War Child geeft winst Wit Licht aan Borsato

Kindsoldaat Kwame Mpufu steunt donatie

Directeur Mark Vogt van War Child liet woensdagmiddag tijdens een persconferentie weten dat hij het winstaandeel van War Child uit de opbrengsten van de film Wit Licht zal storten op de rekening van Marco Borsato. Vogt: “Als dit Marco uit de penarie kan helpen dan doe ik dat. Op de lange termijn is dat ook beter voor kinderen in oorlogsgebieden.”

“We moeten nu ook aan de kinderen van Marco denken,” aldus de aangeslagen War Child-frontman. “Het is verschrikkelijk wat er met kindsoldaten gebeurt, maar iedereen weet dat als je veel hebt je ook veel kan verliezen. De kinderen van Marco kunnen heel veel verliezen en zullen dat zeker als een mokerslag ervaren. Probeer zo’n verlies maar eens uit een kind te krijgen. Bovendien zijn alle drie de kinderen van Marco high potentials. Als die succesvol opgroeien kunnen ze heel veel betekenen voor toekomstige kindsoldaatgeneraties.”

Voor figurant Kwame Mpufu, kindsoldaat te Burundi, is de steun ‘niet meer dan vanzelfsprekend.’ Mpufu: “Ik vind het verschrikkelijk voor Marco en ik hoop dat we op deze manier iets terug kunnen doen voor zijn betrokkenheid bij deze film. Uiteindelijk weet ik zeker dat wij met zijn allen graag wat inleveren om Marco’s problemen zo snel mogelijk de wereld uit te helpen. Solidariteit houdt immers niet op bij de landsgrenzen.” Om zijn ideeën kracht bij te zetten zal Kwame ook een inzamelingsactie en een fancy fair organiseren in zijn eigen geboortedorp Tkunkobassa, 23 kilometer van de grens met Rwanda.

De Nederlandse overheid wil het bedrag dat aan Marco Borsato wordt uitgekeerd nog eens verdubbelen. Minister van Ontwikkelingssamenwerking Bert Koenders: “Dergelijke initiatieven ondersteunen wij natuurlijk van harte. Alle ministers waren het erover eens dat de onsterfelijke muziek van Borsato van onschatbare waarde is voor het ontwikkelingsbeleid nu en in de toekomst. Daarom verdient hij onze ondersteuning. Alleen omdat Borsato nu niet aan zijn verplichtingen kan voldoen, betekent het niet dat hij op lange termijn insolvabel is.”

Mark Vogt zet wel een kanttekening bij de donatie. “Vooralsnog staat Wit Licht nog op een verlies van enkele tonnen, maar met een Oscar op zak gaat daar zeker verandering in komen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Goed initiatief. Tuurlijk moet Marco geholpen worden. Net zoals alle andere “naieve” investeerders die huilend verkondigen dat ze niet beter wisten dan dat er een cashflow probleempje was.

Misschien is deze instelling een ideetje voor Wouter Bos. Huilen over een cashflow probleempje. En vervolgens stroomt men toe om het cashflow probleempje onstaan door je (toekomstige) (bankiers) vriendjes op te lossen met benefiet films en concerten.

Reageer
gravatar

Mag ook ik ff Wat Recht ZZ? Diana Ross hóeft helemaal niet gesponsord te worden. Die wordt betaald uit de nalatenschap van oom Bob, die de contracten daarvoor -met voorspellende, verwachtingsvolle blik- reeds ruimschoots voor zijn overlijden getekend.
(Met een schematisch publiek op de achtergrond, wat Wit Licht daar tussendoor komend, aangebracht met een brush, over de schematische hoofden van het publiek heen…)

Reageer
gravatar

Nou zeg, wat een herrie van FF! De intieme kennis van de handel en wandel van War Child, en de directe poging tot financiële compensatie doet mij welhaast geloven dat de heer Borsato zelf achter dit ietwat modernistische pseudoniem schuilt. Maar zo zijn we niet getrouwd! Een verzoek tot sponsoring van die concerten van Diana Ross kan best in wat vriendelijker bewoordingen aan de redactie van De Speld gericht worden. Verder is de corrigerende tik uit Apeldoorn naar u onderweg.

