NOS

NOS

Nieuw kabinet over einde gratis schoolmaaltijden: ‘Met alle Nederlanders bedoelen we niet de kinderen met honger’

In het hoofdlijnenakkoord maakt de nieuwe coalitie geen budget vrij voor gratis schoolmaaltijden; een project dat twee jaar geleden is gestart op alle scholen in wijken waarbij 30% van de scholieren uit relatief arme gezinnen komen. Het kabinet licht de beslissing toe, die zorgde voor ongeloof onder scholen, gezinnen en het Rode Kruis.

“Wij begrijpen dat er verwarring kan zijn ontstaan toen wij zeiden er voor ‘alle Nederlanders’ te willen zijn. Wij bedoelen hiermee echter niet de kinderen op scholen die met honger in de les zitten, laat dat duidelijk zijn”, vertelt PVV-leider Wilders.

“Nu horen we de kritiek alweer van mijlenver aankomen dus benadrukken we bij deze graag dat er ook groepen zijn waar wij juist extra voor zijn. Denk aan CEO’s, multinationals, miljonairs. Hoe denk je dat de lunches van die kinderen eruitzien? Precies. Je kunt niet zeggen dat wij niet het beste met een klein deel van de kinderen voor hebben.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *