Antidepressiva in Groninger drinkwater

Lichte depressie met 25% teruggebracht

De gemeente Groningen overweegt 1 juni 2009 te beginnen met het op proef toevoegen van een lage dosering antidepressiva aan het drinkwater. Aanleiding is de constatering van de Raad voor Gezondheidsonderzoek dat depressie druk bezig is de belangrijkste ziekte in Nederland te worden. In hun op 29 oktober gepresenteerde advies Van gegevens verzekerd. Kennis over de volksgezondheid in Nederland nu en in de toekomst staat te lezen dat op basis van longitudinaal epidemiologisch onderzoek geconcludeerd kan worden dat depressie en aan depressie verwante ziektes binnen vijf tot tien jaar de belangrijkste reden van werkverzuim zullen zijn en een zwaarwegend beroep op de gezondheidszorg zullen vormen.

Prof. dr. Spakkers, hoogleraar psychiatrie van het UMC St. Radboud, heeft zich positief uitgelaten over dit voorstel. Volgens haar zijn de torenhoge kosten van werkverzuim te voorkomen door een preventieve toediening van een lage dosis SSRI’s (stoffen die de heropname van serotonine in de hersenen blokkeren), die van haar eigenlijk geen ‘medicatie’ mag heten. Ze vergelijkt het met het toevoegen van jodium aan keukenzout ter voorkoming van schildkliervergrotingen: “Daar was in het begin ook weerstand tegen, maar uiteindelijk blijkt een kleine, haast onschuldige dosis jodide veel gezondheidsproblemen te voorkomen. Zo moet het voornemen van Groningen ook worden bezien: water drinken wordt niet de genezing van depressieve patiënten, daar is de dosis SSRI natuurlijk veel te laag voor, maar met deze pre-emptive strike wordt het prevaleren van lichte depressie naar schatting met 25 tot 30 procent teruggedrongen. Het in lichte mate prikkelen van de neurotransmitters blijkt daarvoor dus al voldoende te zijn.”

Wel waarschuwt professor Spakkers voor een al te eenzijdige aanpak. “De kous is hiermee natuurlijk niet af. Psychosociale factoren, zoals de leefomgeving, kunnen een onderhoudende of zelfs oorzakelijke rol spelen bij het ontstaan van depressies. Het is dus zeker van belang je niet te beperken tot alleen de biologische aanpak.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Das leuk als je ze al slikt. Heb je opeens de verkeerde dosis, daar word je pas depressief van. Of als je de bijwerkingen niet wil. Of als je medicijnen slikt die je niet kan combineren met antidepressiva.

Reageer
gravatar

Het is ook een bekend gegeven, dat er veel stoffen via de nagelriem worden opgenomen.
Inmiddels zijn er in dit kader zelfs Groningers, die zich er rijkelijk voor laten betalen, als westerlingen bij hun thuis de vaat mogen doen, ter bestrijding van hun depressies.

Reageer
gravatar

@Neal, Nee hoor, als je in Groningen woont hoef je nog maar een paar weekjes te wachten en je bent van je depressie af.

Reageer
gravatar

@Kees22
Als je verhuisd naar Groningen en het inkomsten verhaal niet op orde lijkt te komen kan je misschien wel de antidepressiva uit het water destilleren en deze terug verkopen aan Waterbedrijf Groningen.

Reageer
gravatar

@Haes: of verijken?
@Al schiet je me levend: Ja vroegâh! Heul vroegâh deden de bakkers gips in het brood en ging er liguster in de thee om te vervalsen. Maar dat is heel wat anders: de huidige trend is nou juist om allerlei functionele stoffen toe te voegen. Althans: functioneel volgens bepaalde theorieën dan.
Daarom past de toevoeging van antidepressiva aan drinkwater nou juist in die trend.
Ik voorspel je: er zal steeds minder water in het drinkwater zitten. En terecht: dat is toch maar een nutteloos, smakeloos, kleurloos vul- en verdunmiddel, voornamelijk geschikt om ijsblokjes voor in de whisky van te maken.
Ha, whisky met antidepressieve ijsblokjes: heerlijk! Ik ga naar Groningen verhuizen!

Reageer
gravatar

@Kees22
Ik wil graag de uitzondering voorleggen die jouw regel bevestigd. In mijn jeugdige jaren werd wasmiddel per 20 kg. verkocht zodat de consument dacht dat ze veel betaalden maar daarvoor ook veel wasmiddel kregen. De producent kwam tot dat gewicht/ volume door een niet functioneel vulmiddel toe te voegen. De trend bij wasmiddelen is om deze steeds geconcentreerder te laten lijken en dat berijken de producenten door steeds minder vulmiddel toe te voegen.

Reageer
gravatar

@Atie: Is dat verboden bij wet?
Dat is dan wel een omslag sinds de fluor in het drinkwater, het jodium in het bakkerszout en de vitaminen in de margarine. Sterker nog: het is een echte trend om steeds meer verborgen bestanddelen aan voedsel en verzorgingsmiddelen toe te voegen. Ter bestrijding of juist bevordering van van alles en nog wat.

Reageer
gravatar

Eindelijk, de stem van de rede op dit redeloze blog. Laten we inderdaad vooral blijven lachen, Atie!

Reageer
gravatar

Antidepressiva in het drinkwater?
Niemand mag jouw iets toedienen zonder je toestemming, dat is zelfs bij de wet verboden! Hoe komen ze daarbij, stel dat je er allergisch voor bent…
Ik ben er dan ook falikant op tegen, dat anderen voor mij gaan beslissen wat ik moet eten/drinken of moet innemen…
Dat mensen depressief worden komt door de huidige (het moet toch kunnen) cultuur van agressie, vandalisme, inbraak, elkaar niet verdragen etc… die men steeds meer “normaal” gaat vinden…
We zullen hier met z’n allen iets aan moeten doen, o.a. behandel een ander zoals je zelf ook behandelt wilt worden, is een leuk begin…
Een fijne dag allemaal en laten we vooral blijven lachen want dat werkt heel gezond, Atie

Reageer
gravatar

@ Grapendaas: Over wie heb je het nu? Er hebben al zoveel mensen meegeschreven en gereageerd met zoveel verschillende reacties.
De kwalificaties “idioot” en “gek” kunnen ieder afzonderlijk of gezamenlijk wel op diverse mensen geplakt worden. Maar op welke mensen wil jij ze dan plakken?

