Hoogtijdagen Belgische Wedkantoren

Overlijden Fabiola in 2007 doet 8 tegen 1

Nadat afgelopen maand het wedkantoor UNIBET werd verboden weddenschappen mogelijk te maken over de lengte en uitkomst van de problematische federale kabinetsformatie, hebben het wedkantoor en haar concurrenten nu nieuwe plannen ontvouwen om te wedden op het kwakkelende Belgische staatsbestel.

Weddenschappen kunnen onder meer worden ingezet op de termijn waarin de federatie uit elkaar zal vallen, wanneer dit zal gebeuren en wat er in dat geval moet gebeuren met de drie landsdelen Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Per landsdeel kan worden gespeculeerd over onafhankelijkheid of aansluiting bij buurlanden, waarbij voor de Duitssprekende Oostkantons een speciale optie bestaat voor aansluiting bij Duitsland, waar het tot 1919 al deel van uitmaakte. In het geval van Brussel kan ingezet worden op een optie dat het “Washington DC” van Europa wordt. Ook kan speciaal worden ingezet op wat er met de omstreden tweetalige gemeente Halle-Vilvoorde en de Vlaamse enclave Voeren/Fourons gaat gebeuren, maar ook hoeveel slachtoffers er vallen bij eventuele rellen.Filip Dewinter heeft een deel van zijn partijkas ingezet op onafhankelijkheid van Vlaanderen. Vlaamse aansluiting bij Nederland geeft een hoge winstuitkering voor sommige gokkers: Nederlanders die om belastingtechnische redenen verhuisd zijn naar Noord-Vlaanderen zetten en masse in op Vlaamse onafhankelijkheid. De hoogste winstuitkering is voor de durfkapitalisten die in durven zetten op de hereniging van de Belgische provincie Luxemburg met het gelijknamige Groot-Hertogdom.

Ook het Belgische koningshuis is een gewild onderwerp van de gokkantoren. Zo is er de “Lagelandse Gemalinnenrace” waarin dagelijks het aantal fouten in de Nederlandse taal van Kroonprinses Mathilde wordt afgezet tegen die van haar Nederlandse equivalent Maxima. Maxima ligt al vanaf het binnenkomen van de eerste wedstrijdresultaten ruim op achterstand in foutenaantal, waarbij een saillant detail is dat Maxima haar cursus Nederlands aan het Belgische instituut Ceran volgde. Gewild gokobject is ook de “playboy-prins” Laurent, waarbij gegokt kan worden op het tijdstip en omvang van zijn nieuwe schandaal. Ook op het bekend worden van de eerstvolgende buitenechtelijke relatie en/of nazaat van zijn vader Koning Albert is populair. Zijn affaire met pin-up Wendy van Wanten heeft de kansverdeling echter geen goed gedaan.

Een derde categorie, vooral populair bij separatistische gokkers, is het geld inzetten op blunders van het federale ministerie van justitie. Vers in het geheugen liggen de nooit opgeloste moord op minister Andre Cools, het ontsnappen van het ‘monster’ Marc Dutroux, maar ook hoe zijn compagnon Marcel Nihoul en de bende van Nijvel zich bleken te bewegen in een schemergebied tussen van misdaad en het ministerie van justitie spreken tot de verbeelding van vele goklustigen. Onderwerp van speculatie is hierbij termijnduur, tijdstip en reden van aftreden van de eerstvolgende minister van justitie.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De bankiers in Belgie zijn in het geniep bezig hun macht te spreiden over het Franse en Belgische gedeelte. Wat lijkt op een taalstrijd is in feite de dekmantel waaronder de Nieuwe Wereldorde zich ook onder de zuiderburen vestigd. In de Nieuwe Tijd lijkt kiezen voor de juiste (corrupte) clubje het enige middel ter verificatie van het Een te zijn op individueel niveau. Zoals we weten kan het Grote Kennen nu niet meer uitblijven en zullen de verhioudingen wankelen en de Leugens zichzelf openbaren.

Reageer
gravatar

Awel, met zwallekes en ballekes. Traangas helpt dan wel niet tegen rooskes, maar probeer dan eens napalm hè…Zit in ieder Luiks dak en van je miljaar.

Reageer
gravatar

Nee, 7 traangas granaten, weddenschap 40 tegen 1. Ik tel wel de niet ontplofte granaten mee, als je het goed vind: ‘t blijft België, hé?
Ze hebben ooit eigen straaljagers naar beneden gehaald omdat ze verkeerde oefenbommen gebruikten: die vlogen eerst een eindje omhoog voor dat ze naar beneden gingen.

gravatar

Vooropgesteld dat ik nog nooit een Belgisch heerschap heb gezien die op John Steed lijkt: misschien kunt u me zeggen of traangas helpt tegen roos?

gravatar

Geachte Akke,

Bijna goed! Ik ben Jan Steeds die een Belgische meneer nadoet. Ik ben gelukkig getrouwd met Roos. Dus heb ik nooit aandrang gevoeld haar te bestrijden met traangas.

gravatar

Geachte Akke,

De schizofrene Joanne Greenberg (pseudoniem van Hannah Green) zal verheugd zijn met jouw versie: “I never promised you a dandruff garden.”

gravatar

Dit bericht is grote onzin, want Fabiola leeft nog en Vlaanderen is nog steeds niet onafhankelijk. Di Rupo is premier van heel Belgie. Ze kunnen dan ook net zo goed wedden op hoeveel traangasgranaten er zullen worden gebruikt als ik morgen in mijn eentje ga protesteren in Leuven

Reageer
gravatar

En ook hadden ze toen in 2007 waarschijnlijk niet zo gezien dat er in Belgie nu Elio Di Rupo zou zijn en dat alleen al maakt dit gewoon niet waar. Ik blijf protesteren, met of zonder 7.4