Beeldbewerking: Casper Steenbergen

Angstaanjagend: geest van Rita Verdonk doolt rond op het Binnenhof

‘Ze heeft iets niet kunnen afmaken’

Het spookt op het Binnenhof. Sinds enkele rechts-populistische partijen bekend hebben gemaakt dat zij gaan deelnemen aan de verkiezingen, is de geest van Rita Verdonk al verschillende keren waargenomen.

“Ik heb haar gezien”, stamelt een lijkbleke Ton Elias. Het VVD-Kamerlid zag de doorschijnende gedaante van Verdonk in de wandelgangen van de Tweede Kamer. “Ik weet zeker dat zij het was. Ze fluisterde iets over peilingen en voorkeursstemmen. Het was angstaanjagend.”

Premier Rutte zegt de verschijning van Verdonk niet te hebben waargenomen, maar hij heeft wel opmerkelijke geluiden gehoord. “Als ik ‘s avonds laat aan het werk ben in het Torentje, dan hoor ik zachtjes het geluid van een zaag en dan voelt mijn stoel ineens heel wankel. Maar dat is de wind die over de Hofvijver waait, toch?”

Politicoloog André Krouwel denkt te weten waarom de geest van Verdonk ronddoolt in Den Haag: “Er is iets wat ze tijdens haar leven niet heeft kunnen afmaken. Met de komst van VNL en het Forum voor Democratie ziet ze waarschijnlijk een kans om dat alsnog te doen.”

Rita Verdonk zelf laat in een reactie weten de situatie ‘erg vervelend’ te vinden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Weliswaar toont zich hier de Geest van Rita Verdonk, in de krochten van Het Binnenhof. Maar haar Vrijmetselende Profeet, Matt (van Mattheüs) Herben (van wijlen LPF) is sinds haar eerste Binnenhofse verschijning spoorloos. Met JSF, Lockheedbonus én de Noorderzon naar tropischer VVD-oorden vertrokken.,

Reageer
gravatar

Bij de discussie over euthanasie hoort de vraag wat “leven” eigenlijk is. Je zit in de verkeerde discussiegroep. Rita lijdt allang ondraaglijk aan een vegetatief “bestaan”. Feitelijk bestaat zij amper tot niet.