Shutterstock / Gints Ivuskans

Shutterstock / Gints Ivuskans

Rutte bijna NAVO-baas, maar kan hij tegen kietelen?

Nu Erdogan zijn steun heeft uitgesproken hoeft Mark Rutte nog slechts een paar landen te overtuigen dat hij de juiste persoon is om de hoogste baas van de NAVO te worden. Het lijkt slechts een kwestie van weken te zijn tot de afzwaaiende premier zich de leider van deze grote militaire internationale organisatie mag noemen. Nu rest de vraag: kan hij tegen kietelen?

Voor Samuel (6) is met name deze vraag essentieel. “Stel, Poetin voert een directe aanval op NAVO-grondgebied uit. Dan moet Rutte direct een aantal moeilijke keuzes maken.” verklaart de kleuter. “Wat als hij net op dat moment door iemand gekieteld wordt. Kan hij dan nog wel een telefoongesprek voeren? Of is hij dan afgeleid en kronkelt hij ineen terwijl hij ‘stop, niet doen’ roept? Wij mogen toch verwachten dat hier helderheid over komt?”

Ook Amy (5) is niet zeker of Rutte wel klaar is voor de job. “Mijn vader is niet benaderd voor deze functie, maar die kan opvallend goed tegen kietelen. In crisissituaties zal hij niet snel afgeleid worden door een vinger in de oksel of een veertje in de nek. Of Rutte dat ook kan? Ik heb zo m’n twijfels.”

Rutte zelf wil nog niets kwijt over of hij wel of niet tegen kietelen kan. Hij laat weten dat het al moeilijk genoeg is om de laatste drie Europese leiders te overtuigen dat hij de juiste man op die positie is. Hij noemt de kieteltest bij zijn mogelijke aantreden ‘slechts een formaliteit’.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *