Rafiek De Bruin/YT

Bijleveld vindt dat Kamer burgerdoden nu eens rust moet gunnen

‘Ik ben veel te verdrietig om u volledig en juist over deze kwestie te kunnen informeren’

De Tweede Kamer moet de 70 burgerdoden in de Irakese stad Hawija eindelijk eens rust gunnen. Dat zei minister Ank Bijleveld van Defensie donderdag tijdens het vierde debat over de luchtaanval.

“De Kamer blijft het maar oprakelen. Ik vind dat respectloos ten opzichte van de slachtoffers”, zei de CDA-bewindsvrouw. “Ook voor de nabestaanden is het ontzettend naar. Zij willen een streep onder dit drama zetten en verder gaan met hun leven. Dat is onmogelijk als het Nederlandse parlement het nodig vindt om er steeds maar weer over te beginnen. Dit is al de vierde keer dat ik hier een debat over moet voeren. De vierde keer!”

Het werd Bijleveld tijdens kritische interrupties van de SP een paar keer zichtbaar te veel. “Ik ben veel te verdrietig over die verloren mensenlevens om hier een politiek debat over te kunnen voeren”, snikte de minister. “Het is afschuwelijk wat er daar is gebeurd. Emotioneel is het voor mij onmogelijk om u over deze kwestie juist en volledig te informeren.”


;


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Bijleveld heeft gelijk. Het zijn weer die linkse partijen die burgerdoden geen rust gunnen.

Hoever sta je van de werkelijkheid af wanneer je verontwaardigd bent dat er burgerdoden vallen bij een luchtaanval op een bommenfabriek in het midden van een woonwijk? Het lijkt wel alsof ISIS het expres heeft gedaan.

Duhuh! 🥱🥱

Corrie.

Reageer