‘Oerknal is aangestoken’

Vermoedelijk opzet in het spel

De oerknal is zeer waarschijnlijk aangestoken. Dat zegt forensisch deskundige Jekko van der Lugt van brandweerkorps Haarlemmermeer-West.

“We hebben hier duidelijk te maken met een focaal proces. In mijn carrière heb ik er daar duizenden van gezien,” aldus de brandweerofficier. “De oerknal heeft zich duidelijk vanuit één plek verder verspreid. Ik zeg: aangestoken. Meer moet je mij niet vragen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gelukkig blijven Zeus en Hera zich liever bezighouden met meisjes verleiden en jaloezie. Zou jammer zijn als die relatie zou ontploffen …

Reageer
gravatar

Geloof in de evolutie is eigenlijk niet méér onderbouwd dan geloof in de schepping. Was de start van de Big Bang de punt of de singulariteit en wat was dan de (eerste) oorzaak dáárvan? Geen idee, zelfs Stephen Hawking niet. Was er helemaal Niets, of was er toch al de Gedachte of Het Woord? Wie het weet mag het zeggen. Roept u maar.

gravatar

Mocht er een oerknal zijn geweest, waar overigens geen filmpje van is, dan heeft God die veroorzaakt in vanuit zijn genade en liefde voor ons.

Zelfs voor degenen die Godslasterlijke uitspraken doen en Hem beledigen heeft God de aarde geschapen.

gravatar

Ik denk dat het eerder een gevalletje zelfontbranding is, omdat iemand zijn rommel niet had opgeruimd.
Als er tijdig een brandblusser had gestaan, was er nooit een oerknal geweest

Reageer
gravatar

Heeft de oerknal iets te maken met oerbrood ? En waren er dan ook een volkorenknal, een speltknal, een krentenknal etc.?

Reageer
gravatar

Ontploffen.. Ontploffen… Ik denk eerder dat het smeulen was. Het is dus oersmeul i.p.v oerknal.
Kooltjes smeulen, lpg ontploft.
Koolstof is een belangrijke bouwsteen voor het leven. Met lpg kun je geen leven creëren. Dus vandaar dat het de oersmeul is.

Reageer
gravatar

vast weer van die etters met oud-en-nieuwvuurwerk. nou, als ze op zoek waren naar nieuw dan hebben ze waar voor hun geld. een heel universum.

Reageer
gravatar

Ach, jij monster, je bent de voorloper en aankondiger van de ware Schepper van diepzee, hoogland en wolkenluchten: Octopus Paul, Vuvuzela zij Zijn naam.
Een zeer gewaardeerde voorloper, dat zeker, maar toch niet de ware Almachtige die de FIFA voor aap zette.

gravatar

10, 9, 8, 7, 6, 5 voor twaalf, 3, 2, 1, 1……………………………………
misschien een kusje erop…?

Zo, bezegeld!
Maar, aan wie stuur ik dit vuurwerk terug?

Antwoorden a.U.b. op een briefkaart, voldoende
gefrankeerd
Terug naar

Het Begin

Geheel Uw mening, (always and…. Godv:.. alwèèr!)

Moordkuil

Reageer
gravatar

Dat moet dan tog door LUCIFER gepiept zijn? Waarmee: met een vingerknip of wel met een aanstekert? In ieder geval een goede daad want anders waren wij rr nietes!

Reageer
gravatar

Nee, volgens de Profeet moet het toch A. zijn geweest die dit vuur ontstak. Hij kwam weliswaar met zijn geloofsversie pas als laatste op de markt (zo’n 630 na Chr.), maar toen wel zó overtuigend dat hij met terugwerkende kracht o.a. Abraham als Ibrahim en Jozef als Youssef inlijfde en Jezus als Issa tot profeet-niveau afwaardeerde. God is in die visie non-existent en vervangen door A. ergo: A. ontstak het heilig vuur maar schiep per ongeluk eerst Hindoe’s, Joden en Christenen. Jammer.

Reageer
gravatar

De dader moet makkelijk te vinden zijn: als de oerknal het begin der tijden is, maar blijkbaar wel is aangestoken, dan moet de dader dezelfde zijn als de maker van de foto boven dit artikel.

Reageer
gravatar

Ja, wij reageerders zijn slechts amateurs, terwijl de Speld-redactie bestaat uit een flinke groep uitgelezen professionals.
Overigens is uw reactie wel één van de minsten, wellicht samen met onderhavige reactie. Nog een prettig weekend.

gravatar

Zoals Dava Yeeva al in 6032 voor Christus in de Gundt Cut Oluvgulduçz vertelde is de oerknal veroorzaakt door een gasontlading van het eeuwige moederrund Yanda Visondy Gribz.

Het is gewoon niet anders.

Reageer
gravatar

Anderen -van Oosters-filosofisch origine- hebben het vermoeden geuit dat de cyclische uitzetting en inkrimping van het heelal te maken zou kunnen hebben met Shiva’s ademhaling. Maar voor hetzelfde geld kan het heelal zijn ontstaan uit de brisante botsing (clash of cultures) tussen de begrippen ‘helal’ en ‘haram’ zoals die zijn ontdekt en gepatenteerd door de heren Gül en Erdogan.

gravatar

Soms is er ergens een beetje ruimte nodig en dan doet het wel eens van ‘knal’ ja. Maar om dan meteen maar nare woorden te gaan gebruiken als aangestoken en oer… Het heden schept zich een verleden zei mijn grootmoeder en zij wist wel veel, had dingen dóór. Bij de brandweer ben ik daar minder zeker van.

