Speld feliciteert Zwagerman met Gouden Ganzenveer

En zet andere bruggenbouwers in het zonnetje

Joost Zwagerman heeft gisteren in het Concertgebouw de gouden ganzenveer in ontvangst genomen. De Speld wil hem feliciteren met deze prestigieuze award. De jury roemde hem als “spraakmakend literator met een sterk maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel, als debater en essayist, columnist en presentator. Hij is een bruggenbouwer tussen kunst, literatuur en samenleving.” De Speld sluit zich graag aan bij deze liefdevolle woorden.

Binnenkort hopen wij te feliciteren:

Van Velzen: Popprijs 2008, voor consistente bijdrage aan de Nederlandse muziek. Bruggenbouwer tussen kleine mensen, grote mensen en samenleving.
Rob Houwer: Gouden Kalf voor hele oeuvre. Bruggenbouwer tussen lage cultuur, populaire cultuur en samenleving.
Luc Nijholt: Sportman van het jaar. Bruggenbouwer tussen Jupiler League, topsport en samenleving.
Geert Wilders: Kamerlid van het jaar. Bruggenbouwer pur sang.
Arie Boomsma: Mary Zeldenrustprijs, voor het stimuleren van normverruimende evenwichtige verslaggeving van ontwikkelingen op het gebied van seksualiteit en relaties. Bruggenbouwer tussen seksueel actieven, seksueel passieven en samenleving.
Jan Marijnissen: Democraat van het jaar. Bruggenbouwer tussen Chinese tradities, Oss en samenleving.
Joran van der Sloot: Prix Pommery, voor de vinoloog van het jaar. Bruggenbouwer tussen Antillen, Verenigde Staten, Nederland en samenleving.
Moke: Mercedes-Benz Dutch Fashion Award. Bruggenbouwer tussen high fashion, Ierse arbeidersjeugd en samenleving.
Geenstijl.nl: De Anne Vondelingprijs, voor auteur(s) van een of meer artikelen die blijk geven van een kritische visie op de politiek en waarin op heldere wijze politieke problemen toegankelijk worden gemaakt. Bruggenbouwer tussen politiek, internet en samenleving.
Heleen van Rooyen: Gouden Ganzenveer. Bruggenbouwer tussen kunst, literatuur en samenleving.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

[…] dingen. Bij mij zal het gaan over alles: politiek, muziek, film, literatuur. Tussendoor probeer ik bruggen te bouwen tussen kunst, literatuur en samenleving. Ik hoop deze zomer ook zelf een uitzending te mogen […]

Reageer