TON dicht kloof met kiezer

Web 2.0 democratie maakt plaats voor Griekse polis

Rita Verdonk is er dit weekeinde volkomen toevallig in geslaagd om de kloof met de kiezer te dichten. De lijsttrekker van Trots op Nederland dronk een kop koffie in haar woonplaats Nootdorp en raakte in gesprek met Bert Verhagen, verkoopmedewerker van de KPN te Delft. Al gauw hadden de twee veel belangrijke kwesties besproken. Nu voelt Verhagen zich weer nauw verbonden met de partij. Verhagen: “TON is de enige partij waarbij deze directe vorm van democratie mogelijk is”.

Verdonk is zelf zeer verheugd dat ze de kans heeft gekregen om direct met de kiezer in contact te komen. Het plan voor de politieke wiki is maar nauwelijks van de grond gekomen en een persoonlijk gesprek met de kiezer heeft altijd de voorkeur boven de ‘onpersoonlijke techniek.’ Het lijkt erop dat de Web 2.0-democratie tijdelijk plaats heeft gemaakt voor de Griekse polis (volksvergadering). “Trots op Nederland is een partij die vindt dat de overheid er voor de burger is en niet andersom. Bert is nu de burger en daar luister ik graag naar”, aldus Verdonk. Gedurende twee uur heeft Verdonk alle voorstellen van de heer Verhagen aangehoord.

Verhagen vindt het geweldig dat een politica eindelijk naar hem luistert. De standpunten van TON laten veel ruimte voor inbreng van de burgers. De KPN-verkoopmedewerker is zo enthousiast over de openheid van Verdonk voor meer politieke invulling aan TON dat hij gevraagd heeft of zij mee wil naar het wekelijkse bezoek aan zijn moeder. Volgens Verhagen bestaat er een grote kans dat zijn moeder Tina zinvolle inbreng heeft en misschien zelfs aspiraties heeft om de tweede kiezer te worden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ach rita , laat haar op de koffie gaan met tiny bij lau potje bier er bij en lau schoolt haar bij! Dan kan ze dat broddellapje met kruiissteken in haar naaimandje leggen bij haar punnikklosjes

Reageer
gravatar

Ik vind het ook zo tragisch om tram 15 te zien. Trambestuurders in de kracht van hun leven gaan Nootdorp in, en als uitgewrongen schimmen zie je ze terug komen. Zou het echt door de koffie komen?

Reageer
gravatar

Gedurende een aantal jaren heb ik zowel lijn 60 als lijn 62 en zélfs ook nog lijn 131 door Nootdorp busstuurd. Ik kan je uit de grond van mijn hart zeggen: het berust NIET op toeval, dat Nootdorp en Pijnacker tegenwoordig samen één gemeente vormen. Sarah palin? Een mondaine vrouw, t.o.v. Nootdorp!

Reageer
gravatar

Vanuit mijn appartement kan ik Nootdorp zien, en ik kan je verzekeren dat Sarah Palin maar een sissy is met haar verhalen over haar Russische uitzicht.

Reageer
gravatar

Het schijnt dat die koffieshop-vergunning in Nootdorp nog is geritseld door Ed Sinke en Kay van der Linde. Omdat ongetwijfeld iets aan de strijkstokken van respectievelijke heren is blijven hangen, vertrouw ik er op dat Rita onverwijld de haar gebruikelijke zéér korte metten zal maken. Als ik Bert Verhagen was, zou ik ook maar uitkijken. Naar een andere partij om op te stemmen bijvoorbeeld.

Reageer
gravatar

Toch opmerkelijk. Zoekt het griezelwijf heel het land af op zoek naar kiezers, en dan vindt ze hem uiteindelijk in haar eigen Notedop.

Reageer
gravatar

Heb ik DAARVOOR al die tijd gewaarschuwd geen koffie in Nootdorp te drinken? Ik ben nu helemaal overtuigd, dat een algehele koffie-drooglegging in dat dorp van het allergrootste belang is!

Reageer