Trots op Nederland dient eerste wetsvoorstel in

'Toiletpotplateau kwestie van nationaal cultuurgoed'

Nog voor het nieuwe jaar zal Trots op Nederland (TON) haar eerste wetsvoorstel indienen, zo zeggen insiders uit de beweging. Het vertrek van spindoctor Kay van de Linde geeft ruimte aan initiatieven die al langer in de la lagen.

Het eerste wetsvoorstel zal gaan over het “behoud van typisch Nederlandse cultuuritems die door globalisering dreigen te verdwijnen.” De partij van Verdonk heeft als symbolische eerste stap een open brief aan de kamer en sanitairproducenten verstuurd waarin wordt opgeroepen tot ‘behoud van het traditionele hollandse toiletplateau.’

In vroeger tijden was een Nederlandse toiletpot te herkennen aan het horizontale vlak middenin de pot, terwijl steeds meer producenten overgaan op de internationaal geaccepteerde trechtervormige variant. “Het zijn kleine dingen waarmee ons land zijn cultuur verliest, in het kleinste kamertje van het huis gaat dat nog geruislozer.” TON wacht nog de reacties af van producenten Villeroy & Boch en Sphinx. Als deze niet voor handhaving van de productielijn kiezen overweegt de aan TON gekoppelde BV Favorita de potten zelf in productie te nemen “om een daad te stellen tegen het culturele verval zowel als tegen het opspetterende water bij grote boodschappen in de trechter.”

De PVV laat weten het wetsvoorstel bij voorbaat te steunen en zo niet ‘het nationaal cultuurgoed door de plee te willen spoelen’. Regeringspartijen CDA, PvdA en CU wachten een rapportage af van de RIVM over de voor- en nadelen van de trechtervariant om tot een weloverwogen besluit te kunnen komen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is nuttig om de ontlasting te kunnen controleren. Bloed in de ontlasting kan wijzen op een maagbloeding (donkere onwelriekende ontlasting) of darmkanker.Ook kan je zien of je aarsmaden hebt. Ik ken iemand die zijn leven te danken heeft aan de plateaupot op zijn werk. Daar zag hij nl bloed in de ontlasting en het bleek darmkanker te zijn. In de plonspot zie je dit niet.

Reageer
gravatar

@DenHollander: ik vind dat je nu toch wel veel van deze vrouw eist hoor. Dient ze eindelijk eens een wetsvoorstel in, vind je het te lullig! En dan van haar te verlangen dat ze gelijk het fileprobleem oplost, de asielzoekers buiten de deur zet, de voedselbanken gaat financieren en de moslimscholen gaat leren hoe ze ongemerkt kunnen frauderen, vind ik toch wel erg veeleisend. Het is toch inmiddels wel bekend, dat ze nergens capabel in is.
En trouwens: vraag je eens af wat je zelf voor je land doet, in plaats van je af te vragen wat Rita voor jou kan doen.

@Johan: de kraan van mijn wasbak is te kort. Zou Rita daar een wetje tegen kunnen maken?

Reageer
gravatar

Rita begrijpt juist heel goed wat er leeft in Nederland. Niet de grote thema’s maar juist de kleine dagelijkse ongemakken maken dat de burger zich vaak onbegrepen en machteloos voelt. Dat een politieke partij het fileprobleem niet kan oplossen zal niemand de partij kwalijk nemen. Asielzoekers, fraude, voedselbank…who the f*ck cares.

Trechtervormige pleepotten, Wasbakkraantjes waaronder je nauwelijks ruimte hebt om je handen te wassen. Dat zijn thema’s waarmee de politiek echt resultaten kan boeken!

Chapeau Rita!

Reageer
gravatar

Als je uitgel*ld bent als politieke partij dan ga je je automatisch bezig houden met dit soort flauwekul. I.p.v dat Rita zich bezig houdt met zaken die er echt toe doen zoals; file problematiek, opnieuw de 10.000 asielzoekers die in Nederland proberen een verblijfsvergunning te versieren, de voedselbanken, moslimscholen-waarvan 39% fraude plegen met overheidsgeld, etc etc Nee wat doet Verdonk….ze zit liever in het kabinet haar tijd te verk*tten en van een partij programma is bij Ton ook nog steeds geen spraken. Kay van der Linde zag het toentertijd heel goed en is daarom ook terecht opgestapt.

Reageer
gravatar

Ja, dat klopt. De man in questie had volgaarne op dit onderwerp willen promoveren, edoch, zijn werkwijze was zó adequaat, dat in plaats van een gebruikelijk boekwerk met lijvige omschrijvingen van zaken, die wij allen ‘toch eigenlijk ook zó al wel wisten’ heeft hij de nutteloze informatie weggelaten en niet anders dan tot de conclusie kunnen komen, dan dat de hippies in het Perm nog niet over schotelpoeperTs konden beschikken.
(schijnt iets te maken hebben gehad met transport van grondstoffen o.i.d.)

