Shutterstock / nemota / VPRO - Buurman & Buurman

Shutterstock / nemota / VPRO - Buurman & Buurman

Buurman van Buurman en Buurman klaagt al jaren over geluidsoverlast

“De hele buurt is het beu, maar de Politie en Politie doen niks.”

Buurman dreigt met gerechtelijke stappen tegen zijn buurmannen Buurman en Buurman. De buurman van het bekende buurmannenduo heeft het helemaal gehad met de continue klussen, verbouwingen en bijbehorende overlast: “Het gedrag van Buurman en Buurman begint zijn tol te eisen bij mij, buurvrouw en onze buurkinderen.”

Toen buurman in 2021 naast zijn twee buurmannen kwam wonen, was hij in eerste instantie nog hartstikke blij: “Goede buurt voor de kinderen, we hebben niet teveel hoeven overbieden, en stiekem vonden we het ook wel leuk om naast twee bekende buurmannen te wonen”, weet hij nog.

Maar dat veranderde snel: “Ik ben in het dagelijks leven redacteur en werk veel vanuit huis. Vanaf dag één werd dat praktisch onmogelijk gemaakt door het geluid van hun klussen. In het begin dachten buurvrouw en ik nog: ‘wat verklussen die buurmannen toch veel aan hun huis’, maar we maakten daar niet direct een probleem van, omdat we ervan uitgingen dat ze na een paar weken wel klaar zouden zijn. Maar weken werden maanden en maanden werden jaren, en hun projecten werden steeds gekker.”

Wat heet: in de 3 jaar dat het buurgezin er woont, heeft de straat tientallen keren blank gestaan (‘ik ben gestopt met tellen’), zijn er meerdere branden geweest die dreigden over te slaan, is de straat bedolven onder radioactief radium bij het opnemen van de aflevering ‘Klok’, én hebben de Buurmannen meerdere malen zonder overleg het aangezicht van de buurt blijvend veranderd. Aanmanende brieven hierover van de VvE zijn continu genegeerd en de Politie en Politie doen ook niks, omdat ze volgens hen geen wetten overtreden, zo somt buurman gefrustreerd op.

“We hebben Buurman en Buurman meerdere keren aangeboden om een professionele aannemer in de arm te nemen zodat ze voor eens en altijd hun klussen goed konden laten aanpakken, maar ze redeneren heel simpel dat ze het allemaal zelf wel kunnen. Buurvrouw en ik overwegen inmiddels zelfs om ons verlies te nemen en te verhuizen, maar ergens voelt het alsof we daarmee hun asociale gedrag belonen.”

Buurman en Buurman zijn zich van geen kwaad bewust: “Als er iets in het leven van buurman is dat hem niet bevalt, dan moet hij dat zelf op proberen te lossen, dat doen wij ook altijd. En anders flikkert-ie maar op, a je to!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *