NOS

NOS

Nieuwe kabinet wil misdaad aanpakken met ‘misdaadstop’

‘Wie een misdaad pleegt wordt voorlopig niet berecht’

Het nieuwe kabinet wil de asielinstroom verminderen door geen asielaanvragen meer in behandeling te nemen. In navolging daarvan wil het kabinet de misdaad terugdringen door geen misdadigers meer voor de strafrechter te brengen.

We willen niet dat mensen die misdadig gedrag vertonen daarvoor beloond worden met een rechtszitting”, schijven de partijen in het hoofdlijnenakkoord. “Dat is niet eerlijk voor mensen die zich wel aan de wet houden. Daarom zullen we de strafrechtspraak voorlopig stopzetten.”

De formerende partijen zullen gaan kijken of hetzelfde principe op meer terreinen kan worden toegepast. “Het belastingstelsel is bijvoorbeeld aan herziening toe. Dan zou het een interessant idee kunnen zijn om in de tussentijd geen belasting meer te heffen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *