DPK dicht kloof op rechts tussen TON en OBP

‘Zeker negen kiezers worden nog niet bediend’

Het Democratisch Politiek Keerpunt (DPK), de nieuwe partij van Hero Brinkman, gaat het gat dichten tussen Trots op Nederland (TON) en de Onafhankelijke Burger Partij (OBP). Volgens Brinkman is hier de afgelopen weken een enorm politiek vacuüm ontstaan.

“Er zijn ontzettend veel mensen die zich niet meer thuis voelen bij de PVV, maar twijfelen tussen TON en OBP,” zegt Brinkman, “Het zijn mensen die enthousiast zijn over de rechtse standpunten van TON, maar de politieke nuance missen van OBP.” De fusie van de twee stemmagneten moet volgens Brinkman een sterk mandaat opleveren.

Volgens Brinkman legt het gapende gat op rechts een bom onder het politieke bestel. “Het roer moet nu omgegooid worden. En het DPK is het keerpunt op de kruising van het viaduct over de Nederlandse politieke snelweg.”

Klaas Boterman is één van de kiezers die zich op rechts nog nergens thuis voelt: “Waar kun je als kiezer terecht als je minder overheid of minder Griekenland wilt? Noem mij eens één partij, afgezien van de VVD, de PVV, TON en OBP dan. Precies!”

Onderzoeksbureau Ipsos Synovate deed onderzoek naar mensen als Boterman en kwam met een schokkende conclusie. Een woordvoerder: “Er zijn nog minstens negen rechtse kiezers die niet door de huidige politiek bediend worden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Blauwe Brabander, dat is een weinig geslaagd lokomotiefontwerp uit een ver verleden toen het algemeen kiesrecht vernieuwende politiek was.

Reageer
gravatar

De Blauwe Brabander was wel degelijk een succes en is zelfs inspiratie geweest voor de beroemde Groene Jumbo.
Maar ik betwijfel of het nu wel zo’n goed idee is om je te laten inspireren door Hero Brinkman.

gravatar

Oei, bijna gemist dit. Als liefhebber van spoorweg en stoomtractie moet ik mij aansluiten bij vorige reactie: de machines waren gewone Engels gefabriceerde degelijk sneltreinen.

En nee: in tegenstelling van wat gesuggereerd kan worden, refereert de bijnaam aan het blauw waarin de machines geverfd waren, niet aan de staat van het bedienend personeel.

Wat dit met Brinkman en kornuiten te doen heeft ontgaat mij enigszins, maar dat is een verschijnsel wat al snel optreedt bij alles wat Brinkman betreft.

Overigens een leuke groepsfoto. Het jaarlijkse uitje naar het Onderwijsmuseum en Gevangenpoort voor Hoofdonderwijzers?

gravatar

Ik weet nu echt niet meer welke Grote Leider ik dien te volgen: De Grote Geblondeerde Haatleider of De Grote Democratisch Drinkende Leider? Ik denk dat ik maar links stem, dat is tegenwoordig het nieuwe rechts (denk daarbij aub ook aan dat die aardige Brabander uit de euro wil stappen en terug naar de gulden wil!).

gravatar

Ik raad deze jonge idealistische beweging aan vooraleerst afstand te doen van ‘dood hout’ dat van andere partijen is komen aandrijven. Eerder gingen de LPF, Lijst Matt Herben (Malus Herbes) en recent de PVV daarop kapot. Vers bloed, business-redesign, strenge visuele inputcontrole, structurele doping & alcoholcontrole op bloed en urine, portfolio’s, fotoshoots van lintenknipperijen, uitnodigingen voor Pauw & Witteman, Knevel & Co., aanwezigheidsregistratie bij RTL-Boulevard en aanwezigheid in Weekend en Privë, dé basis voor politieke prestaties. Want ‘Politiek’ gaat alleen nog over ijdelheden en fotogenieke koppen, zeker niet over inhoud en diepgang. Er is geen politieke eenheid meer: alleen nog een horde individuele Talking Heads; ieder voor zich (en God voor hen allen) op weg naar een lucratieve baan in het bedrijfsleven of in de Dagobert Duck geldwereld op het Damrak. Récolte Septembre 2012, Premier Grand Cru: Sauve qui peut.

Reageer
gravatar

Me dunkt, Spotter, als politiek genie moet je je toch wel bij de feiten houden. Er wordt een hoop circus omheen gemaakt, maar in essentie is de politiek toch wel “het laatste toevluchtsoord der incapabelen” zoals Lord Aucton ooit zo treffend omschreef. Als je nou nergens meer voor deugd, kun je altijd nog een goedbelegde boterham krijgen in de politieke arena. Je hoeft er niet méér voor hebben gevolgd dan VMBO, alle teksten worden voorgezongen door ontstoken fractieleiders (citaat: Wim Kan) en regelrechte leugens worden desnoods tot in de Staatscourant gelegitimeerd. Verder moet men “schuld” (indien al boven water gebracht door klokkenluiders) goed kunnen leggen op het bord van politieke tegenstanders. En vóór inauguratie en eedaflegging worden geweten en geheugen operatief verwijderd. Noem dat maar simpel. En dat geldt dan nog maar voor de Tweede Keus c.q. Kamer. Bij de Eerste Kamer is ook nog een medisch geattesteerde aanleg voor jicht en Alzheimer verplicht. Ga d’r maar aan staan, Spotter, maar jij preekt als Politiek genie natuurlijk het liefst voor eigen parochie.

gravatar

Als je structureel alcoholcontrole gaat toepassen dan valt die Middenbeemsterhork, ook wel bekend als H.Drinkman af als kandidaat.

gravatar

Outsider, ik blijf herhalen dat jij het politieke bedrijf te simpel ziet.