Reageer
gravatar

Onzin. Wie het Waterbedrijf Groningen gebeld heeft, weet het. Sommige mensen zijn overgevoelig voor stoffen met een bepaalde chemische structuur. Dwangmedicatie kan alleen worden toegepast bij gevaarlijke mensen zoals TBS-ers.

Reageer
gravatar

Wellicht ten overvloede: degene die onder de naam “Bus” zo lukraak met de kalender knoeit, suggereert wellicht iets met mij van uitstaan te hebben, edoch ik ben veel meer van de tijd, alsmeede het hier en niet nu.
Mijn duiven vliegen wat aangeschoten rond.

Reageer
gravatar

Dit is echt gestoord. Weer een truc van de psychiatrie om mensen onder hun bewind te brengen. Kijk maar eens over dit bedrog op http://www.cchr.org , hoe de psychiatrie/pharmaceutische industrie een groot bedrog is.

Reageer
gravatar

Je moet je kalender eens gelijkzetten: het is helemaal geen 1 april, nog niet eens 1 december.
En er zit een professor achter, dus het moet wel serieus zijn.

Reageer
gravatar

@Robin: en ik snap ook niet helemaal wat een condoom nou met een bakje yoghurt te maken heeft.
Krijg je van een condoom onbedaarlijk trek in een bakje yoghurt? Kun je een bakje yoghurt het beste bewaren in een condoom?
Verlicht mij!

Reageer
gravatar

wat een stelletje idioten, omdat er een aantal mensen zijn die depressief zijn moet iedereen maar gelijk aan de antidepressiva gaan…

wat een oplossing zeg..

wat krijgen we hierna een hele bevolking die om 07:00 s’ochtends een blauwe pil moet innemen zodat iedereen als een zombie braaf naar zijn werk kan blijven gaan, en over niks meer zeurt…

of verplicht een condoom in je bakje yogurt zodat je geen kleurstof allergie kan krijgen…

Ik stel voor om rattengif in de bakjes koffie en thee te stoppen van die prutsers!!

MVG

Robin

Reageer
gravatar

Geweldig nieuws, er gaat niets boven Groningen.

Helaas moet ik morgen naar de huisarts. Mijn lachspierpijn is ondraaglijk geworden na het lezen van de reacties.

Misschien wat pijnstiller in het drinkwater toevoegen voordat jullie weer zo’n rake speldeprik uitdelen?

Reageer
gravatar

Bedankt Steev, de comment teller heeft na je opmerking ook maar meteen het ontwerp gebroken. CSS is te beperkt om de waanzin van dit artikel accuraat weer te geven! 😉

Morgen maar es fixen.

Reageer
gravatar

@steev: “Dit verhaal is niet waar. Ik vind er niets over terug in de bijbel”

Had er in de Bijbel maar zulk een disclaimer gestaan, dan was ons een boel ellende bespaard geweest…

Reageer
gravatar

De Speld wijst alle claims op haar disclaimer, alsmede alle disclaimers op haar claims, ten principale af. Voor disclaims over de disclaimer, alsmede claims op onze claims gelieve u tot de redactie te richten.

Reageer
gravatar

@Bus: een disclaimer kan niet geclaimd worden. Vandaar: DISclaimer. Tenzij je een tafel wilt claimen, dan is deze juist bijzonder handig

Reageer
gravatar

@tim: je suggereert dat de redactie van De Speld dom is.
Dat is ze niet. De geplaatste artikelen zijn stuk voor stuk toonbeelden van intelligentie en inzicht.
@ Coen: De disclaimer is bedoeld om te voorkomen, dat mensen zich bedrogen voelen. Maar ja, je moet natuurlijk wel voldoende verstand hebben om dat te begrijpen.

Reageer
gravatar

@Melle
Ik wist wel dat die hele Obama een groot complot was in Nederland. Een vriend van mij in Australie zegt dat McCain de verkiezingen heeft gewonnen! Zelfs zijn toespraak na de ruime verkiezingszege is daar te downloaden via Youtube. Waarom niet in Nederland? Gelukkig hou ik een goed gevoel over na het drinken van een glas Twents bronwater (maar daar lees je ook niets over).

Reageer
gravatar

Zou zo’n disclaimer nog door iemand geclaimd kunnen worden? Zoude er dan ook van toepassing zijnde artikelen zijn, op basis waarvan de geplaatste artikelen en de disclaimer van elkaar gescheiden kunnen worden? En zou daar dan ook een mediator aan te pas komen?

Reageer
gravatar

@tim
Goed punt: zulke artikelen passen helemaal niet bij zo’n disclaimer.

Reageer
gravatar

ja iemand toch doen he 😉 , geloof de media niet het is allemaal verzonnen en nep , maarja veel mensen willen dat denk ik niet inzien , , bedoel hoe dom kan je zijn om zon tekst in de Disclaimer te zetten en dan zulke artikelen gaan plaatsen
dit is echt gewoon lachwekkend die lui sporen niet !

Reageer
gravatar

@Bus: de Sint bestaat natuurlijk wel. Zijn komst wordt in de Bijbel cryptisch omschreven in I Koningen, 18 vers 16: ‘ Toen ging Obadja Achab tegemoet en berichtte het hem, waarop Achab Elia tegemoet ging’. Maar voor 1 uitleg vatbaar, lijkt mij zo.

Reageer
gravatar

Dit verhaal is niet waar. Ik vind er niets over terug in de bijbel

Reageer
gravatar

81 reacties, en we gaan dóór. Heerlijk mensen! Kijk vooral niet naar de andere artikelen op De Speld of de disclaimer. DOE HET NIET MENSEN, IK SMEEK U, DOE HET NIET.

