Shutterstock / Hannah van Herk

Shutterstock / Hannah van Herk

Term Visserij net op tijd terug in naam Ministerie om laatste garnaal uit Noordzee te zien verdwijnen

De term ‘Visserij’ komt net op tijd terug in de naam van het Ministerie van Landbouw om de laatste Noordzee-garnaal te zien verdwijnen. De naamswijziging van het ministerie – volledige nieuwe naam: Ministerie van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur (LVVN) – gaat volgens aanjager Caroline van der Plas ‘ruim op tijd’ komen voor de vissers om de laatste Noordzeegarnalen te zien verdwijnen.

“Die hardwerkende vissers hebben toch een bijzondere band met dat beestje: fijn dat ze met trots, met opgeheven hoofden en gespannen zeilen de garnaal uit kunnen zwaaien”, zegt Van der Plas. “Zo hebben ze weer toekomst.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *