‘Practical joke praktisch onmogelijk’

Vakvereniging realiteitsartiesten slaat alarm

Met de tbs-veroordeling van ‘Jack de Knipper’ lijkt een einde te komen aan een eerbiedwaardige traditie in Nederland. Het metier van de practical joker dreigt een stille dood te sterven. Vakvereniging voor Praktijkkomieken ‘t Gebbetje luidt bij monde van woordvoerder Kees Ouwe Neel de noodklok: “Er mag helemaal niks meer in dit land. Straks is 500 potjes groene zeep op de A2 dumpen ook al strafbaar.”

De 22-jarige Aram V. knipte in totaal 48 keer de liftkabels door in de galerijflat in Zeist die hij bewoonde. Zijn medebewoners vreesden het moment dat hij de dragende kabels in de liftschachten zou doorknippen. Jack de Knipper maakte in het milieu snel naam door de vooruitziende blik die uit zijn grappen spreekt. Ouwe Neel: “Door het doorknippen van de stroomdraden raakten de liften vaak enkele dagen buiten gebruik, een situatie die ertoe leidde dat vele ouden van dagen aan hun huis gekluisterd waren. Magistraal! Wat een voorbeeld voor die hangjongeren die verveeld brievenbussen dicht staan te lijmen.”

Veel buurtbewoners hebben aangegeven opgelucht te zijn met de arrestatie van V.  Ouwe Neel vindt dat hiermee een verkeerd signaal wordt afgegeven. “TBS, boetes, ik vind het nogal wat. We merken de laatste jaren door de opkomst van internet al een verlaagde interesse voor het klassieke ambacht van de praktijkkomiek, maar als de overheid zo blijft optreden tegen de ingevingen die het dagelijks leven een beetje kleur geven, kunnen we binnenkort weer terug naar scheetkussens en moppenboekjes.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Inderdaad, we worden geremd in het vrijelijk omgaan met anderen. Misschien is het een idee een politieke partij op te richten, de verkiezingen te winnen en het vrijelijk omgaan met mensen te herintroduceren.
Het is toch te gek voor woorden dat je je vechthonden niet meer op postbodes mag afsturen of, zoals Steev aangeeft, geen tegels van viaducten mag gooien.

Een mooie naam voor de partij lijkt mij iets van PVV ofwel Partij Vrijelijk Verachten.

Reageer
gravatar

Gewoon in hoger beroep gaan! Met een beetje mazzel wordt de rechter die jou zo akelig veroordeeld heeft gedwongen om als compensatie bij jou thuis de tuin onder handen te nemen. Dat zal hem leren!

Reageer
gravatar

Hier zien we dat we langzaam weer terugglijden naar de jaren ’50. Zo ging ik laatst eens op mijn vrije zondag op een viaduct staan om stoeptegels op auto’s te laten vallen. Gewoon, je kent het wel, gezellig met een groepje vrienden, de hond en een thermoskan koffie erbij. En wat denk je? Ik moet nu een hele week plantsoenen schoffelen! In wat voor politiestaat zijn we beland? Ik herken mijn eigen land niet meer terug! Waar is de tijd gebleven dat voetschimmel nog een verzachtende omstandigheid voor vrijspraak was?

Reageer
gravatar

Ik weet van nabij, uit de mond van enkele bewoners van de getroffen flat, dat de acties bijdroegen aan de onderlinge contacten tussen bewoners. Mensen die normaal met de liften uit het portiek van V. gingen, moesten nu met een nabijgelegen lift omhoog en omlaag, zodat ze in contact kwamen met mensen die ze anders nooit gezien zouden hebben.
Het is nog niet bekend of daar ook langdurige relaties uit voortgekomen zijn, maar zulks moet zeker niet uitgesloten geacht worden.

Overigens lijkt een Googleadvertentie hiernaast er op te wijzen, dat het een joodse jongen betreft. Dan mag ik wijzen op: http://forum.fok.nl/topic/781410/1/25
Een voorbeeld voor de praktische grappenmakers.

Reageer
gravatar

Kees Ouwe Neel heeft gewoon het grootste gelijk. Er mag bijna niets meer in dat stiel. Ik weet van een collega, die ontslagen is, nadat hij zich, getooid met donkere bril en blindenstok door een andere collega naar zijn bus met wachtende passagiers liet begeleiden. Nadat hij achter het stuur was gaan zitten werd hem door zijn collega toegevoegd: “Nou, vanaf hier red je het wel, hè?” Alvorens hij kon wegrijden wilde een aantal passagiers uitstappen en heeft klaarblijkelijk geklaagd met als uitkomst ontslag voor de collega.
Nu houdt hij zich bezig met het insmeren van de snelweg met zeep.

Reageer
gravatar

Grappig artikel. Op nujij lees je dat mensen de inhoud serieus nemen en denken dat de schrijver de “grappen” van de knipper écht goed vond.

Reageer