Reageer
gravatar

@tineke ohja zeitgeist the movie die is ook kos-te-lijk!! hahahah hoe verzinnen ze het *op de dijen kletst van het lachen*

Reageer
gravatar

je hebt gelijk devvy, ben er nu ook achter dat dit geen betrouwbare bron is, maar goed maakt niet uit verders, we kunnen elkaar wel wijzer maken dmv wel betrouwbare links……….toch?

Reageer
gravatar

Leest niemand hier de disclaimer van deze site? (lol)

Reageer
gravatar

Demonstratie op poten zetten!!!
Dat deden wij vroeger als we het ergens niet mee eens waren. Een beetje individueel onze mening geven op een internetsite en in de tussentijd alles maar slikken?
Onze aandacht weggekaapt door al die andere nieuwsitems, ach ja, deze jonge generatie is een slappe generatie, zolang ze brood en (game)spelen hebben.
Met demonstraties kon je nog es wat bereiken. Verhuizen? Ben je gek, laat je niet wegjagen! Computer en mobieltjesvrije zondag en zoek mekaar weer op!! Veel gezelliger en minder depressiviteit door meer daadwerkelijke sociale contacten.
Die hele informatiemaatschappij, al die prikkels, daar wordt je toch horendol van?
Al die preventieve anti-biotica in het vlees, hoor ik daar nog mensen over? Residuen van anti- conceptie in het drinkwater.
Slikken maar! Zo is het nou eenmaal?
Hang een groot spandoek op aan de Martinitoren zou ik zo zeggen. En klets lekker bij tijdens een demonstratietocht.

Reageer
gravatar

Belachelijk dat een regering dit toestaat.
Waar gaan wij heen als we zelf niet meer kunnen bepalen wat we binnen krijgen!!!

Dan maar voortaan kraanwater mijden!!

Wil die rotzooi niet binen krijgen!

We gan steeds meer naar een controle en paranoide staat die niet meer weet hoe ze de mensen onder controle kunnen houden/krijgen!

Anti depressiva hoort door eenarts voorgeschreven te worden en niet zo in het kraanwater te zitten!

Tijd om dit land dan maar op te geven!

Ben het zat die betutteling hierzo, we mogen zelf niets meer bepalen hierzo!!

Reageer
gravatar

sprakeloos. wat is er aan de hand met de authoriteiten van vandaag de dag. Zijn ze dan echt allemaal gek geworden? Waar komt deze trent toch vandaan, en wat kan eraan gedaan worden.
Dit is bioforming. Het klimaat past niet meer bij het diersoort mens, maar de industrie wil haar winsten niet kwijt.

Vooruitgang is een product van ongewenste omstandigheden. Een beleid zoals voorgesteld ondermijnd de essentie hiervan, daarnaast zou een continuerend miniscule verschuiving van acceptabele medicatie in het drinkwater funest zijn, en de geschiedenis leert dat al het nieuwe slechts het begin is van een hele range to come. No exception

Hoe zit het trouwens met het feit dat zoveel mensen Juist zelfmoordneigingen krijgen door antidepressivia? Maar dat interesseert de farmaceutische industrie niet..zolang het geld maar binnenstroomt. Wat was het oookalweer..owja.. because it contains electrolytes 😉

Reageer
gravatar

@Melle: de invloed van Beemsterzwaagse telefoonmasten is inderdaad verrassend groot, temeer daar alle Amsterdamse stoplichten zich als één licht achter McCain schaarden. Overigens verdient het de aanbeveling de ontwikkelingen te 020 nauwgezet in de smiezen te houden. De recente verzakking der huizen aan de Vijzelgracht is een duidelijk teken van het naderende aquariustijdperk.

Reageer
gravatar

Wisten jullie al dat de verkiezing van Obama is geregeld door een stel telefoonmasten uit Beetsterzwaag? Dit illustere gezelschap, dat voor haar kennis teruggaat op het uitlezen van het DNA van kikkerbloed uit de Haagse Hofvijver, weet tevens te melden dat het eten van kippeneieren slecht is voor je karma. Toeval? Wie HET weet mag HET zeggen.

Reageer
gravatar

Haha, hoe verzin je zoiets? Zelfs al zou de gemeenteraad en een psychiater er helemaal achterstaan, dan zou het nooit serieus genomen worden. Per dag gebruikt men 100 liter leidingwater, misschien krijgt men hier 2 liter van binnen. 98% is dus nutteloos vervuild en komt in het milieu terecht. Niemand weet wat zoiets doet in een eco systeem, niemand zal hiervoor zijn hand in het vuur willen steken.

En überhaupt gaat niemand erachter zitten en zeker geen psychiater die zijn carrière serieus neemt. Antidepressiva voor jongeren onder de 18 jaar is nogal in opspraak gezien het de kans op zelfmoord verhoogd.

We worden bedonderd hier, maar niet door de Groningse gemeenteraad en Speckens.

Reageer
gravatar

Haha. *op de dijen kletst van het lachen* mensen, mensen toch, het is allemaal maar een grapje! U kunt uw aluminium hoofddeksel afzetten hoor, het is allemaal niet waar, neem dat nou maar van mij aan. hahaha.

Reageer
gravatar

@Steev Totztov: Mij afvragend hoe veel chips je tot op heden verorberde, wil ik een woord van waarschuwing tot je richten: het plots stoppen met een regelmatige chips-consumptie kan ernstige gevolgen hebben. Vergelijk het maar met een plotse onthouding, na een periode van het gebruik van anti-depressiva. Hoogst onverstandig, dus. Neem -vanaf heden- nog twee zakken chips per weekend en op woensdag nog 1. Ik kan de Bolognese variant op de woensdag aanbevelen. In het weekend zou ik de salsa-variant niet gebruiken. De vernieuwde variant rozemarijn alsmede ‘peper & zout’ zijn beter. Bij toch opduikende verschijnselen van depressie kun je evt. wat zgn. ‘kaaswurmen’ dan wel ‘pindawurmen’ nemen. Sterkte!

