Wikimedia Commons / Ooligan

Wikimedia Commons / Ooligan

Israel bereid hulpdiensten toe te laten in Rafah na inval en vernietiging

De Israëlische autoriteiten hebben een toezegging gedaan op het toelaten van hulpdiensten in Rafah, na de inval en volledige vernietiging. Dat laten ze weten in een persmoment aan internationale media.

“Er zijn concrete plannen om voedsel, drinkwater en andere humanitaire hulp toe te laten in Rafah”, vertelt de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant. Een exacte datum kan Gallant niet geven, omdat het nog niet duidelijk is hoe lang de vernietiging van de stad en haar inwoners zal duren. “Maar als de tijd rijp is, zullen we galant zijn.”

Ook beloven de Israëlische autoriteiten een nieuwe grensovergang te openen voor hulpgoederen. “Rafah heeft een goede ligging. Als daar straks alle basisvoorzieningen plat zijn gebombardeerd, kunnen we hulpgoederen gemakkelijker toelaten."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *