Bos blij met Kilo Knollen

"Je kunt er heerlijk soep van koken"

Minister van Financiën Bos heeft aangegeven ‘onwijs blij’ te zijn met de aankoop van een kilo knollen. Hij heeft de partij overgenomen van premier Balkenende, die er al een tijd op aandrong dat Bos knollen zou eten. Bos leek eerder geneigd te zijn te kiezen voor citroenen.

Het debat over de aankoop van de artikelen sleept zich nu al sinds de verkiezingen in 2006 voort, maar gisteren lijkt de beslissing definitief te zijn gevallen. Toen premier Balkenende zijn laatste aanbod deed (“Ik héb alleen knollen”), koos de vice-premier eieren voor zijn geld en toonde zijn aanhangers trots een flinke zak knollen.

Partijgenoot en senator Klaas de Vries lijkt minder gelukkig met de keus voor knollen. “Ik roep al jaren dat we met de PvdA citroenen moeten kopen. Ik vind knollen dan echt een suboptimale oplossing. Iedereen die wel eens knollenlimonade gedronken heeft, weet hoe vies dat is. Bovendien vind ik het argument dat de premier alleen knollen heeft, niet overtuigend. Dan koop ik wel ergens anders citroenen.”

Balkenende is vol lof over de verkochte knollen. “Iedere Zeeuw weet dat er duizend manieren zijn om knollen lekker klaar te maken. Als je er water of magere melk bij doet, en ze een paar jaar laat sudderen, krijg je een prima soepje, dat je zo op kunt slurpen.”

De PvdA-leider is meteen met de kooktips van zijn chef aan de slag gegaan. Voor de zekerheid heeft hij echter wel de helft van de knollen ingevroren. In de diepvries van de PvdA aan de Amsterdamse Herengracht bevinden zich naar verluidt al een gestoofde kool, een koppel dode mussen en een kopie van Bos’ boekje Dit Land Kan Zoveel Beter.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat gaat hartstikke fout met die knollen in de diepvries: echt stadse fratsen! Iedereen weet toch dat je knollen moet inkuilen, inplaats van invriezen. En die kuil moet je zelf graven, want als je je kuil door een ander laat graven, val je er in.
Overigens bestaat er een aardige limerick over dit probleem:

Een groentespeciaalzaak in Zwolle,
verkoopt citroenen voor knollen.
Dat is wel uniek,
en ‘t trekt veel publiek,
maar niemand vertrouwt het ten volle.

Reageer
gravatar

“In de diepvries van de PvdA aan de Amsterdamse Herengracht bevinden zich …”

Als DAT dan maar goed gaat! Het zou mij niet verbazen, als de PvdA daarmee nog van een koude kermis thuiskomt.

Reageer