Reageer
gravatar

@Dat dan weer wel (53): ik dank u van harte voor uw waarschuwing. Vanaf heden zal ik geen chips meer tot mij nemen. Met name de Cheese Onionvariant komt bijzonder manipulatief op mij over. Ik ben eigenlijk bang dat het Atlantische zelfbewustzijn van 10000 jaar geleden dat in 2012 de kop op zal steken op lossen schroeven komt te staan. De massaconsumptie van Lays Chips ligt hieraan ongetwijfeld ten gronde, alsmede de chronische onderwaardering van het Dixietoilet (alwaarop in menig geval een Mayakalender prijkt, alsmede tegeltjeswijsheden van Toon Hermans). Ik vraag hieromtrent uw wijsheid en/of mening.

Reageer
gravatar

Wel grappig om te zien dat bij dit bericht een foto van een huishoudelijk afvalwaterzuiveringsinstallatie staat. Ik hoop niet (voor de Groningers) dat ze daar in Groningen drinkwater van gaan maken.

Reageer
gravatar

“Verontrust door dit bericht ben ik op zoek gegaan naar meer info. Buiten dit bericht van speld.nl is er nergens iets betrouwbaars over te vinden.”

LOL!

Reageer
gravatar

*Redactionele waarschuwing: complottheoreticus aan het woord*
@Bus Showfeur
Als jij denkt dat die chip voor jouw belang dient, ben je nog echt niet wakker. Lees: Worden wij wakker. auteur: Marcel Messing. Een boek geschreven op feiten door wetenschapper, theoloog, antropoloog, en voorzien van bronvermeldingen.
De chip wordt gebruikt om mensen te onderdrukken, te manipuleren en mettertijd van afstand te besturen.

Niet jij, maar zij bepalen straks hoe jij functioneert, zij kunnen jou agressief maken. Er wordt al veel geëxperimenteerd met o.a. soldaten, gevangenen, zonder dat die doelgroep daar zelf van op de hoogte is.
Elektronisch Patiënten Dossier is er een voorloper van.
Eerst moeten alle gegevens geregistreerd en gekoppeld worden om de nano-chip die in vloeibaar ontwikkeld wordt, toe te dienen.
In de EU-grondwet is al lang via achterkamers bepaald dat een iedere EU-burger verplicht is zich te laten vaccineren bij uitbreken pandemie.
Middels UMTS-stralingen en het drinkwater kan er een virus verspreid worden, waarmee men een aanleiding heeft gevonden een ieder – voor zijn eigen gezondheid ahum – te laten vaccineren.
Nog geen 10% van ons is daadwerkelijk op de hoogte van wat werkelijk speelt achter de schermen van de internationale schaduwregering.
Kijk op websites zoals:
Klokkenluider
Argusoog
Dit kan niet waar zijn
Wij worden wakker
Zapruder
Of lees het pas uitgekomen boek: De kluizenaar,
auteur: Ton Theunis oud-jusititiemedewerker, die in opdracht schreef hoe deze technologie misbruik maakt van de mens.

Ook een aanrader is om je te verdiepen in de maya-profetieën of de Orion profetie. Maar dat is voor de meeste mensen niet te bevatten, 21 december 2012 komt de aarde in een andere zonnewende terecht en zullen de polen verschuiven, net als ruim 10.000 jaren geleden, toen er veel intelligenter mensen hier leefden dan wij.

Reageer
gravatar

Verontrust door dit bericht ben ik op zoek gegaan naar meer info. Buiten dit bericht van speld.nl is er nergens iets betrouwbaars over te vinden.
Ik heb het rapport van de RGO gelezen (100 pagina’s! Grrrr.) maar er staat helemaal niets in dat ook maar in de buurt komt van het verhaal over antidepressiva in het drinkwater.
De liefhebbers kunnen het rapport hier lezen/downloaden:
http://www.gr.nl/pdf.php?ID=1765&p=1

Ook ben ik op zoek gegaan naar info over die Prof. dr. Speckens die zich positief zou hebben uitgelaten over dit plan. Zij vindt juist dat o.a. door de lobby van de farmaceutische industrie de psychiatrie veel te ver doorgeslagen in biologische richting.

Maar hopen dus dat er iemand van speld.nl een erg dikke duim heeft. Op het internet is er in ieder geval verder niets betrouwbaars over te vinden.

Het kan natuurlijk nooit kwaad om voor de zekerheid wat kritische vragen te stellen aan bestuurders en verantwoordelijken.
Maar geloof ook niet zomaar klakkeloos alles wat je leest op internet. Zelfs niet op speld.nl 😉

Reageer
gravatar

Kan iemand me helpen? Bestaan jullie allemaal wel? En deze site? Sinds de gemeente LSD in het drinkwater heeft gedaan weet ik het ook niet meer! Overigens wel een goede stap van de gemeente, want de inzichten die ik nu heb, om van te waterklapperen! Dit is nog eens wat ik noem ‘gemeentepils’!

Reageer
gravatar

Ik ben het erg eens met wat er geschreven is in de laatste paar stukken. wat betreft de grapjurken die het cool vinden wil ik zeggen dat de wereld niet ophoud bij jouw voordeur, en dat het exact deze mentaliteit is waardoor er in een duister verleden er ook zoveel fout kon gaan. Iig.. ben ik erg verheugd dat zoveel mensen weet hebben van wat er zich werkelijk afspeelt. en daar richt ik me liever op. New World Order is een feit aan het worden. Niet slechts een Orwelliaanse Film.
Als je je oogjes maar open durft te doen. het begin zal schokkend zijn, dat de wereld niet zo is als je denkt. maar The truth shall set you free. Er zullen echt dingen op hun plek vallen als je nog vragen had over deze wereld.
Er zijn een paar mooie websites aangegeven hier en ik zou daar zeker eens op kijken. The truth shall set you free.
Ik ga iig. weg uit Groningen als het doorgaat. Mensen die het nog niet willen zien, zullen mensen die het wel zien altijd belachelijk maken, denk bv. aan een david Icke. daar moet je maar tegen kunnen. Ongelovelijk de reacties van sommige Sheeples.
Deze tijd vraagt om bewustzijn, ontwaken en niet op nog meer gedrogeerde slaapzakken die zich laten hypnotiseren door de media en nog te bang zijn een eigen mening te hebben die buiten de grote groep valt. om maar even in David Icke’woorden af te sluiten:
“we are infinite conciousness ” en behoren niet aan deze slavernij!