Reageer
gravatar

Dezelfde die als voornaamste conclusie had, dat er in het Perm wel proto-hippies waren, maar nog geen vlakspoeler? Ik vond zijn bronnen wat mager.
Hij is ook niet gepromoveerd op dat proefschrift en daarom is hij ook geen Dr geworden, maar Drs gebleven.

Reageer
gravatar

@Kees22: Volgaarne verwijs ik je in deze naar het proefschrift van Drs. A.G. Schüchtelbrunn, die onderzoek heeft gedaan naar de paargewoontes, alsmede het arbeidsethos der hippies in het Perm.
Traditioneel genoeg?

Reageer
gravatar

Nou snap ik wel waarom ze zo vreemd uit hara ogen keek, op die foto achter het scheepsroer.
Toch, zoals gebruikelijk, is ze weer niet goed op de hoogte. Uit mijn jeugd herinner ik me nog, dat we op een plank met een gat zaten en dat het product gewoon recht naar beneden viel. Als de beerput net leeggeschept was (mijn vader deed dat met een emmer aan een stok en een kruiwagen) gaf dat een prachtige galm. Maar als de beerput bijna vol was, een natte spetter. Een beerbommetje, zeg maar.
Half jaren zestig verhuisden we naar een huis in het dorp, met een toiletpot, een vlakspoeler. Een hele vooruitgang! Deze nieuwlichterij was opgerukt uit Limburg, waar toen nog wel eens wat goeds uit voortkwam.

Samenvattend: ik ben sterk voor het behoud van de vlakspoeler, maar Verdonk lult weer eens uit haar nek als ze het ding traditioneel noemt. Of je moet provo’s en hippies ook traditioneel vinden.

Reageer
gravatar

Houzee! Nog langer zullen wij weigeren, als ‘plonspoeperTs’ door het leeven te gaan! Met Rita en Harry Mens voorop, zullen wij als trotse ‘schotelpoeperTs’ de ‘World Wide Wet-shitters’ een versche, puike Hollandsche drol doen opsnuiven. We zullen het ‘op een schoteltje aanreiken’. Wat ik mij brom! En overigensch ben ik van mening, dat Wateringen verwoest dient te worden!

Reageer
gravatar

Nou kan Rita zowaar op mijn steun rekenen. De trechtervormige pot, spottend ook wel ‘plonsplee’ genoemd is mij alreeds gansch mijn leven een doorn in het oog. De introductie ervan staat mij nog helder voor ogen. Het was de zomer van 1967, de zomer van wiet, LSD, vrije liefde en vooral: plonsplees. Het begin van het einde van de Nederlandse toiletpot. Komt broeders en zusters, maak u sterk voor uw rechten en eis de plateaupot terug! Steev zegt NEEN tegen de natte naad!

Reageer
gravatar

Ik begrijp die Rita wel. Op deze manier kan ze nog even blijven hangen voor ze definitief doorgespoeld wordt. Ze zal overigens wel lelijke remsporen achterlaten.

@ Gelderse rookworst Kees. Daar ben ik (als Utrechter) nu net niet zo trots op dat het trots op NEDERland is.

Reageer
gravatar

Wat nou “Hollandse pot”? De meeste van die dingen worden gemaakt in Limburg! Daar is niks Hollands aan!

Bij Hollandse pot denk ik eigenlijk alleen aan de weeïge hutspot, van wortelen, uien en aardappels. En zelfs die is gejat van de Spanjaarden.
De andere stamppotten, met name de boerenkool met Gelderse rookworst en spek van Brabantse varkens, zijn niet Hollands, al worden ze ook wel in Holland gegeten.
Het is toch ook trots op NEDERland.

Reageer
gravatar

Ah, maar daar vergeet ze zo maar de belangrijkste functie van het plankje: het is zo een stuk makkelijker om uw ingeslikte bolletjes terug te vinden.

Reageer
gravatar

Al jaren erger ik me aan het opspattende water na de grote boodschap. Bovendien kan men in de Hollandse pleepot achteraf de productie aan een nauwkeurige analyse onderwerpen, waardoor problemen met de darmflora in een vroeg stadium aangepakt kunnen worden.
Dus: stem TON voor een betere volksgezondheid en comfortabel kakken!

Reageer
gravatar

Is het gerucht waar dat Thieme en consorten hiertegen zijn, omdat eventueel niet geheel dode goudvissen zo langer lijden bij het door het toiletspoelen?

Reageer