Veronica blikt terug op voetbalpraatprogramma- seizoen

Vanaf januari de wekelijkse talkshow 'Beste Stuurlui'

Veronica start vanaf medio januari met ‘Beste Stuurlui’, een praatprogramma dat zich richt op de hoogtepunten in de wekelijkse voetbaltelevisie. Analisten Luc Nijholt, Bas Muijs en Henk-jan Smits geven wekelijks hun ongezouten mening over de bulletins. Vandaag blikken de vaste analisten alvast terug op 2011.

“Het was een fantastisch jaar voor de liefhebber van mooie voetbanalyseduels”, aldus voormalig Stormvogels Telstar-oefenmeester Luc Nijholt, “Het jaar waarin aan de poten werd gezaagd van de gedoodverfde nummer 1, Studio Voetbal.” Bas Muijs: “Studio Voetbal speelt al jaren met dezelfde analisten, die jongens hebben alles al meegemaakt. Wat heeft zo’n Ronald Waterreus nog te bewijzen in dit wereldje? Hoe vaak droomt hij nog van de Televizier-Ring? De transfer van Jan van Halst (die de overstap maakte van Eredivsie Live (red.)) heeft nog niet het gewenste effect opgeleverd.” Nijholt knikt instemmend: “De NOS heeft niet durven investeren in nieuw bloed, terwijl RTL nieuw talent inbrengt. Dat heeft RTL niet alleen de Televizier-Ring opgeleverd, je merkt ook dat een zware blessure van superster René van der Gijp makkelijk op te vangen is.”

Ook Henkjan Smits zal wekelijks aanschuiven, en buigt zich over de internationale aspiraties van de voetbalprogramma’s “Het was als kijker een prachtig seizoen, dat is waar. Maar internationaal gezien zullen deze jongens het niet gaan redden. Jan van Halst is hier een routinier, maar tegen een Alan Shearer, of de bijna onmenselijke passie van de Italianen, daar kun je gewoon niet tegenop. In het buitenland beginnen ze al zo jong.” Nijholt is positiever: “Ik zie een zwaargewicht als Johan Derksen ook op internationaal niveau meekomen als hij het niveau van afgelopen seizoen vasthoudt. Al Jazeera schijnt interesse te hebben getoond na de uitzending waarin hij maar liefst 7 keer scoorde met een grap ten koste van Wilfred Genee.” Smeets weet het allemaal nog niet zo zeker: “Eerst maar eens kijken hoe ‘de Snor’ zich op het EK manifesteert.”

Veronica-baas Alphons Martens kijkt erg uit naar ‘Beste Stuurlui’, dat elke dinsdagavond tussen 20:00 en 00:15 te zien zal zijn: “Hoe gaat Eredivisie Live de ontknoping van de Eredivisie becommentariëren? Breken er nog lokale analisten door? Kan Voetbal International weer schitteren tijdens een groot toernooi? Wij hebben er in ieder geval zin in komend seizoen!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wie zit er nu te wachten op een hockey-discussieprogramma? Het enige aan hockey dat zich in brede interesse mag verheugen zijn de zgn. hockey-meisjes. Uiteraard tot het onzalig moment dat zo’n wicht haar fraai gevormd mondje opent en er een al even groot aantal hete aardappelen in heur keeltje steekt als bij de onnavolgbare team-captain. Gelul over hockey? Alleen als het geluid helemaal UIT staat!

gravatar

Zien jullie een bericht
van een van de Paulussen?
Ze durven de deur niet uit
om een bijdrage te posten,
zolang ik ervoor post.

gravatar

Dat doet me denken aan Honduras waar ze ook een heel bekend voetbalpraatprogramma hebben hoe heet dat ook al weer? Daarin ook een vaste rubriek met ‘de misser van de week’ waar je uiteraard kunt zien wie de grootste kans voor (open) doel gemist heeft. Maar hoe heet dat nu ook al weer? Ik kom er later nog wel op.

