Hotmail komt met ‘Topmailtjes’

Gemengde reacties op publiciteitsstunt

Windows Live Hotmail komt met een nieuwe rubriek. ‘Topmailtjes’, dat voortaan wekelijks verschijnt, geeft een selectie van de tien ‘mafste, liefste en meeste opmerkelijke’ mailtjes die de voorgaande week verstuurd zijn. Doel: het uitbreiden van Hotmails marktaandeel. De eerste editie verschijnt vandaag en is een groot succes.

Topmailtje nummer acht krijgt op de website van Hotmail veel positieve en meelevende reacties. Het gaat om een romantische liefdesmail van een zekere Liesbeth Tonkes, gericht aan haar jeugdliefde Ron Gonder. In het schrijven betuigt Liesbeth haar onvoorwaardelijke liefde aan Gonder: “Elke avond denk ik aan jou, mijn lieve Ron. Je ogen zijn als mooie, fonkelende spiegels vol diamanten. In mijn dromen zie ik jou, je neemt me mee naar een ver Spaans strand. Voor jou, mijn Ron, bonkt mijn hart als nooit tevoren. Lieve Ron, wil jij mijn andere helft zijn? Wil jij samen met mij het levenspad vol kronkelingen afleggen?” Een bevestigend antwoord van Gonder blijft vooralsnog uit.

De eerste editie van Topmailtjes bevat niet alleen romantische berichten. Ben Elker, data-analist uit Bilthoven, dreigt naar aanleiding van zijn gepubliceerde e-mail zijn baan te verliezen. Elker, desgevraagd: “Ik heb inderdaad, in een gefrustreerde bui, een wat onvriendelijk mailtje over mijn baas naar een collega gestuurd. Met terugwerkende kracht vind ik de vergelijking met diverse Duitse historische figuren ook wat ver gaan. Maar ik dacht dat dit vertrouwelijk zou blijven. Naïef van me, zo blijkt nu.” Hotmail kondigt aan dat de reactie van Bens directe leidinggevende volgende week zal worden gepubliceerd.

Het meest populaire mailtje komt van ‘[email protected]’, beter bekend als Remco Goedlicht uit Gorinchem. In zijn mail aan een medebezoeker van een erotisch forum doet hij een ingewikkeld voorstel met kinderspeeltjes en etenswaren. Dat publicatie slecht zou zijn voor Goedlichts reputatie, ontkent de woordvoerder van Hotmail: “Remco heeft volgens onze gegevens inmiddels al honderden positieve reacties op zijn verzoek gekregen, dus wij zien het probleem niet. Sterker nog, het antwoord van [email protected] was dermate smeuïg dat deze volgende week in Topmailtjes zal figureren.”

Hotmail beroept zich desgevraagd op de laatste zin van de door alle gebruikers ondertekende license agreement, waarin staat dat bedrijf zich ‘het recht voorbehoudt om verstuurde e-mails geheel of gedeeltelijk openbaar te maken’.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het succes van Topmail is ook de onvolprezen TNT niet ontgaan. Handig inspelend op de nieuwe succesformule, worden de postsorteerders van TNT nu óók getraind om op vergelijkbare wijze als waarop in de film ‘Noorderlingen’ de postbode de brieven die hij moet bezorgen ongemerkt opent, de post te openen en zó de fraaiste post onder de scanner door te halen en voor publicatie te bestemmen.

Reageer
gravatar

Iedere gratis mailprovider laat de mailtjes doorzoeken. Google en Yahoo en alles ook. En nu blijkt dat niemand die gebruiksovereenkomst te lezen. Ziehier de reden dat ik er een punt van maak dat wel te doen.

Zo is ook alle processortijd die je niet gebruikt, eigendom van Microsoft, en met een enigszins creatieve uitleg, ook alle vrije ruimte op jouw harde schijf. Lees maar goed. Je staat te kijken wat er in zo’n “overeenkomst” staat.

Is er niemand in heel Nederland op het idee gekomen om gewoon GPG te gebruiken? Is al je e-mail onleesbaar voor een ander. Achterdeurtjes kunnen niet, broncode is vrij beschikbaar.

En voor de goede orde: Ron Gonder is officieel nog steeds getrouwd. Vraag me af wat hij terugmailt.

Reageer
gravatar

Iedereen die zijn prachtige e-mails encrypt kan fluiten naar zo’n Topmailtje. Eigen schuld. Het is ook een beetje asociaal om gebruik te maken van het internet maar je mails voor jezelf te houden.

Reageer
gravatar

Paniek en verwarring op NuJij. Allemaal mensen die iets te verbergen hebben.

Reageer
gravatar

En op Google Earth geven ze dan in een moeite de coördinaten van je woon- of verblijfplaats erbij en je minst flatteuse foto. (Het uitzoeken van de minst flatteuse foto besteden ze uit tegen een hongerloontje in een of ander ontwikkelingsland, zoals Zimbabwe en dat wordt verricht door kindslaafjes.)

Reageer
gravatar

Iedereen kan je e-mail lezen, te beginnen met je baas, je provider enz.
En nog even en google geeft je die resultaten die bij jou passen.

Reageer
gravatar

Dus jullie willen zeggen dat Microsoft je email kan lezen..? Shit, straks gaan jullie ook nog beweren dat Google kan zien waarop je zoekt!

Reageer
gravatar

Nu word ik natuurlijk niet geacht te reageren, hoewel dit, na een veranderde wet, best tot de mogelijkheden zou kunnen gaan behoren.

Reageer