Je gaat bijvoorbeeld in het geheel niet in op de feitelijke macht belichaamd door de tienduizenden lobbyisten, die dagelijks de “wensen” van hun machtige broodheren uitdragen aan politieke bestuurders in binnen- en buitenland.

Dacht jij nou werkelijk dat politici iets te vertellen hebben over bijvoorbeeld het bankbedrijf en de industrie? Voor hen zijn politici goed genoeg als ruimer van hun puin. Meer niet.

gravatar

Voorzichtig nou Spotter, je raakt nu aan de essentie van ‘de politiek’. Vóór je het weet wordt (met een ‘t’ want ‘je’ hier is lijdend voorwerp) je als “klokkenluider” beschouwd en dat is in Nederland een nood-toestand. Niet voor niets noemde ik de politiek ‘een circus’, de werkelijke macht ligt bij banken, multinationals en lobbygroepen van het bedrijfsleven. De politici zijn de dansers op het toneel, de vrouwen in nuffige tutuutjes en de mannen te vaak in te strakke maillots, zodat zij regelmatig voor paal staan. Maar bij hoofdpijn-dossiers zakt zelfs hen soms de broek af, die zij dan “verre van zich werpen”. Gelukkig is er nog nooit iemand ontslagen wegens incompetentie; zelfs de ontmaskering van CDA-mevrouw Spies als hoogtoerige tafelventilator is succesvol binnenshuis gehouden in de coalitie: damage-control in optima forma. Politici zijn slechts marionetten; ánderen trekken aan de touwtjes. Hun bazen strijken multi-miljoenen op per jaar; politici moeten het doen met een schamele 5-6 keer modaal. Honni soit qui mal y pense.

gravatar

Hoe kan de politiek nu 9 rechtse kiezers bedienen ? Volgens mij moet een priester het sacrament der zieken toedienen en niet de politiek.

Reageer
gravatar

Keerpunt uit Trots (KUT) was een ferme titel geweest! Daar staan wij voor en gaan wij voor. Rechtse rug, geen knikkende knieën dus.

Reageer
gravatar

Wat een gemiste kans ! DPK is toch een flutnaam ? Lijkt wel een inenting.
Mijn voorstel is: “Trots Op Brinkman” of anders: “Trots – Brinkman Samenvoeging”.

Reageer
gravatar

Er is sowieso een naam die op zich al een handvol zetels oplevert, maar uiteraard zal ik die niet onthullen (de afkorting is NUDE).

gravatar

Onderstaande is echt schokkend nieuws: ‘Onderzoeksbureau Ipsos Synovate deed onderzoek naar mensen als Boterman en kwam met een schokkende conclusie. Een woordvoerder: “Er zijn nog minstens negen rechtse kiezers die niet door de huidige politiek bediend worden.”

Je zou toch maar bij die negen, niet bediende kiezers horen.Maar door Brinkman CS, komen ook deze negen kiezers niet in de kou te staan. Gelukkig maar.

Reageer
gravatar

Merakels, het zijn er veertien er moeten er dus zeker 5 afvallen, letterlijk en figuurlijk, dat ook. Zie je wel, het was een Stapel-onderzoek. Klopt niets van.

gravatar

Zie je wel, zelfs binnen een rechtse partij willen die bùùtenlanders nog een links standpunt uitdragen!

gravatar

Die troela helemaal links is Belle Modderfuk van Modellenbureau FCUK die door Hero als requisiet is ingehuurd. Ze wilde ook wel eens de sfeer van het politieke bedrijf opsnuiven. Naast haar staan resp. Ing. P. Bosman (de man met de rode baardschurft) en de InHollandse HBO’er Herman Zwavel; de enige jongeren in deze groep; de rest van het gezelschap heeft de maximale houdbaarheidsdatum al ruim overschreden en komt uit de archieven van CDA, VVD en Omroep MAX. Betaalde krachten van DPK zijn herkenbaar aan de rechtsdraaiende stropdassen ä la Hero Brinkman.

gravatar

Dat is ergens in de Vk uitgelegd door Herootje: het heeft met domeinnamen te maken en die laatste P staat voor Punt.
Dus Democratisch Politiek Keerpunt Punt.
Tja.

gravatar

O jeetje, ik ben zomaar vergeten te vermelden waar DPDP voor staat.

Dat staat voor:
Democratisch Politiek Diepte Punt.

De verkiezingsleus zal luiden:
Onze rijken eerst, behoeftigen het land uit!

gravatar

Ik weet niet waarom, maar ik moest meteen denken aan De Plof Kip.