Reageer
gravatar

Misschien “Los cogones del Torro, por favor?” of “Los hijos de Puta en el futboll”. In de radio- en tvgidsen aangekondigd als: “Repuestos para machinas canailleras”, tegenwoordig een erg populair programma onder drugsbaronnen en goksyndicaten.

gravatar

Ik weet het al weer, het heette ‘Da puta madre’ wat in slangspaans ‘grote klasse’ betekent en werd gesponsord door de gelijknamige kledingfabrikant. Ook was er een rubriek met de meest foute wedstrijd (waarop gegokt was en die verkocht was) en viel er zo nu en dan een paramilitaire maffia groep binnen met mitraillettes om orde op zaken te stellen. Andere cultuur en andere gewoontes dus, maar het blijft natuurlijk een gewoon voetbal praatprogramma.

gravatar

Mehehe, doet me denken aan deze briljante sketch van Fry en Laurie.
http://www.youtube.com/watch?v=0WF6NIxIeaU

Het programma ‘Meta’ lijkt me heerlijk om nog eens te maken. Toekomstvoorspellers die de toekomst van toekomstvoorspellers voorspellen, beursanalisten die de beurzen van beursanalisten analyseren en natuurlijk trendwatchers die de nieuwste trends voorspellen op het gebied van trendwatching.

Reageer
gravatar

Inderdaad, maar ik bespeur toch ook duidelijke schatplichtigheid aan de scene in Monty Python’s Flying Circus waarin -tegen betaling vooraf- hevig kan worden gediscussieerd gedurende 3 minuten: John Cleese en Michael Palin, meen ik.

gravatar

Ik heb begrepen dat de VARA nu een programma gaat maken waarin programma’s die praatprogramma’s over voetbalanalyses analyseren, zullen worden vergeleken. Onderdeel van het programma zal zijn een item waarin analytische programma’s beoordeeld zullen worden op hun vriendelijke verslaggeving. Er zal dan een ‘warme kaart’ of een ‘koude kaart’ worden toegekend. (Wellicht zal om ruzie met de redactie van het culinair programma te voorkomen worden besloten het ‘gele douche’of ‘rode douche’ te noemen. De VARA neemt daarover binnenkort een besluit)

Reageer
gravatar

Opmerkelijk al weer een programma over voetballen. Er wordt wel beweert dat vrouwen kakelende kippen zijn, maar nu i9s toch maar weer bewezen dat mannen dat veel beter kunnen en nog wel over een onderwerp. Hoe is het mogelijk he! Vrouwen hebben gewoon van nature veel meer gespreksstof.

Reageer
gravatar

Dit is natuurlijk ook een een heel mooi format voor praatprogramma’s waarover over politiek gepraat wordt met BN-ers en uitgerangeerde politiekers: DWDD, Buitenhof, P&W, Knevel&dinges, RTL 1 t/m oneindig: ik zie mogelijkheden!

Reageer
gravatar

Er wordt inderdaad meer geouwehoerd over voetbal dan dat er gevoetbald wordt. Een talkshow over het geouwehoer over voetbal lijkt me een prima idee. Wekelijkse Olympische Spelen in een (voormalig) Olympisch Stadion kunnen ook. Anders op de Wadden? Of in Zeeland?

Reageer
gravatar

Is het niet een GOED idee om praten over voetbal een Olympische sport te maken?

Reageer
gravatar

Kloppen die cijfers wel?
Ik zie bij 7. geen uitzendingen, maar wel kijkers. Waar keken die dan naar? Of keken ze er naar uit?
Maar dan kloppen die 12 opmerkelijke momenten weer niet.
Help!

Reageer
gravatar

Maar beste Carrotte, het hoeft ook helemaal niet te kloppen, want anders zou het ergens over gaan en dat is niet de bedoeling. Dit is wat de mensen willen, net als 130 km rijden en zo.

Leuk voor de mensen.

Lang leve de VVD (Voor Veel Demagogie)

gravatar

De verklaring is simpel. Dit is een Fries programma en uitzending is een Nederlands woord. Bij de officiële publicatie is er een aparte kolom met de útstjoerings getallen.

gravatar

Uitstekend idee voor een programma.

Er wordt veel gepraat en gelachen en het gaat nergens over. Dat is precies wat de mensen willen.

Leuk voor de mensen. Erééég leuk.

Reageer