Shutterstock / Dutchmen Photography

Is toegenomen antisemitisme echt een probleem? We vroegen het een beveiliger bij een joodse school

Men leest tegenwoordig vaker en vaker berichten over toegenomen antisemitisme in Nederland, maar is dat écht zo’n groot probleem? We vroegen het een beveiliger bij een joodse school. Die reageert in eerste instantie sprakeloos. “Waar heeft u het over?“, vraagt de zwaarbewapende man in de politiepost. “Doorlopen graag.”

Een aanwijzing dat er niet zoveel aan de hand is? We proberen het nog eens. “Voor vragen moet u contact opnemen met de woordvoerder regio Amsterdam”, zegt de man gespannen, “En ik ga u nu echt met klem vragen weg te gaan. Anders wordt het vorderen.”

Wat verbergt de man? Is er misschien minder aan de hand dan er in de media verschijnt? De waarheid zal wel weer in het midden liggen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *