Thrillseekers zoeken steeds vaker langzame dood

Nieuwe trend onder avonturiers ‘zorgwekkend’

Eigenlijk is het niets nieuws, thrillseekers flirtten altijd al met de dood: Basejumping, freediving, roadluge, skiën zonder stokken en natuurlijk zwemmen met haaien. Maar nu een nieuwe niche binnen het thrillseekersuniversum steeds vaker gokt op de ‘langzame pijnlijke dood’ in plaats van de ‘spectaculaire snelle blessure’ spreken autoriteiten hun zorg uit.

Het kon natuurlijk niet lang op zich laten wachten: de klimaathype heeft ook de risicominnende bevolking bereikt. “Met de smeltende ijskappen neemt een prominent deel van ons activiteitenterrein af,” aldus de opvallend goed gekapte Egbert Wierema van Het Thrillseekers Genootschap Risk For Life. “Wij hebben nu van de nood een deugd gemaakt en springen in op de golf aan moderne risico’s. Al Gores statistieken laten bijvoorbeeld zien dat het steeds gevaarlijker wordt om in Bangladesh te wonen, waarom dan niet emigreren?” Dat diezelfde statistieken ook een verblijf in Nederland afraden stemt Wierema trots: “Iedere Nederlander leeft op het randje, hoewel dat misschien ook gewoonte is.”

De eenentwintigste eeuw schept steeds meer mogelijkheden voor de ‘lange-termijn-thrills’. Sommigen melden zich aan als bouwvakker in Peking, anderen zetten in op het aangename risico van een sigaretje of een extra glaasje. Met name de run op fastfood is steeds duidelijker te zien. “Waarom gaan voor de korte kick als je een leven vol risico tegemoet kan gaan?” laat pionier Brent Javier vanuit zijn nieuwe verblijfplaats in Florida weten. “Hier in Florida is het dubbel feest, je hebt natuurlijk altijd kans op een orkaan, maar ook een ruime keuze aan potentieel achterstallig onderhouden pretparken, en dan heb ik het nog niet eens over de Amerikaanse keuken.”

Zorginstellingen plaatsen kanttekeningen bij de nieuwe trend. Vooral Trude Buys van de Federatie Evangelische Zorg-organisaties uit haar kritiek: “Een arm hebben we zo weer in de kom en iemand die op slag dood is, ja, dat is voor ons niet echt een issue. Het is natuurlijk prettig dat een groep nu positief naar ernstige ziektes kijkt, maar terminaal zieken hebben we al genoeg.” Zorgverzekeringen maken zich minder zorgen. Ohra heeft nog geen betaalbare polis voor de thuisblijvers, maar de thrillseekers die kiezen voor emigratie naar een ontwikkelingsland lijken de concurrentiepositie van de verzekeringsmaatschappij met de Banglapolis aanzienlijk te kunnen verbeteren.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ai, zo te zien heeft de meneer op de foto zich lelijk vergist in waar dat slangetje van de luchtpomp voor het opblaasbed ook al weer aangezet moest worden. Komt helaas wel vaker voor.

Reageer
gravatar

Met de huidige gezondheidszorg is dit artikel overbodig! Telkens als ik de drempel bij een docter overga,tril ikzweet ik en tril. Ik durf niet meer te zeggen dat ik het nietmeerzie zitten! Voor je het weet wrdt je dement verklaard of krijg je een voorstel voor rijwillige levensbeeindiging. En dat in deze tijd van onbetaalbare uitvaarten!

Reageer
gravatar

En dat terwijl veelvuldig en langdurig kankeren toch weer gezond blijkt te zijn. Zelf heb ik de Kort maar Krachtig polis die niet verzekerd tegen kwalen die langer kunnen aanslepen dan 4 weken, wat mij een aanzienlijk lager eigen risico oplevert, terwijl de eigen risicoos toch eigenlijk en uiteindelijk grote voordelen blijken te zijn. Was het de Montequieu die zei: de optimst leeft langer?

Reageer
gravatar

Beste Waarzegster; in uw geval is ‘de vraag stellen’ hetzelfde als hem beantwoorden. U heeft een glazen bol, u legt Tarotkaarten en u werpt knekels. Kijk in uw bol en vertel wat u ziet. Ik doe alvast een algemeen-meteorologische voorspelling, namelijk deze: als de snelheid waarmee de poolkappen smelten niet vertraagt, zullen grote delen van West Europa onder water komen te staan. Verhuizen naar hoger gelegen delen van Europa is zinloos, wegens een nijpend gebrek aan parkeerplaatsen aldaar. Deze zijn dan al ingenomen door P.C. Hooft-tractors wier eigenaars op een bepaald tijdstip van Rotary-wege het advies kregen hun vakantiehuizen in Midden- en Oost-Europa te bevooraden en hun zwart geld op tijd over te boeken naar een Zwitserse bank met bankgeheim. Deze selectieve evacuatie, codenaam “Noach”, zal in alle stilte worden geleid en uitgevoerd door vooraanstaande VVD’ers. Voor de oplettenden onder ons: als het Koninklijk Huis, premier Rutte en zijn kabinet langdurig op staats/werkbezoek gaan naar Lhasa, Tibet is het tijd uw levende have, uw betaalpas en tandenborstels in te pakken en te maken dat u wegkomt uit de polder onder NAP.

Reageer
gravatar

Een mens mag niet vloeken … maar bij het lezen van bovengenoemd artikel kan je toch niet ànders ? Zeg nu zèlf …

Gadverdamme, als je dan weet hoeveel mensen vèchten voor hun leven …

gravatar

Nou, van mij mag je best vloeken hoor, Angie; waarom dat niet zou mogen is me een raadsel.
Maar het is best bar natuurlijk: rare mensjes die allerlei dingen doen en dan ook nog liefst in ongerepte natuurgebieden omdat ze te weinig hersens en fantasie hebben om leuke dingen te doen bij hen thuis in de achtertuin.

gravatar

Het heeft jaren van forensische studie gekost, maar de man die, centraal op de foto, zo duidelijk NIET ONBEMIDDELD ligt te zijn, is Peter R. Diepvries, die bezig was uit zijn pakket Yoga-oefeningen speciaal de buik-ademhaling te oefenen met openende en sluitende zonnevlecht. Hij ligt hier, pal naar het Oosten, in een typerende houding: “voor Pampus”. Zo blijkt dat Speldse komkommertijd, soms jaren na dato nog actuele info kan opleveren. Dankzij het N.F.I. dat wegbezuinigd dreigt te worden.