Ben vreest dood Dr. Phil

Data-analist verwacht '18.000 uur aan mooie herinneringen'

Voormalig data-analist Ben Elker brengt deze dagen een flink deel van zijn kostbare tijd op de bank door. De Bilthovenaar wordt nu al meer dan een week overspoeld door documentaires en speciale uitzendingen over de King of Pop. Gisteren werd Elker echter plots doordrongen van het doemscenario dat zich zou voltrekken als de beroemde Amerikaanse psycholoog Dr. Phil overlijdt. “Niet alleen zou de ziel van Amerika geraakt worden, er zullen wekenlang alleen maar ‘hoogtepunten’ van zijn show te zien zijn”, aldus Elker.

“De eerste week na zijn dood zullen alle vrouwen met obesitas die vier kilo zijn afgevallen na hun consult in tranen vertellen over hun hoe hun leven is veranderd na de ontmoeting met Dr. Phil”, aldus Elker. In de verbeelding van de werkloze data-analist zullen in de tweede week alle zwangere tienermeisjes de psycholoog bedanken voor zijn waardevolle advies om geen crack meer te gebruiken. Naast de cliënten zullen vele sterren getuigen hoeveel ze hem verschuldigd zijn en hoe belangrijk de man was voor de geestelijke gezondheid van Amerika. “Duizenden labiele mensen op het podium bij de herdenkingsdienst die zo graag nog één therapiesessie willen. De gedachte dat ik er toch naar zal kijken is tragisch te noemen,” aldus een vermoeid ogende Elker.

De ‘tussen twee banen zijnde’ Elker denkt voorlopig genoeg voldoening te halen uit langdurig bankhangen en televisiekijken. Mocht het doemscenario zich daadwerkelijk voltrekken, dan acht Elker het echter van groot belang om direct doelen te stellen in het leven. De ‘armageddon van de televisie’ kan een aansporing zijn om de wijde wereld in te gaan. Elker: “Ja, als Dr. Phil zou overlijden dan zou ik echt werk gaan zoeken. Wel een beetje in buurt natuurlijk.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik denk dat de dood van Dr. Phil of andere bekendheden als Oprah, Jerry Springer enz. op zich niet eens een zo groot probleem hoeft te zijn.
Zoals u allen weet, wat echter een aanname is, zijn er mediums die het verlies van een geliefde talkhost zo over kunnen nemen. Te denken valt bijvoorbeeld aan een Char.
Door middel van vragen aan de overledene kan men genodigden toch goed bedienen van antwoorden. Om het geheel wat dramatischer te maken kan in het geval van een Dr. Phil een Philharmonisch orkest achtergrondmuziek verzorgen.

Reageer
gravatar

“you will create, what you fear the most” Dus Elker, ga vooral nog even zo door met bang zijn voor Dr. Phil’s sterven!

Reageer
gravatar

Tja en wat moet je dan als ‘self made faillure’? Een cursus gaan volgen? Is het meest voor de hand liggend de cursus ‘Succesvol Falen’ te volgen, waarvoor je dan wellicht nog Cum Laude kunt zakken.

Reageer
gravatar

Moet ik nu al Latijn gebruiken om mijn belezenheid te tonen? O tempora, o mores.

Reageer
gravatar

@ Haes: Mensen mogen toch wel opscheppen met hun kennis van Dr. Phil-wijsheden in de originele taal? Als ik Seneca zou citeren zou ik dat ook gewoon in het Latijn doen. “Common sense is just not common enough anymore,” zegt Phil.

Reageer
gravatar

Is dat besmettelijk ofzo? Begint er eentje in het Engels, gaan ze opeens allemaal Engels gebruiken.

Ik moet er trouwens niet aan denken wat voor media-ellende we over ons heen krijgen als Jerry Springer de pijp aan Maarten geeft.

Reageer
gravatar

@ onkie monkie: If you want to reach the house of insight, you need to walk the road of acknowledgement and choose the right way at the forking paths of understanding. You keep travelling that road, until you know what you think you want is the same as what is right for you. You should keep your head high until the raindrops of despair make way for the sunshine of care, and then you will finally reach the shelter of resignation, and learn to find consolation in knowing that what is wrong can never be right.

Reageer
gravatar

@ Rogier: ‘You can’t change what you don’t acknowledge’

Reageer
gravatar

Ik raad Ben aan om vooral niet teveel aan zichzelf te willen veranderen. Om met Dr. Phil zelf te spreken; “You just gotta learn to accept yourself for who you really are’

Reageer