwezig bij de voltooiing van de schildering die echter weer werd weggehaald uit het geloof, begin van zijn heidendom hetzij door het een hetzij door het ander.

https://www.digibron.nl/search/detail/012dc0bd117cadef9338aad1/in-zaandam-rotzooide-hij-maar-wat-an

Reageer