Luc Nijholt blijft bij Stormvogels/Telstar

Trainer doet niet mee aan ‘Hollandse-trainers-rage’

Velsen heeft weer een inwoner om trots op te zijn. Nu bij topclubs als PSV en Ajax voetbalcoaches gretig profiteren van de financiële herwaardering van de Hollandse coach door naar elders te vertrekken, laat Stormvogels/Telstarcoach Luc Nijholt weten voorlopig aan te blijven. De coach van de hekkensluiter van de Jupiler-League zegt niet mee te doen aan de ‘Hollandse-trainers-rage’: ‘Koeman aan de Paella, Van Cate aan de fish and chips, maar ik zit goed onder de rook van de hoogovens. Ik blijf mijn club trouw.’

In het gastenboek van de ‘Velsense boys’ werd door supporters al hevig gespeculeerd over een mogelijke opvolger voor Nijholt, anderen openden het topic ‘Luc moet blijven’. Nergens voor nodig, dat aanblijven voor de coach een principekwestie is blijkt duidelijk uit de succesvolle loopbaan van coach Nijholt. Als voetballer had hij reeds een internationale focus als speler van Swindon Town, Old Boys en FC Motherwell, de stap overzee zou hij dus eenvoudig kunnen zetten. Ook de vroege uitschakeling in het KNVB-bekertoernooi en de elfde nederlaag op rij in de Jupiler League doen hem niet besluiten naar het buitenland te vertrekken.’Het zou makkelijk zijn, en ik spreek mijn talen, maar getekend is getekend. Als rode lantaarndrager valt er hier trouwens alleen maar wat te winnen.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *