Ben checkt e-mail 59 keer op tweede werkdag

Obstakels verhinderen productiviteit van data analist

Het bestaan als data-analist van een middelgroot ICT bedrijf in Bilthoven is Ben Elker op zijn tweede werkdag minder goed bevallen. “Ik heb eigenlijk geen idee wat ik hier doe”, aldus Ben. Hoewel hij de vroege ochtend eigenlijk had moeten besteden aan belangrijke opdrachten, besloot Ben meermaals zijn mail te checken en tientallen minuten comateus uit het raam te staren. Het begin van een lange reeks activiteiten die Ben verhinderden om productief te zijn voor zijn werkgever.

“Als ik mijn mail check en er is niks binnen gekomen dan druk ik toch nog paar keer op ‘verversen’ om het zeker te weten. Je weet maar nooit”, zegt de data-analist. Dat er maar weinig e-mailverkeer in zijn inbox gaande was gisterochtend weerhield Ben er niet van om met hoge frequentie te blijven controleren. Met de teleurstellende hoeveelheid digitale aandacht besloot Ben een aantal oude berichten te herlezen om zijn geheugen op te frissen. “Gelukkig maar, anders was ik de eetafspraak met mijn moeder waarschijnlijk vergeten”, aldus Ben.

Eenmaal begonnen met het bekijken van Youtube filmpjes van obscure kennissen op vriendennetwerksites Hyves en Facebook ontstond de reële mogelijkheid dat Ben niets meer zou presteren in de werksfeer. “Na de lunch was ik echt van plan iets te doen, maar ik wilde wel eerst mijn mail checken. Ik had twee nieuwsbrieven binnen gekregen van JustEat.nl en Partyscene”, verklaart de analist. In de namiddag was Ben zeer goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het feestencircuit in Nederland en van de laatste aanbiedingen van de regionale afhaalrestaurants. Enige productiviteit voor zijn werkgever bleek echter ‘onhaalbaar.’

De systeembeheerder van het bedrijf weet te melden dat Ben 59 keer zijn mail had gecheckt op zijn tweede werkdag. Ben erkent dat het niet zijn beste dag was en is vastbesloten morgen weer zijn ‘beste been voor te zetten.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

He, geweldig hoor, van die actieve controleurs. Die doen nog eens een fikse bijdrage aan de maatschappij, met kun opgeheven vingertjes. Zou iedereen maar met een wijsvinger in de lucht rondlopen, dan zou de wereld er een stuk beter en prettiger uitzien. Fijn, elkaar controleren!

Reageer
gravatar

Witte kluif, je lølt uit je nek!
D’r is niet één kantoormedewerker op wat voor een functie dan ook, die zoiets niet doet.
Ik zeg bewust :”niet flikt”, want ik vind het er bij horen.
Er is voldoende werk, maar er is ook voldoende tijd tussen de werkzaamhedem om andere dingen op dat beeldscherm op te roepen.
Controleren op porno e.d. vind ik OK…..maar voor de rest, als een werknemer voldoende presteert, is het allemaal prima.
O ja,…ik werk buiten…..
En als het bagger-weer is , zoals nu,….zitten we in de keet….
…en heb ik de flaptop aan staan!
De rest zit te kaarten.
En of de ‘baas’ nu langskomt om ons de huid vol te schelden?
Dacht het niet….Die doet gewoon mee!

Reageer
gravatar

wat een bizar verhaal en bizarre reacties. mensen horen te werken voor hun geld. ze gaan zelf een verbintenis aan bij een werkgever die hen salaris geeft. hiervoor moet je dan wel je handjes laten wapperen. als je maar wat loopt te klote / klooijolen, verdien je alleen maar keihard ontslag zonder ooit nog enige vorm van uitkering /subsidiegeld van de gemeenschap!

Reageer
gravatar

@Kees: Tot voor kort heerste alom de veronderstelling dat individuen met de voornaam ‘Ben’ gespeend zouden zijn van dergelijke gedragingen. Deze ontdekking echter doet de ganze gedragswetenschappelijke wereld, de hypnotherapeutische incluis, schudden op haar grondvesten. In de dakdekkerswereld is eveneens met ontzetting gereageerd, maar dat doet in deze niet zo terzake.

Reageer
gravatar

Wat is daar nou voor merkwaardigs aan? Dat doet bij ons iedereen. Behalve natuurlijk de netwerkbeheerder: die zit te turven hoe vaak mensen hun mail controleren en aan het eind van de dag meldt hij wie gewonnen heeft.

Reageer
gravatar

en aan zo’n ruggegraatloze parasiet moet zeker de belastingbetaler zijn geld gaan uitgeven voor zijn bijstanduitkering? nou, ik denk het niet! ontslaan dit abject en van elk recht op subsidie, uitkering ontslaan voor de rest van zijn leven.

Reageer