Reageer
gravatar

@ Ronald Vermeij: ik denk dat je beter die vragen in de Kamer kunt (laten) stellen. De redactie van de Speld heeft alleen journalistieke macht, maar als bijvoorbeeld de PVV dergelijke vragen in de Kamer zou stellen, kan er ook echt iets aan gedaan worden.

Reageer
gravatar

@ Lilian 28: je hebt me de ogen geopend: nou snap ik waarom die Palin in de VSvA zo dom is! Dat maakt me des te blijer dat Obama gekozen is. Alles is nog niet verloren!
@karn: dat lijkt me op zich nog wel een goed idee, vitamines toevoegen. Maar ik ben bang dat de pilletjes de leidingen gaan verstoppen. En als je het drinkwater te voedselrijk maakt, gaat er weer van alles in de leidingen groeien, zodat we weer antibiotica in het water moeten doen. Dat is wel handig voor de mensen die een ontsteking hebben, maar we zijn dan natuurlijk wel collectief aan de schijterij.
Middelen tegen vleesconsumptie zijn wel erg milieuvriendelijk, omdat ze de verspillende veeteelt overbodig maken, maar ik zal het vlees toch wel erg missen. Ik hoop dat we dan nog wel kroketten en bitterballen blijven lusten.

Reageer
gravatar

@Lillian (28): Waarom geen onderhuidse chip? Had je liever zo’n geel, cadmium-houdend oormerk gehad? Je doelt op de uitstekend opgeleide mensen van de Fa. Braintec, die heel goed weten, hoe de chip in het brein te besturen. Bedenk toch eens, hoeveel ‘marsen tegen zinloos geweld’ dit zal besparen? Schadelijke arbeidsconflicten en oorlogen zullen tot het verleden behoren. Door uitwisseling van kennis en emoties zal er veel onbegrip de wereld uitgeholpen worden. (Google nog maar eens naar braintec)
Het zal best even wennen zijn, maar daarna zul je niet anders meer willen!

Reageer
gravatar

Ik ben het helemaal eens met Lilian nr28, het wordt idd tijd dat de mensheid een WAKKER WORD! We worden allemaal bedonderd met mooie praatjes! We mogen niet bijdehandter worden, vandaar ook die anti-depressieva’s in het drinkwater, om ons nog duffer te houden dan we al zijn. Zoek de dingen idd eens op google, chemtrails H.A.A.R.P. en 911 (1 van de doeltreffende manieren om van mensen af te komen), of kijk eens op http://www.niburu.nl of argusoog. Ga zelf op onderzoek uit!

Reageer
gravatar

Zo te zien hebben de gezondsheidsfascisten in de “Raad voor Gezondheidsonderzoek” en “Groningse gemeente” de history boekjes over de WO II weer eens open geslagen!

De Nazies verdoofden – in WOII – hun krijgsgevangenen met fluoride in het drinkwater van de concentratie kampen. Je gaat me toch niet vertellen dat hetzelfde gebeuren hier in Groningen?

Vraag aan de redactie van http://www.speld.nl
– Wie zitten er in de “Raad voor Gezondheidsonderzoek”
– Heb je ook namen van wethouders die hiervoor verantwoordelijk zijn?
– Is er nog meer achtergrond info beschikbaar over die “voorstel”
– Heeft de zgn “professor (up my ass) Speckens” ook nagedacht over de gevolgen van mensen die NIET DEPRESSIEF zijn, bij het uitdenken van die voorstel??

Ik ben benieuwd naar uw reactie

Reageer
gravatar

Word tijd dat we allemaal weer een bron slaan achter het huis.

Medicatie opgelegd door de staat belachelijk.

Volgende stap allemaal een chip in de reet.

En natuurlijk uiteindelijk automatische euthanasie bij het bereiken van onze 75e verjaardag, bespaard ook lekker kosten van verpleging en aow.

Doen we toch ook bij dieren, dus laat gaan.

Reageer
gravatar

@Marianne: Brave New World heet die film. Naar de gelijknamige bestseller van A. Huxley. Overigens, alhier te 030 alwaar ik woon is het alreeds sedert jaren de gewoonste zaak van de wereld om een ‘Koffie Prozak’ te bestellen in de lokale horeca-aangelegenheden. Het is de Randstedelijke variant van de Koffie Verkeerd. Ikzelf heb er bijzonder veel baat bij gehad. Zo ben ik de Gooise ‘r’ die ik vanuit mijn jeugd medekreeg binnen een paar maanden na mijn eerste KP kwijtgeraakt, wat weer een positieve uitwerking had op mijn sociaal functioneren en mijn darmperistaltiek. En zo zie je maar weer: niet meteen in een impuls negatief reageren, maar kijk eerst eens naar de positieve kanten.

Reageer
gravatar

Dit kan toch niet echt waar zijn?
Kan dat echt niet geloven.

Niemand mag een ander ongevraagd een medicijn toe dienen.
En gaan we dan richtijnen krijgen hoeveel water we mogen drinken?

Ik heb ooit eens een film gezien dat de mensen op de wereld geen emoties meer mogen hebben.Daarvoor moesten ze dan elke zoveel uur ook bepaalde middelen innemen.Deden ze dat niet dan werden ze opgepakt.

Daar doet me dit erg aan denken.De burgers totaal onderworpen aan de mensen die aan de macht zijn.

Wat leven we toch in een achtelijke wereld,je zou er depressief van worden.

Reageer
gravatar

Ik bedoel, we klagen over het rookverbod en over alles en nog wat. Zolang ik het nog mag is alles goed ???? Er staan hier een aantal reacties die aangeven dat het hun geen bal uitmaakt, ze wonen immers niet in Groningen. Zo zou het hetzelfde zijn met een rookverbod.

