Onderzoek naar gebedsgenezer Bos

RvG hekelt medisch-economische wantoestanden

De Raad voor de Geneeskunde gaat een officieel onderzoek instellen naar de begeleiding die de Nederlandse economie heeft gekregen van gebedsgenezer Wouter Bos. “Ik wil niet meteen van kwakzalverij spreken, maar er zit een luchtje aan de klungelige manier waarop hij zijn beroep uitoefent”, aldus Bert Bokhoven, voorzitter van de Raad.

Bos stelde de diagnose van een terminaal zieke economie verwijtbaar laat. Pas eind 2008 nam hij de diagnose over, tot dan toe stellend dat er niets aan de hand was en alles een kwestie van vertrouwen was. Kenners waarschuwden echter al jaren voor een onhoudbare economie die op niet langer te innen schulden was gebouwd.

Tweede grief van de Raad betreft de uiteindelijke behandeling. Deze omvat een combinatie van een dure injectie en omstreden gedragstherapie.  De injectie, bestaande uit vloeibaar goud, brengt volgens kenners ‘dusdanige nadelige bijwerkingen met zich mede, dat mag worden gesproken van een averechtse werking’. De tevens toegepaste gedragstherapie, gebaseerd op het aanleren van een gedragspatroon van ‘horen, zien en weglopen’ schaart de Raad onder de noemer ‘alternatieve nieuwlichterij waarvan de werking slechts tijdelijk tussen de oren merkbaar is.’

Door de late diagnose en de aanvechtbare behandeling wordt de steeds zieker wordende patiënt afgehouden van de erkende reguliere remedie: het leggen van bankschulden bij obligatiehouders, aandeelhouders en Raden van Bestuur in plaats van bij de belastingbetaler. De winst en beslissingsbevoegdheid van een economische activiteit bij één partij leggen en de verliezen bij een ander leidt volgens wetenschappelijke inzichten tot een terminaal zieke samenleving, waarin zonder tijdige behandeling ernstige schade kan ontstaan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zou u het beter doen? dacht van niet met de gegeven omstandigheden Ik zou zeggen ga de politiek in dan kun je je zegje doen, en dan maar zien of u het wel redt onder deze omstandigheden

Amen

Reageer
gravatar

Geen speld tussen te krijgen, al moet wel gezegd worden dat zachte heelmeester Bos altijd netjes doorverwijst, maar of de patient daarbij gebaat is?

Reageer