Olie-industrie steelt geniale uitvinding

'Oplossing van het energieprobleem verhinderd'

David Marksen heeft aangifte gedaan bij de politie. Van ideeëndiefstal. De petrochemicus, werkzaam aan de Erasmusuniversiteit te Rotterdam, heeft naar eigen zeggen de oplossing voor het wereldwijde energieprobleem gevonden. Deze zou hem echter zijn ontstolen. De onderzoeker verdenkt ‘grote spelers uit de olie-industrie’ van een complot. Afgelopen dinsdag ging Marksen met twee goede vrienden de kroeg in. Na drie biertjes kreeg hij een ingeving. Hij zag het helder voor zich: de oplossing van het wereldwijde energieprobleem. “Het was een revolutionair idee”, aldus Marksen. Hij stelde zijn vrienden op de hoogte, die ook erg enthousiast werden. Ter gelegenheid hiervan bestelden ze drie tequila’s. “Toen begon het pas echt interessant te worden.”

De petrochemicus vervolgt: “John had wat goede aanvullingen. Ik pakte er een bierviltje bij en schreef alles nauwgezet op. Bob-Jan probeerde gaten te schieten in mijn theorie, maar dat lukte hem niet. Ik vond overal wat op.” Al gauw breidde het idee zich uit tot een omvang van vijf bierviltjes, die door Marksen aan beide kanten werden beschreven. “Ik wist meteen dat ik hier te maken had met iets heel belangrijks. Deze bierviltjes moest ik goed bewaren”.

De drie vrienden besloten om de ontdekking te vieren met een fles wijn, die ze gedrieën deelden. “En vervolgens wordt het allemaal wazig. Ik weet nog dat ik dacht: Het is mooi geweest, ik moet naar huis. Ik weet ook nog dat ik de bierviltjes, die immers zo belangrijk waren, in mijn binnenzak deed.” Het volgende dat Marksen zich herinnert, was dat hij thuis wakker werd. Op de bank, met al zijn kleren nog aan. “Hondsberoerd voelde ik me. Maar het eerste wat ik deed, was voelen of de bierviltjes er nog waren. Ja hoor, vijf bierviltjes, in mijn binnenzak. Met een gerust hart heb ik toen een groot glas water genomen en heb ik de WC schoongemaakt. Daar had ik blijkbaar in overgegeven.”

Later die middag deed Marksen echter een afschuwelijke ontdekking. “Ik keek nog eens goed naar de bierviltjes. Onleesbaar gebrabbel, in een zeer onsamenhangend handschrift. Iemand moet ze verwisseld hebben in mijn slaap. Iemand wiens belangen op het spel staan door mijn ontdekking.” Marksen weet wel in welke hoek hij moet zoeken, maar heeft nog geen concrete verdenkingen, zegt hij. “De grote spelers op de oliemarkt. BP, Shell, noem maar op. Maar ja, bewijs het maar eens. Het is echt ongelofelijk slim gedaan.”

Marksen probeert al een week te achterhalen wat het idee ook alweer was. “Het lijkt wel of ze een geheugenondermijnend middel in mijn drank hebben gedaan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Alcohol kan een concurrent zijn voor olie, maar dat je zo in de olie kan zijn, dat je ideeën in rook op gaan is toch wel heel bizar.

Reageer
gravatar

Op de bok met het karrewiel….bob, daar gaan ze…

gravatar

Dit is oprecht een zeer goed en vernuftig artikel. Het verloop is erg planmatig en kostelijk uitgekiend. Bovendien is de boodschap herkenbaar voor iedereen. Zeer strak en potsierlijk.

Reageer
gravatar

Jah, heb ook eens zoiets meegemaakt! Ik had een foto van 3 buitenaardse wezens getrokken en 3 dagen later werd ik wakker in de kalahariwoestijn waar ik hoogstwaarschijnlijk door de aliens, na toediening van een geheugenuitwissend middel, werd achtergelaten! Wat een pech.

Reageer
gravatar

ja en alst ju niet “oppasd” neemuh ze je hooft oog nog mee naar Jupitter. Ik hat vroegur allemaal vrienden. Waar die gebleefd zijn? Wie HET weedt mag HET zeggen.

Reageer
gravatar

ik weet dat deze dingen gebeuren,en als je denkt eindelijk
al je bevindingen veilig kunt “bespreken”en dat o.a de oliemagnaten etc ervan komen te weten,dan ben je “verdwenen” oftewel je kan het niet meer na vertellen,er zijn op deze manier meerdere mensen “verdwenen”en ook je familieleden en mensen die over je idee weten,”verdwijnen”,en diegene die niets van je idee weet,die gaan je o.a opgeven als vermist,er verdwijnen veel mensen,zonder dat vele er van af weten

Reageer
gravatar

lieve tim dat is al honderd keer gebeurt, bij voorbeeld nicolas tesla, and zal nog verder gebeuren. wie weet dat deze wereld krise helemaal nieuwe perspektieven opent op sociale niveau
and dat de mensheid eendelijk anders gaat denken,.
ben in ‘t algemeen wat pessimist maar in deze dagen , met uit en nieuw vind ik’t leuk met deze onverwachte hoop 2009 in te gaan
kus, marcello

Reageer
gravatar

Wouzewout, een COP van 5? Tjemig. Ik dacht toch minstens een COP van 10 nodig te hebben. Maar met die 200 kWh kan ik weer mooi mijn telefoon opladen. Ik heb je idee inmiddels gepatenteerd. Bedankt!

