Albanië blijkt homo

Balkanland komt eindelijk uit de kast

Albanië bevestigt vandaag in een officiële verklaring het gerucht dat al enige jaren de ronde deed: het land is homoseksueel. Verdachtmakingen van de kant van het Vaticaan dwongen de kleine republiek om voor de eigen geaardheid uit te komen. Inmiddels zijn van over de hele wereld felicitaties en begripvolle reacties gekomen. De buurlanden van de republiek op de Balkan ‘hadden het altijd al wel gedacht.’

De vermeende Albanese homoseksualiteit was al enige tijd onderwerp van gesprek in de regio. De kleding van het land op het Balkanoverleg van 2008 leidde tot veel opgetrokken wenkbrauwen. Kroatië en Servië beklaagden zich over het roze truitje van Albanië dat ‘minstens drie maten te klein’ zou zijn. Albanië zelf ontkende toen nog ten stelligste een homofiele geaardheid te hebben. Hardnekkige geruchten bleven echter de ronde doen. Buurland Griekenland meldde dat Albanië ‘maar door kon blijven zeuren over modetrends’. Ook de hoge en geaffecteerde stem van de kleine republiek viel meer en meer op. De vlag van Albanië was ooit rood, maar is in verschillende stappen langzaam lichter roze geworden. De tweekoppige adelaar die erop afgebeeld staat, heeft steeds androgynere trekjes gekregen.

Maar de druppel waren de beschuldigingen vanuit Vaticaanstad, eerder deze maand. Bij monde van paus Benedictus XVI beschuldigde de Rooms-Katholieke kerk Albanië van ‘sodomie’. Als bewijs werden onder meer CD’s van Placebo en Depeche Mode getoond, die Albanië via internet besteld zou hebben. Het land zelf zegt opgelucht te zijn na de onthulling. “Het was erg moeilijk, omdat wij niet wisten wat bevriende naties ervan zouden vinden. Maar we zijn erg blij met alle steunbetuigingen.” Inmiddels hebben 83 landen de homoseksualiteit van Albanië officieel erkend. De belangrijkste protesten zijn te vinden in het Midden-Oosten. Saoedi-Arabië, dat tot voor kort een nogal innige band met Albanië onderhield, heeft bekend gemaakt ‘zich grondig te gaan wassen om deze viezigheid van zich af te spoelen’.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

alles albanie homo is de rest van de landen zijn pedofil.inklusief vatikaan lijd aan de ziekte van homofili en pedofilie

Reageer
gravatar

A u moeder jong Albanie is geen Homo land 😉 Kijk eens naar u eigen land voor da ge over een ander land praat =)
Ciiao
Baiise Vos Mère Bande De Fild De Put x)

Reageer
gravatar

Ik stel voor, dat we twee vliegen in één klap slaan: we doen Albanië als felicitatie dat amsterdam cadeau. Wij er mooi vanaf en Albanië een flink nichterig geschenk, wat de bi-laterale verhoudingen alleen maar kan versterken.

Reageer
gravatar

Hoxha (niet de prof) heeft het land schier een halve eeuw kunstmatig in de kast gehouden. Edoch: het bloed kruipt alwaar het niet gaan kan en da’s maar goed ook. Overigens heb ik na deze onthulling hoge verwachtingen van Albanie voor het komende Eurovisie Songfestival!

Reageer