Shutterstock / Boris Stroujko

Shutterstock / Boris Stroujko

Paus Franciscus verandert Zeven Hoofdzonden naar Vier Hoofdzonden om kerk weer populairder te maken

De Rooms-Katholieke Kerk in Nederland kampt al jaren met een teruglopend aantal kerkbezoeken, en is nauwelijks nog aanwezig in het publieke debat. Om de kerk weer populairder te maken schrapt Paus Franciscus daarom maar liefst 3 van de 7 hoofdzonden.

“We hebben besloten Lust, Woede en Onmatigheid niet langer tot de hoofdzonden te rekenen”, zegt een woordvoerder van het Vaticaan. “Het is gewoon niet meer realistisch om jezelf te onthouden van zeven zonden. Dat zijn veel te veel zonden. Dat houdt geen mens vol. De kerkvader zelf lukt het niet eens altijd, zoals te zien was toen hij de Instagram-post van het Braziliaanse model Natalia Garibotto likete.”

Ook vloeken is binnenkort geen probleem meer voor vrome Christenen. “Schelden met ‘Godverdomme’ moet gewoon kunnen, zolang het maar geschreeuwd wordt met hoofdletter G”, zegt de woordvoerder. “En onmatigheid is zo’n punt niet: dat kan je ook gewoon zien als lekkere trek. Jezelf volvreten bij de McDonalds of KFC, daar gaan we niet meer moeilijk over doen.”

Fans van moraliteit kunnen echter gerust zijn: de kerk laat niet alles mores varen. “Moord blijft natuurlijk een no-go.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

“Moord blijft natuurlijk een no-go.” Ik weet niet wat met de slotzin wordt bedoeld. Het Vaticaan kennende moet het zoiets zijn als: moorden mag, mits Jahweh (voorganger van God – A.T.)) daartoe opdracht gaf en geeft. Voorbeelden zijn o.a. godsdienst-, stammen- en volkerenoorlogen.

Reageer
gravatar

Nee Ad! No-go is Engels voor “niet gaan”. Het is een christelijke plicht om niet te gaan bij een (dreigende) moord. Beweeg je dus niet als je wordt vermoord. Neem een voorbeeld aan Jezus.

gravatar

Pastoor Kindervriend kan niet bij deze afgeschermde tekst. Daarom presenteer ik hier namens hem de zeven ondeugden/deugden die bij de biecht het zwaarste behoren te wegen van het Vaticaan.

1. Hoogmoed/Nederigheid
2. Hebzucht/Gulheid
3. Jaloezie/Naastenliefde
4. Woede/Zachtmoedigheid
5. Onkuisheid/Kuisheid
6. Gulzigheid/Matigheid
7. Traagheid/IJver

De werkelijkheid is in de Nederlandse parochies juist andersom, volgens meneer pastoor. Zo is onkuisheid de norm en matigheid is doodzonde.

Volgens mij (Chiel) eigenlijk ook nooit anders geweest.

Reageer