Telstar krijgt abstract kunstgrasveld

‘Nooit meer verliezen van kubistische tegenstanders’

Een primeur voor het Nederlandse betaald voetbal: Telstar krijgt na de winterstop een abstract kunstgrasveld met veldverwarming. Het bestuur van de vereniging verwacht daarmee twee vliegen in één klap te slaan: nooit meer afgelaste thuiswedstrijden en een definitief afscheid van de concrete figurativiteit die de laatste jaren zo verstikkend werkte op de prestaties van de ploeg uit Velsen.

In het Tata Steel Stadion ligt momenteel een levensecht kunstgrasveld. “Hopeloos ouderwets”, meent Telstar-voorzitter Pieter de Waard. “Het ziet er mooi uit, maar het is maar voor één of hooguit twee interpretaties vatbaar. Dat werkt verlammend op de ploeg. Met een abstract kunstgrasveld kun je veel meer variëren en je aanpassen als de tegenstander zich kubistisch opstelt.”

Keeper Cor Varkevisser kan niet wachten tot de tweede seizoenshelft: “Als ik op dit veld naar de bal duik, ligt mijn hele been open. Op een abstract kunstgrasveld verwacht ik veel minder concrete blessures. Ik moet alleen nog wel met de verdediging afspreken op welke van de zes doellijnen ik ga staan.”

Ex-trainer Luc Nijholt, die de Witte Leeuwen in 2006 met een historische 16e plaats wist te behouden voor de Jupiler League, ziet de stap met gemengde gevoelens aan: “In mijn tijd speelden we op gras dat er zeer realistisch uitzag. Met dat abstracte kunstgras is het maar afwachten wat je er in ziet. Het Telstarpubliek wil mannen zien die met modder aan hun broekje het veld afkomen in plaats van klodders die mijn nichtje van drie ook kan maken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het zal wel weer, door die vervloekte EU, moeten worden aanbesteed waardoor een oost-Europese ‘kunstenaar’ er met de opdracht vandoor gaat. Een ‘kunstenaar’ die waarschijnlijk niet eens een gedegen opleiding heeft gehad, maar slechts vingerverven op kleuterschool niveau. Dat terwijl Nederlandse kunstenaars, echte kunstenaars met een titel, werkeloos thuis zitten.

Bah

Reageer
gravatar

Geinspireerd door deze aanschaf van Telstar schijnt beeldend kunstenares Tunkerbill te werken aan een bijpassende, trapeziumvormige bal gemaakt uit huid van haar overleden moeder.

Reageer
gravatar

Positiespel wordt voor de trainer wel veel duidelijker uit te leggen.

En met de shirtjes en de bal in dezelfde motieven en kleurstellingen wordt het geheel ook veel harmonieuzer voor de kijker.

Reageer
gravatar

Het is duidelijk dat die voetbalboeren nog nooit van herverkaveling hebben gehoord. Misschien eens wat inspiratie opdoen in hoe kunstenaars dat probleem hebben opgelost? Daar zijn heel elementairtintige manieren voor gevonden.

Reageer
gravatar

Nou, dan mogen ze ook wel eens afstappen van die standaard rechthoekige vormgeving.
En wat meer hoogte verschillen aanbrengen, het doel op een 4 meter hoge heuvel lijkt me wel wat.

Reageer