NOS / Shutterstock / Ljupco Smokovski

NOS / Shutterstock / Ljupco Smokovski

UvA gaat voorlopig niet meer in gesprek met actievoerders die aan het pijpen zijn

De Universiteit van Amsterdam heeft besloten om niet meer in gesprek te gaan met actievoerders die aan het pijpen zijn, zo laat de voorzitter van het College van Bestuur Geert ten Dam weten.

Volgens Ten Dam hoort pijpen tijdens een gesprek niet binnen het kader van een constructieve overlegstructuur. “Vorige week hebben we inderdaad gesprekken gevoerd met mensen die handwerk verrichten bij elkaar, maar daar ligt wat ons betreft de grens. Bovendien zijn mensen met een penis in hun mond vaak een stuk minder goed verstaanbaar.”

De UvA laat verder weten niets tegen orale seks in het algemeen te hebben, maar dat ze het niet langer accepteren dat demonstraties worden gekaapt door erotische elementen. Ten Dam: “Wij staan te allen tijde voor vreedzaam demonstreren, maar wij trekken de grens bij pijpen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ooit heb ik een videoproducrie over de Rotterdamse (toen nog gemeentelijke) Motorfietsendienst gemaakt. In één van die opnamen, kwam een gesprekje voor tussen een motoragent en een autom0biliste: Zij: “Ik werd gesneden door een auto, volgeladen met buizen ….. het kunnen ook pijpen geweest zijn”. Motoragent: “Mevrouw, u zit toch al langer op de weg? U weet toch wel het verschil tussen buizen en pijpen”?

Reageer