Jan Peter mag weer meedoen

Braafste jongetje van de klas bakt zoete broodjes bij klassebink

De 8-jarige Jan Peter heeft afgelopen dinsdag een klein succesje geboekt. Hij is uitgenodigd bij de twintig grootste jongens van de klas. Hoewel Jan Peter zelf niet zo groot is, heeft hij zich de afgelopen jaren met succes naar de top van groep vijf van basisschool de Wegwijzer in Capelle weten te manoeuvreren. Ook dit jaar is het hem weer gelukt. Dat was de uitkomst van een kort bezoek van Jan Peter bij de sterkste jongen van de klas, Barack.

Er is weinig bekend over wat er precies tussen de twee knaapjes is besproken, maar volgens de moeder van Barack zou het onder meer over de 14 woestijnratjes zijn gegaan, die waren aangetroffen in de kelder van het nieuwe huis dat de familie van Barack begin dit jaar betrok. Barack is onder druk van zijn moeder al enige tijd op zoek naar een nieuw thuis voor de ernstig verwaarloosde dieren. “Ik ben blij dat hij bij Jan Peter succes heeft”, aldus de moeder van Barack.

Volgens klasgenootjes is dat niet het enige dat tijdens het overleg aan de orde is gekomen. Het schijnt dat Barack andermaal om steun heeft verzocht bij het in elkaar slaan van het nieuwe Afghaanse klasgenootje op vrijdagmiddag. Jan Peter deed daar al enkele jaren aan mee, maar onder druk van zijn ouders zegde hij begin dit jaar zijn hulp op. Of er sprake is van een voortzetting van deze vrijdagmiddagactiviteit is nog onduidelijk.

Wat in ieder geval zeker is, is dat Jan Peter de komende tijd enkele modelbouwvliegtuigjes van Barack koopt. Jan Peter had Barack al geld gegeven voor het bouwen van het speelgoed, maar het lijkt erop dat hij ook één of twee exemplaren zal kopen.

Hoe zijn ouders op dit alles zullen reageren is nog onduidelijk, maar Jan Peter glimt in ieder geval van trots. Hij doet weer mee.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

JanPeter zou toch beter moeten weten met Angela. Die papt alleen maar met hem aan omdat kleine Silvio haar op haar eigen feestje voor schut zette. Angela wilde met Silvio op de foto, maar die bleef maar mobiel bellen met zijn vriendinnetjes uit de peuterspeelzaal. Omdat de ook al zo kleine Nicolas niet met de langere Angela op de foto wilde is hij met Carla van de muziekles gegaan. Wel vreemd want Carla is nog langer dan Angela, terwijl Angela ook nog beter kan zingen.

In ieder geval moet JanPeter wel de bonnetjes van de aankoop van de vliegtuigjes bewaren. Daar is Barack’s andere vriendje Gordon de Bruin bijna de fout mee in gegaan.
Jan Peter en Barack schijnen hun banden aangehaald te hebben omdat ze beide als laatste van de klas nog hun melktanden hebben. Op de vraag van Jan Peter of ze nog gaan wisselen roept Barack steeds heel stoer “We can change, yes we can”.

Reageer
gravatar

Zou zijn vriendje Woutertje wel genoeg knikkers hebben om te ruilen voor die modelvliegtuigjes? Woutertje heeft zoveel knikkers verloren aan George, het domste jongetje van de klas, die altijd vals speelt.

Reageer
gravatar

Nout Welten, dat is niet aardig! Alleen omdat heel, heel lang geleden de oudere broer van Angela een keer rommel heeft gemaakt in de kamer van Jan Peter, waarbij ook het één en ander aan speelgoed is gesneuveld, kun je niet zeggen, dat zijn familie zo’n opvliegend karakter heeft

Reageer
gravatar

Basisschool De Wegwijzer? Die staat als een erg slechte school bekend! Hadden de ouders van Jan Peter dat geweten, dan hadden zij hem wellicht naar de Protestant Christelijke Im Khaldoumschool voor basisonderwijs laten gaan. Dat gemeentebesturen daar geen voorlichting over geven vind ik echt een tekortkoming.

Reageer
gravatar

toppertje. Het schijnt dat Jan Peter stiekem verliefd is op Angela, een verlegen meisje uit de klas. Angela’s familie heeft alleen een beetje een opvliegend temperament

Reageer