Reageer
gravatar

Het is weer eens bewezen heer Haes dat de uitdrukking ‘twee zielen, één gedachte’ eens temeer opgaat.
Net als u vind ik de reactie van FF ronduit schofferend voor de redactie van de Speld.
Wanneer deze persoon zo doorgaat zal ‘FF Apeldoorn bellen’ zeker van toepassing zijn.

Reageer
gravatar

Nou, nou, FF,
Ik vind dat u wel hard van leer trekt tegen de redactie van de Speld. Ik ben er van overtuigd dat het hier toch wel een journalistiek hoogstandje betreft.
Ik ga vanuit dat de redactie gebruik heeft gemaakt van de mogelijkheid geboden door de NOS. Hiermee bedoel ik natuurlijk de onlangs geïntroduceerde nieuwsvoorspelbaarheid.
Ik weet zeker dat wanneer u morgen uw krant openslaat de betreffende gebeurtenis breed uitgemeten vermeld staat.
Geen spoof derhalve doch een vooruitziende blik.

Reageer
gravatar

@ FF. Tut tut, wat een moeilijke woorden, zeg. Maar ik moet wel ff iets rechtzetten, hoor. Er is helemaal geen sprake van een “spoof”, want bij mijn beste weten is De Speld geen film of filmgenre (De Dikke Van Dale, spoof: parodie of persiflage, m.n. parodie op een film of een filmgenre).

En het is ook niet grappig bedoeld. Het is ten slotte een bloedserieuze zaak. Dat je nog ff gaat “googelen” is helemaal een gotspe. Je zou toch moeten weten dat De Speld het nieuws zo heet van de naald brengt dat er op andere sites (nog) helemaal niets over te lezen valt.

En als je je huiswerk gedaan had, had je kunnen weten dat De Speld ook doet aan nieuwsvoorspelling. Ik denk dat je hiervoor een corrigerende tic verdient.

Reageer
gravatar

Gelukkig is hier duidelijk sprake van een spoof!
Complete onzin dus!

Even googlen en blijkt: er is helemaal geen persconferentie geweest en War Child heeft er niets over gezegd.

Redactioneel is dit bericht helemaal niet grappig. Hier is alleen maar opzettelijke laster mee bedoeld..

Ik kan me voorstellen dat dit soort onzin, met een juridische laster claim (met fikse schadevergoeding) bij een rechter voorgelegd wordt…

Dan gaat de Speld tenminste eens bijdragen aan een betere wereld…

Reageer
gravatar

En waarom hebben we nog niets gehoord van moeder Mary Prostato???? Deze vrouw doet gewoonlijk alles om in de publiciteit te komen. Zij heeft toch mede dank zij haar zoon een goedlopende society bruidsmodezaak? Waarom is zij nog niet opgestaan op haar zoon te helpen? Verdacht hoor!

Reageer
gravatar

Ik kan niet anders dan erkennen dat het een nobel idee is van de stichting Warchild.
Echter, de gelden welke anders ter steuning van deze stichting zouden zijn zullen in mindere mate kunnen worden afgedragen.
Als goedkoop alternatief zie ik dan ook om een aantal kindsoldaten met een charter van een prijsvechter naar Nederland te halen. Alhier te lande zullen zij dan onder aanvoering van Dhr. Borsato de schuldigen aan het debacle, welke een vermoedelijke daad van frauduleuze handelingen hebben verricht, confronteren. Onder dwang van meegebrachte vuurwapens zal men dan trachten deze onbetrouwbare lieden tot inkeer te laten komen.

Reageer