Reageer
gravatar

Ik geloof er niks van, als het echt opzettelijk was gedaan had er allang een video op Dumpert gestaan. Was niet bepaald een klain knalletje, onmogelijk dat niemand t gefilmd heeft.

Reageer
gravatar

Daar MOETEN Ivo en Fred wel achter zitten, gesteund door Mark: ze dachten dat de bewijzen wel in het Zwarte Gat zouden verdwijnen, maar waren vergeten dat de onderwereld de oude computers op het departement beheert, en zó klapte de hele in hun snuffert uiteen…

Reageer
gravatar

Beste mensen..
Erger nog is dan CERN na een half jaar opstarten nu op volle snelheid draait en bezig is om met deze deeltjes versneller een oerknal en een zwart gat probeerd te crieeren op aarde. Dit is nog zeer onbekend gebied voor de wetenschappers. hoop dat dit allemaal goed gaat en ze niks zoals dit artikel heet niks aansteken en af laten gaan.

Reageer
gravatar

Dus… Als ik het goed begrijp:

Eerst was er niets
En dat is dan ook nog ontploft?
En dat blijkt nu dan ook nog aangestoken?

Het lijkt wel een wonder…

Reageer
gravatar

Nu ja, het is dan ook eigenlijk zeer eenvoudig: niets ontploft zo eenvoudig.
En dat is dan nog eenvoudig uitgedrukt, naar eenvoudige menselijke maatstaven.
(Je kunt het natuurlijk ook pluriform benaderen.)

gravatar

Art, als ik het goed begrijp hou je ook van cabaret.

Zou je voortaan wel aan bronvermelding willen doen? Zeker als de desbetreffende cabaretier nog maar een paar maanden geleden deze tekst letterlijk heeft gebruikt in zijn show. Als ik hem was zou ik je aanklagen, plagiaat, jatten, letterdiefstal noem maar op.

Ik kan het niet voor je doen, nu snel vertellen van wie je het hebt gejat voor IK het doe, en dat wil je niet Art…. echt niet.

gravatar

Art, als ik het goed begrijp hou je ook van cabaret.

Zou je voortaan wel aan bronvermelding willen doen? Zeker als de desbetreffende cabaretier nog maar een paar maanden geleden deze tekst letterlijk heeft gebruikt in zijn show. Als ik hem was zou ik je aanklagen, plagiaat, jatten, letterdiefstal noem maar op.

Ik kan het niet voor je doen, nu snel vertellen van wie je het hebt gejat voor IK het doe, en dat wil je niet Art…. echt niet.

gravatar

Oud nieuws. De dader, de Nederlandse communist (ja ja, Corrie) Marinus van der Lubbe, is reeds door de Nazi’s hieraan schuldig bevonden en op 10 januari 1934 onthoofd in Leipzig, een van de geheime provinciesteden van het Kalifaat van IS. Ik onderschrijf dan ook de verdenking van Edith Schippers dat de Speld dit zo vlak voor de Kerkcollecte naar buiten brengt. Klaarblijkelijk lopen de kosten voor The Passion dit jaar zo uit de klauwen, dat het kabinet op zoek moest naar een zondebok?!

Reageer
gravatar

Kunnen jullie wel ? Met z’n tweëen tegen één ? Een schoolvoorbeeld van anti-semitisme (pssst, God, zullen we samen Allah de schuld geven ?).

gravatar

O, heb ik het weer gedaan ? Hier zit die knakker van Wilders zeker achter met zijn slogan: “de islam is lam”, of zo.

gravatar

Ik heb wel eens gelezen dat God juist bij de oerknal doof voor onze gebeden is geraakt. Zou wel wrang zijn als ie hem zelf ook veroorzaakt had. Ons eerste oudjaarsslachtoffer.

gravatar

Onzin, een pyromaan steekt juist niet vanuit éen punt aan. Het gebrek aan zelfvertrouwen maakt dat ze een beetje zitten te sproeien met de benzine. Nee, dat alles uit één punt is ontstaan is juist aanwijzing voor een monotheïstisch systeem. Maar het is duidelijk dat er geen sprake is van een omnipotente godheid, want dan was dat ene punt niet nodig geweest, maar ware het een overal aanwezige knal geweest. Een omnipotent klaboem… Man, wie zou daar niet bij hebben willen zijn…

Reageer
gravatar

Er was een overal aanwezige knal in een punt. Toen bestond immers het hele heelal nog maar uit een punt en was er geen ruimte rondom. Tegelijk met de uitbreiding van de knal is ook de ruimte ontstaan.

gravatar

Huh, God? Waar heb je het over? Gewoon lekker knallen.

Dat gebrek aan eigen initiatief en zelfvertrouwen bij mensen is stuitend.

gravatar

Groot gelijk, Edith, zo vlak voor de pasen kan geen toeval zijn. Jaweh en Allah proberen mij zo de zwarte Piet toe te spelen.