Het maakt een groot deel van den Hollander niets uit wat er een stad of dorp verderop gebeurd. WORD WAKKER !!

En net als het rookverbod….we zijn met zijn allen een stel makke blatende schapen geworden. En dat moet snel veranderen anders drinken we straks water waar we nog makker van worden. Als we dat al niet doen ?

Reageer
gravatar

Ik kan hier een heel kort lontje van krijgen. Als je op een terras zit en er komt je huisarts langs lopen, doet een paar druppels van het een of ander in je drankje met de mededeling dat het goed voor je zou zijn ?

Ik zou zeggen Groningen vereenig jullie en geef degene die dit van plan is een dwangbuis, prop hem vol met zijn eigen rotzooi en maak een middeleeuws feest, al die farma boys op de brandstapel. En ik meen dit echt mensen. Wat een tering honden zeg !

Reageer
gravatar

Antidepressiva ???

en dan ook nog van de Big Pharma Mafia ?

… google video search BBC Docu: Fluoride Deception (Fluoride is een NEURO TOXIC … (zenuw gif !!!) … en is vaak een onderdeel in diverse antidepressiva !

http://video.google.com/videosearch?hl=en&q=Fluoride+Deception

Google: Fluoride (onderdeel in meeste antidepressiva) en de Nazi’s om bewust mensen dociel & meegaand te maken.

Google: Fluoride antidepressants making people docile complacent

Google videosearch: danger+of+antidepressants

http://video.google.com/videosearch?hl=en&q=danger+of+antidepressants

Google: Anti+depressiva+need2know.eu

http://www.google.com/search?hl=en&q=Anti+depressiva+need2know.eu

In ons land slikken bijna 1 miljoen mensen antidepressiva. De laatste jaren is uit meerdere onderzoeken gebleken dat veel mensen met een lichte of matige depressie de pillen helemaal niet nodig hebben. Artsen weten dit wel, maar schreven het afgelopen jaar toch meer dan 6 miljoen recepten uit.

lees verder:

http://www.need2know.eu/?p=834

Sint Janskuid beter Anti Depressiva, Pharma Mafia weet dit, houdt zich voor de domme?

http://www.need2know.eu//?p=787

We moeten tot op het bot uitzoeken wie hier achter zit in Groningen, WIE wat WAAR … WAAROM … van WIE door wie welke lobby … hoe groot is de “bonus” etc. … wat wordt er “beloofd” Wat is de werkelijke agenda … speelt Europa een rol ? is dit maar een “test fase” zoals de mislukte chipcard in Rotterdam voor openbaar vervoer en dan TOCH doorgaan … WIE betaald de rekeking ??? etc. etc. ?

Alle betrokkenen (namen) moeten TIJDIG aan de schandpaal (o.a. via internet) dat ze hun ziel verkopen aan de Big Pharama Mafia !

Zodat ze zich twee keer bedenken om dit te doen dat als het te laat is, “het zogenaamd niet wisten” …

Reageer
gravatar

Ik ben fel tegen dit soort acties. De motivatie is al helemaal verkeerd in mijn ogen…”ziekteverzuim?”….
Gelul van de bovenste plank. En dan als professor het voorbeeld van zout aanhalen???
Volgens mij is dat toch wel even heel wat anders dan medicamenten in het leidingwater te stoppen.
Zout kun je laten staan en kiezen uit meerdere soorten als je het niet lijkt, maar drinkwater uit de kraan heeft men altijd nodig. Of moet men nu naar de winkel hollen om water in flessen te gaan inslaan?
Nee ik krijg altijd de kriebels bij dit soort van übercontrolerende maatregelen. Wie weet wat “men” nu allemaal al niet in het leiding(drink)water stopt…….
In mijn ogen kan de maatschappij heel goed zonder dit soort “wetenschappers”.
Weg met die dr. Speckens-Mengeler! Laat de keuze aan de mensen zelf, ja dank u wel!

Reageer
gravatar

Dan kan je ook vitamines door het drinkwater doen. Scheelt ook een hoop of een ze bedenken een middeltje waardoor je geen trek meer krijgt in vleeseten. Tja en zo kan je nog wel meer bedenken. EEN BELACHELIJK IDEE DUS!

Reageer
gravatar

Anti-depressiva toevoegen aan drinkwater. Waar is de keuze om dit niet te willen. Vreemd…heel vreemd. Medicatie neem je wanneer je ziek bent. Niet wanneer je gezond bent. Wie heeft baat bij deze actie? Dat vraag ik me af! Het wordt tijd dat we flessen water gaan kopen.

Reageer
gravatar

Een Groninger hier…zij ze nou helemaal gek geworden??! Allemaal om werkslaven op de vloer te houden en volgens mij gewoon weer een stapje dichter bij de NWO. Jee mensen…wordt toch eens wakker we worden vergiftigt waar we bij staan om ons dociel te houden. Ik weet hoe schadelijk SSRI’s zijn. Dit moeten wij niet willen. We weten niets hiervan en het wordt voor ons beslist het is ONS leven en ONS lichaam. Ik ga weg hier als ze eraan beginnen. Ben geen proefkonijn!

Reageer
gravatar

Je snapt natuurlijk wel dat de farma boys hier een mooi onderzoeks rapport van neerleggen waardoor we het met zijn allen in heel nederland door het strothoofd naar binnen gaan gieten.
wanneer dit echter geheel volgens plan verloopt komt er een mooi rapportje dat er meer in moet vanwege nog meer kosten besparing op ziekteverzuim.(onder het mom wat zijn we goed bezig he)Het goetje betalen we natuurlijk zelf of dacht iemand dat het gratis verspreid werdt?Zo hebben de knappe koppen weer een win win situatie, want ook op lange duur wordt het alleen maar erger en krijg je bij verschijnselen, ha weer dan een inkomen voor de mannen.1 ding is zeker het zijn goeie marktlui.Nou ga maar weer lekker slapen.

