Wij mochten het belastingakkoord inzien en we snapten er niks van

Document bevat veel cijfers

Het is de economieredactie van De Speld gelukt om het belastingakkoord tussen VVD en PvdA in handen te krijgen. Wij hebben het document uitgebreid bestudeerd, maar begrepen er door de hoeveelheid cijfers weinig tot niets van.


Uw reactie telt. Juist nu.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat is mooi, want de koning hoeft geen belasting te betalen omdat het te ingewikkeld wordt.(hij is een beetje dom, zie je) dus als u er niet uitkomt, is het te ingewikkeld voor u en daarom laten we het maar zitten, leuker kunnen we het niet maken,

Reageer
gravatar

Nou simpel toch ? We krijgen niks verlaagd maar gaan meer belasting betalen ! 2-3,5 procent loonbelastingverlaging en alle Lage BTW 15% opschroeven naar het hoge BTW tarief en hoppa, zakkuh fulluh !!!

Reageer
gravatar

Dat zou mooi zijn! Bak er dan alstublieft een aardbeientaart van. Die heb ik vele malen liever dan cijfertjes. (Die gaan altijd zo vervelend tussen je kiezen zitten)

gravatar

De hoeveelheid cijfers heeft iets met getallen te maken die dan weer een bepaalde hoeveelheid weer geven.
Die bepaalde hoeveelheid heeft dan ook een waarde die overeen komt met de cijfers van de getallen van die bepaalde hoeveelheid.
Om een kort verhaal lang te maken bovenstaande nog 4 keer lezen.
Voor de onduidelijkheid: ik begrijp er ook niet zo heel veel van.

Reageer
gravatar

Ik raakte ook overbelast van al die getallen. Het gaat veel over delen en optellen, terwijl er te kort aandacht is voor vermenigvuldigen en aftrekken. Je schiet er dus geen ruk mee op.

Reageer
gravatar

Ik heb het ook in mijn bezit, uiteraard, en heb het doorgenomen. Het is minder ingewikkeld dan het lijkt. Je hebt drie soorten belasting: op ondernemingswinst, op inkomen en op omzet. Daar horen percentages bij en uitzonderingen. Wanneer je eens in de vier jaar de percentages verandert, een paar uitzonderingen opheft en andere uitzonderingen toevoegt, is dat goed voor de economie, de werkgelegenheid en het milieu.

Reageer
gravatar

Ah, kijk eens aan. Professor van Leipum zit ook in de zweefmolen.

Als je zo doorgaat, kun je jezelf blijven aftrekken tot je een ons weegt. Dat is wel goed voor de werkgelegenheid, maar niet voor de economie en zéker niet voor het milieu.

gravatar

Heel eenvoudig ! Namens de VVD worden de grootverdieners gespaard en namens de PvdA de kleinverdieners, dus alle belastingen moeten straks door de middeninkomens worden betaald, tot ze ook kleinverdieners zijn geworden.

Reageer
gravatar

Het is inderdaad een lastige kwestie. Ik heb het even uit laten zoeken door onze huiseconoom en de uitkomst blijkt eigenlijk heel simpel te zijn:

We gaan allemaal meer betalen.

Reageer
gravatar

Belasting moet er toch betaald worden. Linksom of rechtsom. Het totaal aan belastinginkomsten zal niet minder worden. De overheid zorgt wel dat ze niks tekort komt.

Reageer
gravatar

wie is dat ook eens weer die overheid die zorgt dat ie niks te kort komt, en waarom bestond die ook eens weer.

zakkenvullers

gravatar

Maarre Corrie zou toch meedoen met het vervolg cola experiment (exact hetzelfde als het hier gepubliceerde) om te kijken of dat eerdere experiment ook echt klopt?

gravatar

Dat klopt Oswald!

Daarbij, Corrie heeft maar een zeer matig presterend slurfje, en dat van die prikogen is ook gelul.

Het cognitieve vermogen van ‘m ligt wat laag, en daarom wil het wel eens wat vervelend zijn, als zijn neurotische geldingsdrang weer begint op te spelen.

gravatar

Haha
Pythagoras, jij bent zeker ook een bêta… doe eens een gok wat de kans is dat iemand in Den Haag een irrationeel getal vindt… op een zilveren schaaltje met waterkers opgediend.
Singulariteiten genoeg, daar niet van.

gravatar

Bekend gevoel. Ik had het zelfde bij thermische fysica. Entropie heb ik gewoon nooit echt begrepen. Terwijl het door prof. Hooymayers op een presenteerblaadje werd aangereikt.

Wanneer is het tentamen?

Reageer
gravatar

Daarom waren we het er ook zo snel over eens. Je moet wel hogere natuurkunde aan de universiteit gestudeerd hebben om het te begrijpen