Komt tijd, komt Bielectra

Elektrische sigaret heeft trend gezet

Bierbrouwerij Heineken presenteerde tijdens de Horecavakbeurs een verrassend nieuw product: het elektrische biertje. Het glas bevat een fluïde samenstelling van lichtjes waardoor het sprekend lijkt op een vaasje bier. Hierdoor kunnen mensen die vooral uit sociale druk alcohol consumeren ‘gezonder’ gaan stappen. Heineken ziet enerzijds in jongeren een goede afzetmarkt, maar hoopt ook maltdrinkers te interesseren. Het product zal vanaf april voor 15 euro in de supermarkt liggen.

In diverse marktonderzoeken komt naar voren dat consumenten van maltbier het product toch nog te veel naar bier vinden smaken. Hiermee herinnert het hen te veel aan de tijd dat ze nog zonder problemen een biertje of vijftien achterover sloegen. Heineken-woordvoerder Martijn Willemshuis denkt dan ook ook niet dat maltbier de oplossing is voor deze doelgroep. “Het gaat bij de Bielectra slechts om het idee van bier drinken, niet om de sensatie ervan. Denk bier, denk Bielectra”.

Met de combinatie van elektronica en het imago van bier hoopt Heineken ook jongeren te interesseren voor het product. Tienermeisjes kunnen bijvoorbeeld met een Bielectra naar de discotheek, met vriendinnen dansen en toch nuchter weer naar huis gaan. Het lijkt daarmee een concrete oplossing te bieden voor de problematiek van drankmisbruik onder jongeren. PvdA-Tweede Kamerlid Lea Bouwmeester stelt voor om de Bielectra gratis ter beschikking te stellen aan minderjarigen in risicogebieden als de Achterhoek en Terschelling.

Meerdere critici hebben Bielectra al afgedaan als ‘mietjesbier’. Willemshuis laat deze kritiek echter makkelijk van zich afglijden: “We hadden al koffie zonder koffie, sigaretten zonder rook, politiek zonder politiek, de volgende stap is slechts de simulatie van het product”.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb gehoord dat Koning Willy Heineken nu gaat boycotten. Slechte marketing van Heineken. Je gaat een witte piet ook niet zwart maken.

Reageer
gravatar

Ze bedenken elke keer wat nieuws, nu weer een elektrisch biertje. Bier is al heel lang een onderdeel van de samenleving. Lekker tijdens een avondje uit, een rustig avondje bankhangen met of zonder vrienden, noem het maar op. Er bestaan veel weetjes, mythes, taboes en ga zo maar door over bier, maar wat is er nou echt waar? Wat moet je geloven en wat heeft er in het verleden daadwerkelijk afgespeeld? Een ding is zeker, bier is voor velen het vloeibare goud dan zo’n elektrisch biertje. http://www.coolinfographics.nl/?p=8181

Reageer
gravatar

Kijkend naar recente maatschappelijke ontwikkelingen, blijkt er een markt voor electronische placebo’s. Electrische sportauto’s halen snelheden van boven de 250 km/h, weliswaar maar voor 2 km., maar het begin van een electrische Tulpenrally en Paris-Dakar is er. De electrische tandenborstel is allang gemeengoed. De electrische zakjapanner bestaat al bijna 50 jaar. Verder zijn veel sociale activiteiten al geëlectrificeerd, stemhokjesgedrag, de personal vibrator, de personal assistant, de personal computer, de tools van nieuwe sociale media. Het wachten is op electrische Breezers die Breezer-sex en SOA’s onder minderjarige meisjes zal terugbrengen naar de tijden van het pré-alcoholisme. Voor onze mannelijke pubers: electrische bierkratten om stoer macho te coma-zuipen op campings en in privé- zuipschuren. Ik kijk uit naar de nabije toekomst waarin ook politici -middels ingebouwde accu’s- volledig geëlectrificeerd zijn; liefst op 340 kV.

Reageer
gravatar

Wat is er in de afgelopen drie jaar al niet bijgekomen aan electronische en electrische gadgets? De electronische sigaret, zeer recent de risicovrije electronisch gestuurde “stuurloze” auto, de afdeling ‘electronica’ van de reizende beurs Kama Sutra biedt waarschijnlijk een veelvoud van electronische pleasure-products ten opzichte van 2011, er zijn electronische hulpen (m/v) aan het bed, in het bed, op het bed en naast het bed. Het milieu zal steeds duurzamer van energie worden voorzien door old school kolencentrales. Dat we dit nog mee mogen maken: the brave new electric world.

gravatar

There are no words to describe how bodiaoucs this is.

Reageer
gravatar

[…] de electronische sigaret, vrouw en de senseo nu is er ook een waardige vervanger voor het machtige gerstennat! Balkje heeft weer wat te verbieden als hij tenminste niet druk bezig is Nederland om te vormen tot […]

Reageer