Reageer
gravatar

Wat leuk dat De Speld zoveel goedgelovige mensen over de vloer krijgt!

Reageer
gravatar

Het is echt niet te geloven ..het lijkt werkelijk Science Fiction!
Al dit soort ‘ absurde’ dingen zag je jaren geleden in films.. en nu.. THIS IS MADNES!
Ik weet (hopenlijk u ook) dat ‘ZE’ werldwijd van 2 miljard van de wereld bevolking afwillen, ja..dat is schrikken voor wie dit nog niet wist, kan me voorstellen.
Maar de trukendoos word steeds verder open getrokken..langzaamaan worden wij inmuum gemaakt voor verandering om ons heen.. of kijkt u nog raar op als u die vreemde witte strepen in de lucht ziet ,die uren lang blijven hangen..o, u denkt dat het van straaljagers komt..helaas, dat zijn Contrails en die strepen zijn binnen 15 min weg., nee..,die andere vreemde strepen zij CHEMTRAILS,en barsten van verschillende soorten GIF, waar wij wel lanzaam ZIEK van worden! U niet bekend..kijk dan even op google en u krijgt wereldwijd gemaakte informatie en videoclips tezien..doen de regeringen niets mee hoor..erger..het wordt zelfs ONTKEND, u en ik worden voor gek verklaard!
Tja..en nu ik toch bezig ben om misschien menige lezer wakker te schudden, weet u dat er een plan klaar ligt om bij de mensheid wereldwijd een onderhuidse CHIP in te brengen waardoor wij allemaal controleerbaar zijn .. nog stapje verder.. In Alaska staat een enorm vierkant attenneveld..HAARP, (kijk op google) de straling is op afstand bestuurbaar. De straling beinvloed deze CHIP en…ONS BREIN..op die manier worden wij een soort van ZOMBIE’S..ons bewustzijn wordt dan namelijk beinvloed..ongelooflijk he., maar wel waar!..De mensheid..wij dus met ons allen, worden zowel dom gehouden ..als voorgelogen, en de overheid zwijgt in alle talen!
UMTS masten ..gevaarlijke straling.. Weet u dat bij het bellen met uw M.B, binnen 10 min de bloedplaatjes in uw hersenen aan elkaar gaan plakken,en erger! ASPARTAAN in alle Light produkten en dranken..KANKER verwekkend , FLUOR in tandpasta’s etc ..KANKER verwekkend..Foute E stoffen in alle levensmiddelen ,maken ons EETVERSLAAFD..etc.,etc.. ‘ZE’ maken ons bewust ZIEK!!!
De Overheid.. ach, natuurlijk is die wereldwijd op de hoogte..maar die doet niets, want alles wordt bewust gedaan! Nee.,U en Ik …wij allemaal, moeten werkelijk wakker worden! Weet wat u eet en drinkt..van Lightdranken valt u NIET AF..integendeel!
Wilt u meer weten, kijk dan op google naar deze onderwerpen, maar laat u niet misleiden door ontkennende reakties!
Wordt wakker AUB mensen , want zegt u nou zelf,;”wij laten ons verdorie toch zeker niet als een beest CHIPPEN” !
Daarbij..onze kinderen hebben RECHT op een TOEKOMST, en daar draag ik mijn steentje in bij..U toch hopenlijk ook?

Reageer
gravatar

Kappe met die zooi straks verdrink ik nog. 40.635 en een half mens krijgt iets toegevoegt wat ze helemaal niet nodig hebben.
Gewoon die SSRI per individu op recept voorschrijven. Daar hebben we mensen zoals prof. poe poe. dr. Speckens voor.
Ave!

Reageer
gravatar

Laten we alsjeblieft ons drinkwater zo puur en schoon mogelijk houden!!!! Geen toevoegingen, absoluut niet!!
Hoe halen ze het in hun hoofd??Eerst die giftige fluor en nu dit; het is toch niet te geloven!!

Reageer
gravatar

Ik ben blij dat ik niet in Groningen woon.
Krijgen mijn parkieten en planten die zooi tenminste ook niet. Ik praat veel met mijn vogels en planten. Dat is goed voor ze, en ook goed voor mijn depressies.
Als ze anti-depressiva krijgen zal ik die gesprekken enorm missen.

Reageer
gravatar

Timothy Leary heeft nooit bestaan. Hij hallucineerde zijn hele bestaan bij elkaar.

Reageer
gravatar

Had Timothy Leary niet ooit het idee om LSD aan het drinkwater toe te voegen? Werkt ook op de serotinereceptoren. In ieder geval wel een geslaagde grap.

Reageer
gravatar

Het ene lumineus idee, haalt het andere aan. Nu ik het toch over ‘lumineus’ idee heb: als we nu eens het nucleair afval van al die nieuw te bouwen kerncentrales door het drinkwater mengen, zijn we daar niet alleen veilig vanaf, maar geven al die fietsers, die geen licht op hun fiets hebben, zelf al licht. Twee problemen met 1 oplossing getackeld!!!
Misschien is het ook wel wat, om de euthenasie-pil ook via het drinkwater te distribueren?

Reageer
gravatar

Daar voeg ik nog aan toe dat de gemeente Groningen geen zeggenschap heeft over het drinkwater, dit is namelijk geprivatiseerd.

Reageer
gravatar

@Kees22

Fluor blijkt uitermate giftig te zijn, en u wilt het in het drinkwater stoppen? Wij mens moeten niet zo spelen met onze lichamen, we weten immers niet wat de gevolgen zijn op de lange termijn.

Voor de rest klinkt dit als een onzin bericht. De nederlandse wateropslag en distrobutie laten het namelijk niet toe om zoiets voor 1 provincie te realiseren.

Reageer
gravatar

Huuu jochem, griezel. Fout fout fout.

En vitamine D zit wel in eten, in dierlijke vetten van dieren die het al voor zichzelf hebben gefabriceerd en daar kunnen wij het dan weer uit halen. (Tenzij je natuurlijk vegetariër bent want dan zijn dieren geen “eten”.)

