Na 27 keer op het knopje drukken springt licht inderdaad op groen

'De aanhouder wint'

Na lang proberen is het de 42-jarige Vera Kruiswijk gelukt om het rode stoplicht op groen te laten springen. De volhardende voetganger bleef minutenlang onvermoeibaar op het knopje drukken. Met succes: “Na zevenentwintig keer drukken sprong het stoplicht inderdaad op groen.”

Vera hoopt dat ze met haar onverzettelijke doorzettingsvermogen een rolmodel kan zijn voor anderen. Ze wil alle voetgangers die bij een zebrapad voor een rood licht staan te wachten een hart onder de riem steken: “Geef niet op, maar blijf het proberen. Blijf op dat knopje drukken. De aanhouder wint.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Maar hoe werkt dit nu eigenlijk. Als je op het knopje, links van de vinger drukt, dan gebeurt er niks. En wat gebeurt er als je op dat zwarte rondje daaronder drukt, dan gebeurt er ook niks. Ik heb het snel 27 keer gedaan hier, destijds, maar niks. Eén keer ging ie na 4 keer op groen. Dat wel. Toen heb ik het maar opgegeven en ben doorgelopen.

Reageer
gravatar

Owh, echt? Kun je daar die lichten mee besturen? Maar waarom zit er dan alleen maar een knopje voor groen en geen knopje voor rood? En waarom zijn er twee lichten om aan te geven dat het zebrapad niet voor auto’s is? Dat weet toch iedereen!

Reageer
gravatar

Heel herkenbaar, ik heb ook wel eens op een knopje gedrukt.

In andere situaties komt er veel sneller reactie: druk bijvoorbeeld eens op een van die twee ‘like’ knoppen van Vera aan weerszijden van haar decolleté.

Reageer
gravatar

Die knopjes zijn een aan-uitschakelaar. Eén keer drukken stuurt een verzoek om groen licht naar de regelcentrale. Nog een keer drukken zorgt dat het verzoek weer wordt ingetrokken. En in sommige gevallen wordt het indrukken van het knopje niet geregistreerd.

Reageer
gravatar

Het knopje is er inderdaad om een psychologisch effect te bewerkstelliging: de catharsis. beter dat mensen hun frustratie botvieren op het knopje dan op hun kinderen toch?