Studio Speld

Rutte doet China 2 Hollandse garnalen cadeau

Garnalendiplomatie moet handelsrelatie versterken

De Chinese premier Li Keqiang die in Nederland is voor een handelsmissie hoeft niet met lege handen terug te keren. Van de Nederlandse overheid krijgt hij namelijk twee Hollandse garnalen cadeau.

De garnalen heten Diederik en Emma en worden naar verwachting eind dit jaar op het vliegtuig naar Peking gezet. Daar heeft de Chinese overheid een speciaal verblijf aangelegd. Naar verwachting kunnen gewone Chinezen de garnalen vanaf 2019 bewonderen.

 

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp

 

De garnalendiplomatie moet de de handelsrelatie tussen Nederland en China versterken. De garnalen blijven overigens officieel bezit van de Nederlandse overheid. Eventuele nakomelingen van Diederik en Emma zullen worden teruggestuurd naar Nederland.

Het is niet de eerste keer dat Rutte een wereldleider een garnaal cadeau doet. Eerder werd de rel tussen Nederland en Turkije gesust door Erdogan garnaal Bert te geven, die nu in het Topkapipaleis in Istanbul te bewonderen is.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Cees M.; er bestaat zelfs een onder-groep garnalen die zich ongeslachtelijk kan vermenigvuldigen; net als sommige politici die het tot MP brengen. Dat komt door hun unieke chromosomencombinatie: PVVD66

gravatar

Het was andersom, ze ging langs deze weg terug, over het water.
Ze was eerst in Renesse en Kerkwerve hoorde ik.
In Zierikzee was net het cameratoezicht weggehaald na protesten.
Jedoch dat was alleen tijdens haar bezoek aan het eiland. Wel werd daarmee toegegeven dat de koningin ook dat soort toezicht niet ambieert. Men hoopte dat ze ook een paar minuten in Zierikzee langs zou komen. Een dag later was de stellage met het cameratoezicht weer terug.

gravatar

Voor de beste zaken moet men de cultuur van de handelspartner goed leren begrijpen!

In dit geval had meneer Rutte wat wifi-codes als toegang naar industriële geheimen cadeau kunnen doen.

Jammer, gemiste kans!

Reageer
gravatar

Beste Mr. Wiemersma. Wat bent u eigenlijk, Meester of Mister ? Ik hoop hier spoedig antwoord op te krijgen want ik loop al langere tijd rond met deze vraag

gravatar

Gezien de gevoerde titel Mr. moet Wiemersma geacht worden te behoren tot de groep “Meesters in de rechten”. Longitudinaal onderzoek heeft echter uitgewezen dat deze studie veel studenten aflevert die de Rechten Niet Meester zijn. Die worden dan advocaat of gaan goedbetaald vrijwilligerswerk doen in NGO’s of multinationals.