Reageer
gravatar

Drinkwater is eigenlijk wel een prachtig middel om medicijnen te distribueren. Je kunt denken aan anti-tandenrot m.b.v. fluor, aan anti-griep door het vaccin in het water te doen.

Je zou nog verder kunnen gaan, door signaalstoffen te distribueren op deze manier. Dat er bijvoorbeeld een stofje in drinkwater zit, waardoor je plas blauw kleurt als je iets aan je nieren hebt. En een ander stfoje waardoor je poep groen wordt als je iets aan je darmen of maag hebt. Ik noem maar wat.
Ongekende kansen en mogelijkheden.

Reageer
gravatar

@Joyce: een oplossing is het zeerzeker wél, en wel 1 van antidepressiva in water. Dit is juist de strekking van het verhaal. En zien wij hier niet hét uitgelezen middel tegen het alom bekende fenomeen ‘huilbaby’ ? Jonge moeders en vaders, gij kunt weer slapen! Een revolutie is hier tegen het babyterrorisme!

Reageer
gravatar

@joyce: vitamine D zit niet in eten, het is bijvoorbeeld wel uit zonlicht te halen. Daar is Nederland zeer weinig van te vinden dus is de optie om het water ons op te laten vrolijken is lang zo gek nog niet. Dat betekent niet dat de depressie onderdrukt is, hoogstens dat de euforie gestimuleerd wordt.

Reageer
gravatar

@Steev Totzov: In Holland zijn er helemaal geen klaterende bergbeekjes. In Limburg nog wel en hier in de buurt in Gelderland ook nog wel.
Ik zag ergens een heel goed voorstel over wat we wel kunnen doen: Holland ook aan de landzijde bedijken en dan alle gemalen uitzetten. Dan kunnen die twee provincies dienen als spaarbekkens voor de rest van Nederland.
Vanuit de nieuwe kustdorpen kunnen we dan ook rondvaarten gaan organiseren boven Schiphol en Amsterdam met van die boten met een glazen bodem.

Reageer
gravatar

Lekker voor je kindje van 3 maanden de fles bereiden met water waar anti depressiva aan toegevoegd worden..Is t wel een oplossing?Nee juist niet..mensen in Nederland hebben allemaal een tekort aan vitamine D daarom zijn ze zo snel depressief…Ga een uur per dag naar buiten en eet dingen waar vitamine D inzit en je depressie verdwijnt als sneeuw voor de zon…Toch nog depressief?ga eens met iemand praten!Anti depressivs is een onderdrukker,wat voor sommige mensen een kleine steun in de rug kan zijn als het een paar maanden wordt gebruikt,maar op de lange termijn in t drinkwater?Waar gaat t heen mensen?Nog even en dan zit er anticonceptie in t water…

Reageer
gravatar

@zuiver: waar denkt gij dat drinkwater vandaan komt? Uit Hollands klaterende bergbeekjes soms? Bovendien, als we ook in stront gekweekte champignons eten, wat is er dan mis met uit rioolwater gewonen drinkwater?

Reageer
gravatar

De foto die bij het artikel staat is toch van een rioolzuiveringsinstallatie? Ik hoop maar dat de Groningers beter opletten dan de redactie van Speld, anders kunnen we de kostelijke medicijnen net zo goed meteen door de plee spoelen.

Reageer
gravatar

@Steev Totztov: Wat beweert gij nu??? Zal de plaatselijke middenstand tevens in de te verkopen slaatjes het geneesmiddel reeds bijvoorbaat distribueren? Hulde!

Reageer
gravatar

flikker g*dverdomme op domme k*t m*ngolen allemaal zeg.
Welke idioot pikt er nou zo iets ? er zijn genoeg mensen die geen anti depressivia shit nodig hebben om gezond te leven. En die moeten dan ook deze zooi drinken ? Depressieve mensen moeten naar de dokter. Echt niet meer normaal die reacties hier van gebrainwashde burgertjes die werkelijk alles pikken.

Reageer
gravatar

@Pieter: houdt gij er wel rekening mede dat half Lelystad binnenkort ten Grunn zal vertoeven? Wellicht valt hieruit voor de lokale middenstand een slaatje te slaan. Ik denk hierbij aan bed-and-breakfasts en toeristenwinkels met prullaria, zoals daar zijn plastic hangertjes met een nep-gouden prozakpil-embleempjes. Ha, ik ruik handel. Den Hollandsche VOC-geest komt uit mijn fles!

Reageer
gravatar

Eerlijk gezegd voorzie ik nu een randstedelijke bedevaart naar het hoge noorden. Ik ben benieuwd of de locale waterleidingen de plotsklaps toegenomen vraag zullen kunnen beantwoorden. Arme waterleidingen. Tevens & benevens vrees ik dat alternatieve genezers vele emmers van deze kostbare vloeistof zullen inslaan en gebruiken ten gunste van hun bijzonder winstgevende praktijken.

Reageer
gravatar

Ik ben Brabo en vraag me af of zulks in mijn vaderland geen goed idee is. Ter bestrijding van de carnavalskater die hier in Oudenbosch overmijdelijk is ligt hier een een revolutionaire oplossing.

Reageer
gravatar

Ik ben groninger en ga vragen of ze dosering wat op kunnen schroeven.
Want ik word hier zo depressief van.

Reageer
gravatar

Het blijkt dan ook, dat bij het VROM, waar men nog onwetend was, over de Groninger maatregel, met verbazing werd gereageerd, op de massale aankondiging van Groningers, om in mei 2009 uit Groningen weg te zullen verhuizen. Overleg tussen de verschillende ministeries heeft tot op heden nog geen nieuw inzicht kunnen verschaffen. Wel is een duidelijke toename te zien, van het aantal gedeprimeerde ambtenaren op de ministeries.

Reageer
gravatar

“een kleine, haast onschuldige dosis”.
Wordt hier homeopathie bedreven of worden we hier bedrogen?
Misschien is dat wel hetzelfde.
Maar ach, wat maakt het mij ook uit: ik woon toch niet in Groningen.

Reageer