pixelparticle / Shutterstock

pixelparticle / Shutterstock

Buuruniversum nog steeds boos over de oerknal: ‘Zoiets doe je niet ná 22.00 ‘s avonds’

Astronomen hebben ontdekt waarom ons buuruniversum nooit teruggroet: de overlast van de oerknal zit hen nog steeds dwars, zo blijkt uit onderschepte radiosignalen die zó oud zijn, dat ze niet uit ons eigen universum afkomstig kunnen zijn.

“He getver, moet dat gedoe nou na tien uur 's avonds”, zo valt op te maken uit de signalen. “Zeg jij er nou eens wat van Henk, deze overlast duurt nu al bijna een miljoen jaar.” De uitzending eindigt met een diepe zucht.

De astronomen vragen zich nu op hun beurt geïrriteerd af of ons universum daadwerkelijk blaam treft voor de overlast rondom de oerknal: “Voor zover wij weten was er geen tijd én geen medium voor geluid om zich in voort te planten, dus niet alleen maakte de oerknal geen geluid, er bestond ook nog eens geen tien uur 's avonds. Het is bovendien een beetje overdreven om zó lang door te blijven te zeuren over iets dat maar één keer in het bestaan van ons universum is voorgekomen. Volgende keer doen we wel eerst een briefje door het supermembraan dat ons scheidt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Die radiosignalen moeten meer dan 14 miljard jaar oud zijn (het tijdstip van de oerknal). Hoewel dit best wel lang geleden is, toch beter om onze excuses aan te bieden. Wie weet leven ze nog.

Reageer