Reageer
gravatar

Ach, de oplossing voor het energie probleem is niet zo moeilijk.
Met een COP van 5 is het mogelijk om warmte vanuit een laag naar een hoog niveau te pompen. Dit gebeurt o.a. al in onze koelkast. Dus even is simpele woorden. Met 100 KWh kan je 500 KWh warmte verplaatsen.
De andere kant op werkt een Stirling motor met een efficiency van 60%, dus kan uit de opgepomte warmte een 300 Watt bewegingsenergie worden gehaald.
Netto opbrengt is dus 200 KWh, bijvoorbeeld door het afkoelen van de Noordzee.

Reageer
gravatar

@Ype de B.: Ja, nou heb je het alweer verklapt. Ik raad je aan om een goede PR-manager te zoeken, die je natuurlijk neiging tot klaptomanie kan inperken. Want openheid over je goede ideeën is in theorie heel wenselijk, maar je hebt zelf ervaren, hoe anderen ermee aan de haal gaan en ze dan ook nog verkeerd begrijpen. (Al had je dat kunnen weten: als je de Telegrof iets verteld, wordt het altijd verkeerd geschreven en uitgelegd.)
Kijk, je doet het natuurlijk om de wereld te verbeteren, maar dan moet je toch bij jezelf beginnen.

Reageer
gravatar

Ik heb dat geniale idee ook gehad maar alleen zo stom geweest om het als reactie op de site van de Telegraaf te zetten.
Een jaar later kwam Toyota met de Prius uit.
Ze hadden mijn idee van de remveer en het vliegwiel echter vertaald met babelfish zodat ze nu met zware accu’s zitten.
Gelukkig heb ik een andere fabrikant gevonden(Dinky) die nu druk aan het testen is.

Reageer
gravatar

Nu is mij toch al enkele malen hetzelfde overkomen, meen ik mij te kunnen herinneren. Dat is, tenminste, al ik het me nog helder voor de geest kan halen. Ik heb me in een eenzelfde setting ook enkele prachtideeën laten afsnoepen. Het broeikaseffect bijvoorbeeld, daar had ik al veel eerder diepgaande ideeën over gehad, maar ik vermoed dat Al Gore daar mee aan de haal is gegaan. Ik meende toen ik op het strand van Terneuzen lag te bakken ook al eerder goede ideeën over zonnepanelen te hebben gehad, echter werd ik de volgende dag opeens weer wakker op het strand zonder me nog iets te hebben kunnen herinneren over die avond of nacht. Vermoedelijk hebben ze mij een soort verdovingsmiddel toegediend. Waarschijnlijk hebben ze het afsnoepen van mijn ideeën meteen goed gevierd, want rondom mij lagen zeker zo’n 15 á 20 lege halve literblikken bier. En ik kan me toch nog vrij goed herinneren dat die blikken ‘s middags toen ik op het strand lag nog vol naast me had liggen. Dus naast mijn ideeën zijn ze ook aan de haal gegaan met mijn bier. Het één is nog erger dan het ander. Ellende bovenop ellende.

Reageer
gravatar

Of hij heeft gewoon te veel gedronken waardoor hij in een onleesbaar handschrift schreef…. Ik vind het allemaal mooi wat deze man zegt maar daarbij kan hij toch ook een paar details geven aan de mensen van zijn “Plan”…

Reageer
gravatar

Let op Bus, het is nog erger en doortrapter: de viltjes zijn niet weggenomen, maar omgewisseld. Dat maakt het veel moeilijker om naar de politie of de AIVD te gaan, want die kunnen niet zien dat er iets weggenomen is. En de dieven hebben natuurlijk de nieuwe viltjes eerst goed door de handen van het bewusteloze slachtoffers gehaald, om zijn DNA op de viltjes af te vegen.
Dus hij kan niet bewijzen dat zijn idee gestolen is.
En van zijn vrienden is het geheugen natuurlijk ook gewist.

Ik vind dit toch wel een ramp van wereldformaat, en geen haan die er naar kraait.

Reageer
gravatar

Tja, dat krijg je, als je in de olie geraakt. Dat de grote olie-maatschappijen dat niet ongestraft over hun kant laten gaan, lijkt mij byzonder wel te begrijpen. (Wat niet weg neemt, dat die viltjes nimmer weggenomen hadden mogen worden)

Reageer
gravatar

Dit bewijst toch maar weer eens waartoe het grootkapitaal in staat is. Het gaat ze niet om de aarde maar alleen om hun eigen zakken. Het is ten hemel schreiend. En dan zul je weer net zien dat David Marksen gewoon weggelachen wordt. Hij wordt voor gek gezet en de grote oliemaatschappijen wrijven in hun handjes. Schande!!! Alles is een wereldwijd complot tegen de gewone, eerlijk wetenschappers.

Reageer