Na lang proberen is het de 42-jarige Vera Kruiswijk gelukt om het rode stoplicht op groen te laten springen. De volhardende voetganger bleef minutenlang onvermoeibaar op het knopje drukken. Met succes: “Na zevenentwintig keer drukken sprong het stoplicht inderdaad op groen.”
Vera hoopt dat ze met haar onverzettelijke doorzettingsvermogen een rolmodel kan zijn voor anderen. Ze wil alle voetgangers die bij een zebrapad voor een rood licht staan te wachten een hart onder de riem steken: “Geef niet op, maar blijf het proberen. Blijf op dat knopje drukken. De aanhouder wint.”
Maar hoe werkt dit nu eigenlijk. Als je op het knopje, links van de vinger drukt, dan gebeurt er niks. En wat gebeurt er als je op dat zwarte rondje daaronder drukt, dan gebeurt er ook niks. Ik heb het snel 27 keer gedaan hier, destijds, maar niks. Eén keer ging ie na 4 keer op groen. Dat wel. Toen heb ik het maar opgegeven en ben doorgelopen.
Owh, echt? Kun je daar die lichten mee besturen? Maar waarom zit er dan alleen maar een knopje voor groen en geen knopje voor rood? En waarom zijn er twee lichten om aan te geven dat het zebrapad niet voor auto’s is? Dat weet toch iedereen!
Heel herkenbaar, ik heb ook wel eens op een knopje gedrukt.
In andere situaties komt er veel sneller reactie: druk bijvoorbeeld eens op een van die twee ‘like’ knoppen van Vera aan weerszijden van haar decolleté.
Ja, dan mag je meteen doorlopen (met dank aan agent Bertus) !
Geinig. Waar zitten die knopjes? Nog nooit gezien.
Ik moet Prince een fijne verjaardag wensen en dan gaat het licht op groen!
ik moet altijd 42 keer drukken
In jouw geval zou ik gewoon een handdoek meenemen.
Ik druk altijd op de knop en loop dan direct door rood.
Moeten de anderen wachten.
Woehahahaaaaah!!
Ieder zijn hobby… Wel afvegen, broek ophalen en handen wassen daarna.
Moet ik jou anders ophalen?
Die knopjes zijn een aan-uitschakelaar. Eén keer drukken stuurt een verzoek om groen licht naar de regelcentrale. Nog een keer drukken zorgt dat het verzoek weer wordt ingetrokken. En in sommige gevallen wordt het indrukken van het knopje niet geregistreerd.
Dat knopje doet helemaal niets, maar zit er gewoon voor het psychologische effect.
Na elke poging op de knop is er 5 minuten timeout om hacking tegen te gaan.
Het knopje is er inderdaad om een psychologisch effect te bewerkstelliging: de catharsis. beter dat mensen hun frustratie botvieren op het knopje dan op hun kinderen toch?
Mijn ervaring met voetgangersverkeerslichtknopjes is dat als ik er op druk, alle andere lichten op het betreffende kruispunt op groen springen…