Utrecht-speler Gianluca Nijholt speelt WK voor Honduras

Vader Luc: "Ik heb Gianluca altijd gezien als een international."

FC-Utrecht talent Gianluca Nijholt geeft het aankomende WK een extra oranje tintje. De zoon van voormalig Telstarcoach Luc Nijholt zal uitkomen voor Honduras. De Nederlander is deze week voor een ‘schappelijke prijs’ genationaliseerd. Volgens vader Luc is het een ‘meer dan logische stap’ in de carrière van zijn zoon. “Ik heb Luca altijd gezien als een echte international. Dan is het WK een toernooi waar je gewoon bij moet zijn.”

Met de voetbal onder de arm ging Luc daarom de afgelopen maanden met zijn getalenteerde telg langs bij oefensessies van verschillende WK-deelnemers. Bij Italië, Argentinië en Spanje werd de toegang geweigerd. Maar na een warme ontvangst bij Slovenië, Noord-Korea en Honduras viel de keuze uiteindelijk op laatstgenoemde. Luc Nijholt: “Voetbal is oorlog en geen enkel land heeft dat zo goed begrepen als Honduras. De voetbaloorlog met El Salvador in 1969 zegt al genoeg over de mentaliteit van zo’n land. Daarnaast is er prachtige natuur, mooie vogels, vrouwen en een gemiddelde temperatuur van 30 graden! Natuurlijk heb je daar weinig aan tijdens het WK in een winterachtig Zuid-Afrika, maar het is wel lekker voorbereiden.”

Over de kansen van Honduras kan Nijholt kort zijn.  “We spelen drie wedstrijden in de poulefase, als we bij de eerste twee zitten moeten we daarna nog maximaal vier wedstrijden winnen. In totaal zijn dat er dus zeven, ongeveer net zoveel als voor een periodetitel in de Jupiler League. Over de laatste vier landen kan ik nog niet veel zeggen, maar in de eerste ronde spelen we tegen Spanje, Chili en Zwitserland. Dat is goed te doen, we zitten zeg maar bij Ajax, Go Ahead Eagles en Telstar. Als je Honduras dan vergelijkt met Vitesse is het duidelijk dat we tweede worden. Gianluca heeft dus in ieder geval vier wedstrijden om te laten zien wat hij in huis heeft.”

Het liefst zou Gianluca overigens gewoon voor Nederland spelen, maar vader Nijholt is niet verbaasd over het uitblijven van een uitnodiging voor Oranje. “Bert (Van Marwijk, red.) heeft duidelijk een blinde vlek als het gaat om FC Utrecht. Ook in de rest van de selectie zie je geen spelers uit de Domstad terug. Van een land als Honduras begrijp ik wél dat ze niet als eerste naar Utrecht kijken. Probeer in Honduras maar eens een abonnement op Eredivisie Live te krijgen. Als dat al lukt, dan is de prijs disproportioneel; voor minder dan 500 lempira (de plaatselijke munteenheid, red.) per maand hoef je het niet te proberen. Voor een maand Eredivisie Live heb je dus drie maanden eten en zes nieuwe trainingspakken. Gelukkig speelt Gianluca voor de prijs van twee jaarabonnementen dit WK in het wit en blauw van Honduras.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als rasechte Utreg-supporter ben ik natuurlijk blij dat we weer een international in het elftal hebben. Michel Vorm is toch “maar” een keeper.

Reageer
gravatar

Gianluca had ook kunnen gaan korfballen.
De nationale teams van Nederland en België zou hij niet halen, maar bij iedere andere WK-deelnemer maakt hij een kans te worden ingelijfd…

Reageer
gravatar

In KwaZoeloe-Natal ligt onder meer naast het prachtige plaatsje Vrijheid ook de plaats Utrecht. Misschien kan Gian-Luca Nijholt daar gaan wonen, dat is erg vertrouwd voor hem en dan kan hij daar voor KwaZoeloe-Nataalse elftal uitkomen mocht hij bij Honduras niet aan spelen toekomen? Zo speelt hij toch in Zuid-Afrika, Zoeloe spreken is niet zo heel erg moeilijk en er worden ook regelmatig wedstrijden tussen de verschillende provincies gespeeld. Op die manier woont hij dan toch in Utrecht en voetbalt hij internationaal in Zuid-Afrika.

Reageer