PVV gaf ten onrechte 80.000 euro subsidie aan Joost Zwagerman

Wilders: ‘Alle procedures zijn nageleefd’

De Partij voor de Vrijheid blijkt de afgelopen jaren zeker 80.000 euro ten onrechte aan Joost Zwagerman te hebben gegeven. De onrechtmatigheden kwamen aan het licht na een onderzoek van Deloitte.

De kostenpost Zwagerman zou in strijd zijn met de huisregels van de Tweede Kamer. De PVV ontvangt vanwege het gebrek aan leden alleen een fractiesubsidie die bedoeld is voor zaken als personeel en kantoorartikelen. Joost Zwagerman valt daar volgens de statuten niet onder.

Sander de Jager was de accountant die de fraude op het spoor kwam. “Er bleken grote sommen geld uit de kas te verdwijnen. Een deel konden we herleiden tot de Taco Mundo waar Dion Graus elke dag gaat lunchen, maar dan nog bleven we zitten met een gat van tienduizenden euro’s. Het spoor leidde ons naar Alkmaar.”

Volgens voormalig PVV-penningmeester Louis Bontes was Geert Wilders geobsedeerd door het werk van Zwagerman. “De hele fractie werd verplicht om ‘Gimmick!’ te lezen. Wie aan dat verzoek niet voldeed, had geen toekomst meer bij de partij.” Schrijnend is het voorbeeld van Eric Lucassen, die niet kon lezen, en na slechts één termijn van de kieslijst verdween.

Joost Zwagerman zelf noemt de aantijgingen ‘smaad en laster’. Hij benadrukt dat de donaties van Wilders in de privésfeer werden gedaan. Ook Wilders bezweert dat alle procedures zijn nageleefd. Toch komt er mogelijk een vervolgonderzoek: Deloitte is inmiddels ook een valse declaratie van Ramsey Nasr op het spoor.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Pardon, ik zat even niet op te letten. Kunt u misschien nog eén keer..

Reageer
gravatar

Buitengewoon stom van de PVV. Met al die sponsors uit Teheran en Mekka hadden ze die lui het geld ook meteen rechtstreeks moeten laten doneren, niemand had ooit wat in de gaten gehad. Wat een stelletje kleuters daar zeg, ongelooflijk !

Reageer
gravatar

Oe, Zwagerman als katvanger. Slim hoor: Meindert Fennema -de noeste voorvechter van Geert in de Volkskrant- blijft zo buiten schot.
En Fennema is het brein achter Bosma en Zwagerman, beiden no-brainers.
Zulk slim spel kun je aan deze ex (nou ja; ex) communist wel over laten.

Reageer
gravatar

Louis Bontes had ook geen zin om ‘Gimmick! te lezen. Ben benieuwd wat voor straf Zwagerman krijgt van Wilders om nog te redden wat er te redden valt. Het grootste gevaar nu is dat Zwagerman populairder wordt dan Wilders.

Reageer
gravatar

Natuurlijk betreft het hier wederom smaad tegen de partij van onze Grote Geblondeerde Roerganger!
Zwagerman had nu eenmaal 30.000 groengekleurde gummetjes nodig in maart 2013 en gebruikte 60.000.000 paperclips in diverse maten tijdens het tweede trimester van hetzelfde jaar.
Heeft u zelf nooit gezien hoe mensen met kantoorartikkelen omgaan? De een gumt zijn tanden of gebruikt de gum als kauwgum. Anderen gebruiken de gum zelfs als gum om iets uit te gummen of door te halen, en wie zit er nooit met een paperclip tussen zijn tanden te prutsen, zijn oor schoon te maken, een halsketting voor zijn geliefde te maken of soms zelfs papieren tijdelijk aan elkaar te binden? Waarom toch altijd dit soort smaad en zwartgemaak?

Reageer
gravatar

Zoiets kan alleen bij de PVV.

” Schrijnend is het voorbeeld van Eric Lucassen, die niet kon lezen”

Een kamerlid wat niet kan lezen?????????
Ach maakt ook niet uit. Geert bepaalde toch wat hij mocht vinden van zaken die in de kamer behandeld werden.

Reageer
gravatar

Tja beste Willem, de één kan niet lezen, de ander kan niet tellen. Het wordt toch eens tijd dat de Grote Blonde Leider een inburgeringscursus aan zijn volgelingen verplicht stelt.

gravatar

Boze tongen beweren dat Zwagerman dit geld in zijn actie voor Yxie stak. Op die manier moest een lokale Alkmaarse concurrent van de PVV (OPA, die de scepter zwaait in de huidige Alkmaarse stadsregering) schade worden toegebracht, zodat Wilders ook daar eindelijk voet aan de grond krijgt.

http://ximaar.wordpress.com/tag/yxie/

Reageer
gravatar

Zwagerman, is dat niet die distributeur van vleeswaren bij de Lidl?
Dat wordt dan oppassen dat er geen stukjes Bonfire tussen zitten.

gravatar

Daar heeft u wel een punt heer Jeettje. Wat als er erfelijk materiaal in het vlees zit en we straks allemaal zwetend, knieheffend door de straten hopsen.. Dat is niet grappig meer!

gravatar

Als volger van Partij voor de Vrijheid en van Joost Zwagerman en van Deloitte en van Louis Bontes en van Sander de Jager en van Geert Wilders en van Ramsey Nasr vind ik dit een bijzonder geslaagde uitvergroting van de werkelijkheid.

Reageer